家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位JM,

請問有人現用下列牌子的洗衣機?
Hitach, Toshiba 和 西門子

1) 在脫水時,是否 寧靜?
2) 開門角度是否可以180度?
3) 其他評價(優點/缺點)

非常感謝。

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

PandaVV 發表於 19-10-29 23:00
各位JM,

請問有人現用下列牌子的洗衣機?
以前用金章,而家轉用Hitach,Hitach1000轉仲靜過金章850轉
Hitach開門角度可以180度
個人覺得Hitach好過金章

子爵府

yoyo-818 發表於 19-10-31 10:28
以前用金章,而家轉用Hitach,Hitach1000轉仲靜過金章850轉
Hitach開門角度可以180度
個人覺得Hitach好 ...

謝謝你的回覆。 我睇過西門子是定頻 摩打, 但Hitachi 是變頻摩打 和 8 kgs.

請問你是用什麼型號? 多少$? 脫水時有沒有高頻轉動聲(即係Vv 聲音)?

謝謝。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可以諗LG,脫水靜,180度應該唔得同無咩需要,可以搵7kg,@1200,唔一定要新款,三千中,都幾抵用

子爵府

oceandeepsea 發表於 19-10-31 17:12
可以諗LG,脫水靜,180度應該唔得同無咩需要,可以搵7kg,@1200,唔一定要新款,三千中,都幾抵用
...

LG 我有睇過,對於我們,度門可以180度開 比1200 重要。

不過,謝謝你的建議。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

PandaVV 發表於 19-10-31 17:18
LG 我有睇過,對於我們,度門可以180度開 比1200 重要。

不過,謝謝你的建議。

我記得就無180,但都好開下

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

PandaVV 發表於 19-10-31 16:29
謝謝你的回覆。 我睇過西門子是定頻 摩打, 但Hitachi 是變頻摩打 和 8 kgs.

請問你是用什麼型號? 多少$? ...
sorry,唔好意思,剛剛度過門開得150度
我買是Hitachi BD-60CE $2430 (6KGS)

子爵府

yoyo-818 發表於 19-10-31 18:22
sorry,唔好意思,剛剛度過門開得150度
我買是Hitachi BD-60CE $2430 (6KGS)

8kgs 的可以180度開。

禁止訪問

男爵府

我打算買左8kg siemens

首頁

尾頁

跳至