網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

口感一樣是鬆脆無渣, 無安綠咁食完一個好似飲咗一整杯水咁肚漲, 平實的蘋果香, 酸度低, 榨汁都唔肉痛

有興趣買可以叫賣家發成熟度好點的俾你

水晶宮

回覆樓主:

講漏咗最重要一點!! 30蚊咋! 90-95mm ,甚至95mm 都只係30蚊咋! 痴線架親! 第一次買我唔敢買咁大, 下次可能會試吓, 其實有大半都好大, 感覺只係比日本世界一細1cm 左右, 我無專業尺就無謂去量度。。。。

硬箱包裝, 一個也沒撞傷, 本身發申通因為申通出問題第二日也沒物流, 賣家也認真幫手催, 催到申通無地自容貼錢轉發順豐, 唔知係咪咁所以件貨外箱完整無壓傷

催既過程有八吓佢係做分銷定自種, 原來係自己種, 也是小店沒什麼評價的, 有胆子才好試啊

對比圖

大宅

樓主都好犀利,我唸妳一個月都食幾箱蘋果!

水晶宮

fitman 發表於 19-12-15 08:53
樓主都好犀利,我唸妳一個月都食幾箱蘋果!

兩箱半左右,本身都鐘意食生果

大宅

tammy2008 發表於 19-12-15 01:49
講漏咗最重要一點!! 30蚊咋! 90-95mm ,甚至95mm 都只係30蚊咋! 痴線架親! 第一次買我唔敢買咁大, 下 ...

須然$30, 但運費都要$2-30蚊。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fitman 發表於 19-12-15 10:44
須然$30, 但運費都要$2-30蚊。
用新世代要35元加埋件貨即係65元, 圍番HK 5.20一個咁的質素蘋果, 惠Long 邊買到呀。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

andyman 發表於 19-12-15 13:01
用新世代要35元加埋件貨即係65元, 圍番HK 5.20一個咁的質素蘋果, 惠Long 邊買到呀。
...

真係唔知價錢,如果係香港買呢啲質數,要大概幾錢一個?!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fitman 發表於 19-12-15 13:15
真係唔知價錢,如果係香港買呢啲質數,要大概幾錢一個?!
我真係未試過在香港買到過糖心蘋果, 以真日本王林甜度都可以, 但一個都要30元了。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

andyman 發表於 19-12-15 14:30
我真係未試過在香港買到過糖心蘋果, 以真日本王林甜度都可以, 但一個都要30元了。
...

我下次想試奶油蘋果

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-15 15:55
我下次想試奶油蘋果
我怕番到來會是黃元帥

水晶宮

andyman 發表於 19-12-15 16:23
我怕番到來會是黃元帥

呢間睇落好似幾好, 問過係自家種, 評價入面有香港買家, 又有糖心

【烟台黄金维纳斯奶油金富士苹果新鲜水果冰糖心整箱顺丰包邮5斤】https://m.tb.cn/h.eCvHdh1?sm=b03be3 點ゞ撃°鏈バ接,再选择瀏覽●噐○咑№亓;或復zんíゞ这句话₤BfdFYALAcyO₤后咑閞(emoji)淘灬寳(emoji)

店主話天氣涼蘋果已採摘好,(我唔明, 唔係話要受吓雪凍先會有糖心咩。。。 今日三點問話快遞已走, 否則我今天立即拍

水晶宮

tammy2008 發表於 19-12-16 01:34
呢間睇落好似幾好, 問過係自家種, 評價入面有香港買家, 又有糖心

店主話天氣涼蘋果已採摘好,(我唔明 ...

我上年係樓下街市買過奶油蘋果係幾香甜, 死人大話老闆話係日本蘋果, 都幾貴好似35-45蚊 4個

而家淘寶其實唔平, 35左右 2.5kg , 大約8-9個

我好彩呢排可以用家人深圳公司中港車順道落來, 慳唔少。。。否則其實係香港買都唔係話平好多, 只係差別在可以自選產地咁大把

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-16 01:34

呢間睇落好似幾好, 問過係自家種, 評價入面有香港買家 ...
水果成熟當然要採摘啦, 霜降後已有糖心了, 今年的霜降是10月24日, 個半月了。聽說奶油蘋果每棵都有十公斤鮮奶灌溉的, 不知真假, 覺得有點浪費吧。

大宅

tammy2008 發表於 19-12-16 01:43
我上年係樓下街市買過奶油蘋果係幾香甜, 死人大話老闆話係日本蘋果, 都幾貴好似35-45蚊 4個

而家淘寶其 ...

走大飛

水晶宮

andyman 發表於 19-12-16 09:04
水果成熟當然要採摘啦, 霜降後已有糖心了, 今年的霜降是10月24日, 個半月了。聽說奶油蘋果每棵都有十公斤鮮 ...

我估假的吧。。。

andyman    發表於 19-12-16 11:20

水晶宮

回覆樓主:

上星期收既 30蚊箱15個已餘下3個了。。。

剛拍了一箱奶油蘋果, 可惜呢間無5kg 裝, 有5kg 的又怕靠不住(評價好壞參半) 呢間算係行平實路線, 感覺幾真, visa 收我41.x , 見到人地大約收7-8個, 95裝收 6個, 先試中大型, 不錯再試大型

大宅

tammy2008 發表於 19-12-16 15:05
上星期收既 30蚊箱15個已餘下3個了。。。

剛拍了一箱奶油蘋果, 可惜呢間無5kg 裝, 有5kg 的又怕靠不住( ...

等開箱

子爵府

tammy2008 發表於 19-12-15 01:49
講漏咗最重要一點!! 30蚊咋! 90-95mm ,甚至95mm 都只係30蚊咋! 痴線架親! 第一次買我唔敢買咁大, 下 ...

請問有link 嗎?thx

水晶宮

mloved0210 發表於 19-12-21 00:49
請問有link 嗎?thx

30蚊水裂紋 link 係 #139

我昨日想買睇下, 加咗少少變咗 33.x 了, 但仍然值得買因為佢大大個, 80~85其他店都賣成 38~40蚊左右

同埋可能轉咗用順豐所以貴咗少少

但而家遇假期了, 如果你唔係自己上深圳收又或者有朋友幫手收, 用集運的話就忍一忍過晒假期先好買, 而家香港呢邊集運亂晒龍, 今發後到都未必做到。。。過咗聖誕先啦

水晶宮

回覆樓主:

奶油蘋果到貨了, 一箱未到手就分送人了所以只影了一箱

買的中大85~90的, 最重358g , 最輕258g , 隨手切一個雖不見糖心, 但仍甜,甜酸平均的, 聞上去有陣香梨味 (上次係惠康有款黃色蘋果有陣香蕉奶味)我懷疑多年後蘋果也許變得不再是蘋果了

這款比山西的味道濃一點點, 果肉硬一點點, 爽脆的不粉不軟 ,渣少,山西的汁多但味有一點點沖淡了, 硬度低一點口感鬆脆的(大家吃過山西的應該都認同,原來鬆脆也可以用來形容蘋果了)

【烟台黄金维纳斯奶油金富士苹果新鲜水果】https://m.tb.cn/h.eBpepT8?sm=e2f684 點ゞ撃°鏈﹏接,再选择瀏覽●噐○咑閞ヽ;或椱ァ製这句话₳vlv21Z3OT2E₳后打开

首頁

尾頁

跳至