潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

各位jm都是討論Hermes同Chanel比較多, 這3個牌子級數其實都好高, 大家覺得如何呢? 大家又是否用家呢?

Delvaux - 有比利時Hermes之稱
Moynat - 皮革是Hermes同廠的
Valextra - 有意大利Hermes之稱

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

有個Valextra iside mini, 皮味好香。

少人用,暫時未試過同人撞款撞色

ada0707    發表於 19-10-30 08:49
wcpcelia    發表於 19-10-29 11:17
Cheuk2012    發表於 19-10-29 00:04
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

琥珀宮

回覆 babyislove 的帖子

Beautiful

男爵府

baby_CH 發表於 19-10-28 22:07
各位jm都是討論Hermes同Chanel比較多, 這3個牌子級數其實都好高, 大家覺得如何呢? 大家又是否用家呢?

Delv ...

用緊Moynat
Delvaux 嘅pin bucket 有興趣中Valextra 未試過上身!
其實除了呢三個牌子,尚有Faure le Page 都算是相近較為低調的牌子袋

大宅

carama 發表於 19-10-29 00:10
用緊Moynat
Delvaux 嘅pin bucket 有興趣中Valextra 未試過上身!
其實除了呢三個牌子,尚 ...

剛買了Faure le Page 嘅tote bag!
都有留意Delavux Pin, jm target pin daily/pin bucket/pin mini?

子爵府

其實我想知delvaux 點讀

伯爵府

2024勳章

babyislove 發表於 19-10-28 23:37
有個Valextra iside mini, 皮味好香。

少人用,暫時未試過同人撞款撞色

靚呀 Valextra iside係比較少見到人用,仲以為jm個袋係micro size添
Delvaux皮味都好香☺

伯爵府

2024勳章

carama 發表於 19-10-29 00:10
用緊Moynat
其實除了呢三個牌子,尚 ...

pin bucket幾抵用,casual wear幾靚

Moynat對Gabrielle有d興趣

Faire le Page有d似似Goyard

男爵府

回覆樓主:

我中意delvaux, 佢好多款都靚,又少D撞袋

伯爵府

2024勳章

LOBO1128 發表於 19-10-29 09:46
我中意delvaux, 佢好多款都靚,又少D撞袋

Delvaux每季都出新色,都好靚呀

男爵府

Carriegerrard 發表於 19-10-29 01:08
其實我想知delvaux 點讀

爹 le 駁 se

子爵府

magleo 發表於 19-10-29 11:26
爹 le 駁 se

唔該晒

別墅

我記得當年睇星星全智賢拎delvaux好靚,而且比較少人用

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

baby_CH 發表於 19-10-29 06:58

靚呀 Valextra iside係比較少見到人用,仲以為j ...

iside mini 個size 唔太大,但又放得多野

我試過medium 太大(我166cm & 唔瘦wo ),斜咩唔好睇
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

伯爵府

2024勳章

babyislove 發表於 19-10-29 19:56
iside mini 個size 唔太大,但又放得多野

我試過medium 太大(我166cm & 唔瘦wo ),斜咩唔好睇

如果我買都會揀mini size,好放野d!今季出d色都幾靚,但比較淺色。

版主

baby_CH 發表於 19-10-29 21:55
如果我買都會揀mini size,好放野d!今季出d色都幾靚,但比較淺色。

我無留意la. ㄧ個夠晒數,佢加得好勁。呢個我上年年頭買,$12xxx。
宜家接近$20000
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

子爵府

我都鐘情Deluvax Brilliant 多D Moynat 嘅Rejane 都靚不過有D 重所以我仲諗緊買唔買

伯爵府

2024勳章

babyislove 發表於 19-10-29 22:15
我無留意la. ㄧ個夠晒數,佢加得好勁。呢個我上年年頭買,$12xxx。
宜家接近$20000
...

1年就加咁多

伯爵府

2024勳章

ungela914 發表於 19-10-29 22:50
我都鐘情Deluvax Brilliant 多D Moynat 嘅Rejane 都靚不過有D 重所以我仲諗緊買唔買
...

Delvaux Brilliant夠經典, 拎上手覺得都有d重, 而我喜歡Tempete多d

Moynat Rejane咪真係重, 我覺得Gabrielle都ok~

子爵府

baby_CH 發表於 19-10-30 07:07
Delvaux Brilliant夠經典, 拎上手覺得都有d重, 而我喜歡Tempete多d
咁Moynat Rejane咪真係重, 我覺得Gabri ...

我覺得Brilliant 粗用過Tempete 因為D 皮比較軟易磨損!我之前都想買 Gabrielle 但呢度D JM 話好似仿H 嘅Kelly 所以打消咗念頭

首頁

尾頁

跳至