時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家請幫忙推去wechat ,line.....畀謝sir 希望謝sir出記招時 幫市民詢問記者嘅採訪態度點解唔中立 而且響直播時不停鬧警察 及挑釁
其中一個應該上左年紀嘅女人聲 係唔正廣東話嘅
另一個男人聲音沙沙地
可能警隊話收隊而因情況未收得時 佢問警察係咪要多謝佢地 因為又有咁多OT
呢堆人係記者嘅位置 有d傳媒係拍到樣貌希望將不守規嘅記者查證 向記協譴責 !!!

男爵府

記者又有暴徒又有,扮街坊躲在記者身後,出言侮辱

公爵府

小荻媽咪 發表於 19-10-29 14:08
大家請幫忙推去wechat ,line.....畀謝sir 希望謝sir出記招時 幫市民詢問記者嘅採訪態度點解唔中立 而且響直 ...
我睇直播都聽到,阿Sir好慘,成日比班人渣曱甴辱罵,心痛警察,感謝警察守護香港!保護市民!

大宅

小荻媽咪 發表於 19-10-29 14:08
大家請幫忙推去wechat ,line.....畀謝sir 希望謝sir出記招時 幫市民詢問記者嘅採訪態度點解唔中立 而且響直 ...

我都聽到,男戈個把聲沙到好似被人毒啞,夾硬開聲咁,女講野唔正,又係巧多野港,成晚兩隻孖寶未停過聲

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘉德莉澳 發表於 19-10-29 17:08
我都聽到,男戈個把聲沙到好似被人毒啞,夾硬開聲咁,女講野唔正,又係巧多野港,成晚兩隻孖寶未停過聲 :s ...

仲有講警察個口罩 係T back戴左響口 超賤

大宅

小荻媽咪 發表於 19-10-29 17:23
仲有講警察個口罩 係T back戴左響口 超賤

所我梗支持警察欣賞佢地克制

公爵府

嘉德莉澳 發表於 19-10-29 17:44

絕對係

大宅

其實我吾明,差人比人鬧,喺吾喺冇法例可保障差人?

差人都喺人,點解要比人閙,就算感覺受辱,都冇任何法例保障?

如果都冇,即係任何人互相用粗口問候人都冇罰則?點解有女暴徒話比人言語暴力對待,就好可憐,雙重標準

如果暴徒唔出黎,警察洗鬼OT, d人倒轉呢講

伯爵府

牛年勳章

Little-pong 發表於 19-10-29 20:31

差人都喺人,點解要比人閙,就算感覺受辱,都冇任何法 ...

因為沒有辱警罪

公爵府

Little-pong 發表於 19-10-29 20:31

果個女仔 或者講成班示威中學生唱粗口歌 辱警歌就冇問題 一但掉番轉或對佢地講粗口 粗鄙嘅就唔得 歪理當真理

子爵府

嘉德莉澳 發表於 19-10-29 17:08
我都聽到,男戈個把聲沙到好似被人毒啞,夾硬開聲咁,女講野唔正,又係巧多野港,成晚兩隻孖寶未停過聲 :s ...

個男人嗌左四個幾月,係咁上下拆架喇把聲。

子爵府

嘉德莉澳 發表於 19-10-29 17:44

全宇宙最勁嘅警隊。

大宅

BBHHO 發表於 19-10-29 21:18
全宇宙最勁嘅警隊。

大宅

這個就是未立法的辱警罪,但飯民唔會比過的

首頁

尾頁

跳至