自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

c6減肥減到上哂引。依家瘦到得層皮包骨(但係仲話要減)原本我有勸佢,結果仲比佢勸返我轉頭,叫我一齊減(痴根咩我得90磅到仲減嘜野)又話佢自己為左健康減肥,我點解唔支持佢。
原本唔關我事,佢咁大個人自己想點未點羅。但係身邊成班人就覺得係我問題比說話我聽。eg.無煮飯比老公食,做ftm無錢拎返屋企,結果攪到老公咁樣…我想講我都好大壓力。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

C6幾高幾重? 咩人會覺得你C6係因為無錢食飯而瘦? 老公要老婆拎錢返來先有飽飯食?奇怪的諗法

子爵府

lojo11 發表於 19-10-28 15:08
C6幾高幾重? 咩人會覺得你C6係因為無錢食飯而瘦? 老公要老婆拎錢返來先有飽飯食?奇怪的諗法 ...
170h/140lbs。佢係瘦哂起臉到,但係減唔到磅。結果望落好乾好削,但係重量又唔係減得多。
我估佢地意思係,一個人要養3個所以先攪到瘦哂

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

豬C9 發表於 19-10-28 15:12
170h/140lbs。佢係瘦哂起臉到,但係減唔到磅。結果望落好乾好削,但係重量又唔係減得多。
我估佢地意思係, ...
呢個體重再減就真係會太瘦... 男人太瘦唔好睇... 反而練下肌肉... 會好睇D...
其他人講咩唔好理了, 唔好放係心影響心情

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

同我老公差唔多高度同埋磅數... 雖然我有出嚟工作,但身邊嘅親戚朋友同樣地都有說話畀我聽, 就係話我食曬我老公啲飯餸搞到佢咁瘦…… 所以最緊要佢係健康地瘦, 人哋所講嘅嘢唔好太介意, 其實壓力永遠都係嚟自自己嘅 理得佢哋咁多……

子爵府

回覆樓主:

富貴人先至瘦,問你朋友識唔識

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我以前試過减肥减到差d厭食症
同埋個人情緒好低落

要識得適可而止。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我成日儲肥我老公, 成日食唔曬俾佢食...
又成日讚佢又瘦左, 等佢放心食多D
個個都話佢比以前肥左, 連6299都話佢肥左咁多 XD
不過其實佢而家係正常囉我覺得, 係以前太瘦
佢以前體脂可以單位數, 對手臂可以現曬血管
而家體脂去到雙位數, 有個小肚腩仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你同你C6講男人得個瘦字無用唔好睇,要增加肌肉呀!去gym舉鐵食多D蛋白質增磅啦!

侯爵府

回覆 豬C9 的帖子

用啲好極端嘅方法去減?
佢嘅目標係乜嘢呀?

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

佢搞乜咁有恆心呀?係咪淨飲蔬菜汁 乜都唔食?

珍珠宮

算啦....
只能左耳入右耳出
我老公over bmi嘅身型,擺明營養過剩,明明無輕過都有長輩話佢瘦咗,問係咪返工好辛苦
仲話我平時唔煲湯....成日打俾老公叫佢飲湯,我老公走嚟同我呻話好煩

我唔理㗎~我先無咁好閒情逸致~

別墅

煮好野比佢食~ 食返肥佢

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要有肌肉先好睇呀,瘦到扁哂梗係唔好睇啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

豬C9 發表於 19-10-28 15:12
我估佢地意思係, ...

差不多
但不要再瘦
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

回覆樓主:

咪直接同俾說話你聽的人講你老公減肥過量

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

豬C9 發表於 19-10-28 15:05
c6減肥減到上哂引。依家瘦到得層皮包骨(但係仲話要減)原本我有勸佢,結果仲比佢勸返我轉頭,叫我 ...

佢點減? 我都想試下皮包骨既滋味, 不過怕且要有病至得.

太瘦唔代表健康, 點支持佢喎, 你叫佢增肌好d. 你叫佢睇香討個健身版, 等 d 男人點醒佢.

俾說話你聽果d 係針對你做ftm 啫... 如果佢勁肥, 又會話你煮野唔健康. 如果你出去做野, 又會話你唔照顧好個老公.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至