論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日食麥記,問菲姐食乜,條友好厚面皮話食限定的貴餐,之前同佢講話麥記的菠蘿雞包賣哂後,佢話放假時見到有新餐。我覺得對佢好,佢真係以為自己升咗上神枱。噚日買咗條切片的提子包,今日發現佢頭嗰兩塊唔食,攞中間的食。喂,有冇搞錯呀,第一塊你唔食我可以算,但第二塊都唔食,即係我個女食定扔Q咗去呀?!太過份!最慘的係,我之前同我老公講話唔想買麥記貴餐佢食,同七日內佢洗三機佢自己衫係太多,我老公話我刻薄 我真係有D嬲。

不過都係嗰句,佢有人質係手,又肯主動去做清潔(雖然係刻意手腳慢),我忍佢

大宅

佢地係咁架 吾貴吾食 我好好奇佢哋喺僕人國都係咁食?冇公主命又要做公主 所以呢個國人D人咁冇出息 偷呃拐騙最叻

珊瑚宮

可能佢在SlR前扮过可憐。SlR就話老婆刻薄
小心佢打SlR主意
食面包工人食中間。 頭尾硬的比老細食 不能接受(不过一陣SlR又話你刻薄)
以後任何額外食物。另外分比佢。無得簡

食麦記。如佢要贵餐。就話。我只offer你25元的餐。多出的你自己比
玩具萬歲!

珊瑚宮

凡公主專简靓野食 你比D吾靚食物。佢會擺係度罷食或掉左佢。仲要專登掉垃圾筒比你睇到
隔夜水吾飲。

一係拿你公款買私人食物

菲最興。
成人覺自己高人一等

玩具萬歲!

珊瑚宮

簡食菲。好興食物偷龍轉鳳。小心
特別小朋友的靚食物
玩具萬歲!

男爵府

7日內洗3機衫太多?用機洗喎?淨係擺入機同掠衫

珊瑚宮

可能2條底裤2件T恤一机衫
玩具萬歲!

男爵府

其實你唔洗問佢食咩餐,直接買一個比佢就ok,佢食就食,唔食由得佢餓。我都係買$25餐比姐姐,有一次太忙叫佢出去買全家外賣,佢就買左加錢餐比自己,問都唔問下。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係呀, 好識食架, 唔使佢出錢呀, 總之最貴個D食個D。

咁快你老公已幫工人來話你克薄, 我會炒咗個工人先。 有唔妥。 你老公要好好整理吓, 自己老婆都唔幫, 為咗個工人去話老婆。

大宅

回覆 Wallsa626 的帖子

其實唔係剩係菲, 我個印都係, 佢之前黎過香港做野6年, 之後返印尼. 幾個月前黎左我到做, 頭果幾個月都好專重我地, 之後就現形, 又係太多不能盡錄.
食野方面, 我幫佢改左花名叫'金舌頭'. 成日同我地講之前僱住帶佢食咩好野, 又帶埋佢去日本旅行, 言語之間暗示我地買埋d平野, 帶佢去食cheap野. 去買外買, 問佢你想食咩? 同我地講我冇所謂咩都食, 買到返去食少少就唔食話唔好食, 老婆叫我以後咪鬼問佢. 有次忍唔住同佢講咁買豬比你食,依d事件發生左冇數次.
我買麥記都唔係買$25餐, 都買個限定果d餐比佢, 佢夠膽死同我講依間薯條唔好食. 大佬呀, 你當自己係米芝連咩.. 就連我外母自認食野嘴刁, 佢都忍唔住同我地講佢食野拍得住我. 同你一樣忍, 因為要靠佢湊bb

珊瑚宮

所以D賓印食住香港班羊牯囉!
玩具萬歲!

子爵府

我會比兩個選擇佢, A餐或B餐. (A/B由我睇完價錢話佢知) 佢唔可以選C餐, 或佢可以選唔食.

伯爵府

畀面勳章

早餐我只會買定一個包比佢, 從來無比佢在外買其他早餐食, 亦吾容許私自拎我d買餸$買早餐!

珊瑚宮

如工人食野要好过太太。當心
太太食25。佢要食42 吾啱食仲掉埋
一係扮傻。一係吾識捞。一係炉忌你想坐你位
扮野令亞SlR閙你。中佢招請D咁人番來受佢氣。仲要受老公氣
玩具萬歲!

別墅

sukiwongsk 發表於 19-10-31 14:12
早餐我只會買定一個包比佢, 從來無比佢在外買其他早餐食, 亦吾容許私自拎我d買餸$買早餐! ...

早餐我都係買個包俾佢,有時見佢幫得手,會買佢鐘意而又價錢唔貴既俾佢
午餐有時麥記$25餐,冇得佢揀

珊瑚宮

講真。如做野可三頭六臂。十項全能。態度好工夫交得準。心地好。無偷呃拐騙

請你食乜都得。每月二千打賞都得

可惜無D咁人材呢

玩具萬歲!

伯爵府

回覆樓主:

佢地真係金舌頭架
買coffee比佢
唔飲,要指定牌子,
提供鮮奶,dutch lady,唔飲
自己去買維記盒仔鮮奶
即食面,買了10款都話唔中意
又指定牌子口味
慢慢都冇特別照顧佢了
照顧唔黎

珊瑚宮

以为自己是賓客倒番來要招呼佢
玩具萬歲!

侯爵府

Butao 發表於 19-10-31 04:12
佢地係咁架 吾貴吾食 我好好奇佢哋喺僕人國都係咁食?冇公主命又要做公主 所以呢個國人D人咁冇出息 偷呃拐 ...

垃圾國家出垃圾人,佢哋喺果邊食都冇得食

大宅

AWma 發表於 19-10-31 12:22

我會比兩個選擇佢, A餐或B餐. (A/B由我睇完價錢話佢知) 佢唔可以選C餐, 或佢可以選 ...

一向比開佢衽揀,宜家仲可以返轉頭嗎? 我會好驚破壞表面良好的關係

首頁

尾頁

跳至