親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

sukili1981 發表於 19-11-29 10:23
你想了解多d可以係YouTube 打48小時玩盡羅東我琴日先睇完大概可以知道點搭車去
...

依家先睇到,好呀我搵下資料先

伯爵府

aouenman 發表於 19-11-29 11:39
之前有報導, 話由 11月開始, 每星期的五六日 礁溪會開辦超過 100個檔位的夜市, 當然不及羅東的規模, 但總算 ...

礁溪大唔大?交通係咪租車出入為主?

伯爵府

wingl410 發表於 19-12-7 15:32
我8月買機票 29/12-1/1 2大1細 坐 cx $4,709, 酒店真係好鬼貴, 我8月暑假住"路徒行旅" 3千幾蚊三晚(3人房) ...

西門果邊真係好貴!我住遠小小去左板橋果邊,1000樓下,係除夕果日就要2000,最尾一日就去西悠飯店,800幾,總算搞掂,5000蚊住四晚,係有一晚2000。

大宅

花花b 發表於 19-12-7 17:09
礁溪大唔大?交通係咪租車出入為主?

礁溪主要旺嘅都係兩三條街,唔使租車,我暑假去都係行來行去
租車通常係玩一日,例如去宜蘭、羅東、帶小朋友參加下 diy呀咁

子爵府

好媽媽勳章

花花b 發表於 19-12-7 17:07
你機票平過我呀,我三大兩小買左7400,不過就早去,下午四點幾機走。咁你今次唔會係市中心?礁溪去市中心 ...

我都11點幾機走就6點機囉,尾2晚住北投會去西門町果邊玩,礁溪去北投我都係諗住book車去咋,紅樓櫻桃鴨一定要試,我上網見只有讚冇彈嘅。

珍珠宮

回覆樓主:

我都係聖誕去台北,再加宜蘭台東。會住3晚宜蘭心曠神怡,2晚台東知本老爺,2晚台北車站日光拾玖。機票2個星期前買,所以好貴。而家機票+住宿,每人要$4800左右,未試過去台灣去得咁貴

伯爵府

sukili1981 發表於 19-12-7 20:07
我都11點幾機走就6點機囉,尾2晚住北投會去西門町果邊玩,礁溪去北投我都係諗住book車去咋,紅樓櫻桃鴨一 ...

搵左資料,知唔知幾錢
我岩岩改左行程了,本身想頭兩日去,但突然見到除夕巿平飯店,拿拿林book左,變左可能尾兩日係礁溪,頭兩日係台北

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 21:10
我都係聖誕去台北,再加宜蘭台東。會住3晚宜蘭心曠神怡,2晚台東知本老爺,2晚台北車站日光拾玖。機票2個星 ...

我搵資料時見到你係另一個post講心曠神怡,你就好啦,book到平,我去的日子要900幾四人房。台北果兩晚住幾錢?

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:10
我搵資料時見到你係另一個post講心曠神怡,你就好啦,book到平,我去的日子要900幾四人房。台北果兩晚住幾 ...

我第一次訂心曠神怡,係$2400兩晚呀(我訂星期六日),但過左2日,突然平,變左$1500幾兩晚,我另外仲訂左1晚星期五,呢晚$600幾。三晚價錢比原先訂的平左$1400,真係好抵。

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 22:21
我第一次訂心曠神怡,係$2400兩晚呀(我訂星期六日),但過左2日,突然平,變左$1500幾兩晚,我另外仲訂左 ...

係囉,係呢我見你之前住過9號旅館,你覺得好嗎?我捻緊揀邊間呀

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:22
係囉,係呢我見你之前住過9號旅館,你覺得好嗎?我捻緊揀邊間呀

9號溫泉,都唔錯。 check 返紀錄,我訂9號溫泉,係$948包二人早晚餐,如果係呢個價位訂,真心超值。

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 22:31
9號溫泉,都唔錯。 check 返紀錄,我訂9號溫泉,係$948包二人早晚餐,如果係呢個價位訂,真心超值。
...

晚餐包咩?你都係agoda book?我見有得釣蝦幾正,想比小朋友玩下咋 所以考慮

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:10
我搵資料時見到你係另一個post講心曠神怡,你就好啦,book到平,我去的日子要900幾四人房。台北果兩晚住幾 ...

台北我住日光拾玖,喺正台北車站,訂左景觀六人房(800尺,有3張雙人床),我用銀聯8折訂hotels.com ,計埋10送1回贈$105,係$1150一晚。睇相,呢間房好靚。

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:33
晚餐包咩?你都係agoda book?我見有得釣蝦幾正,想比小朋友玩下咋 所以考慮
...

係agoda 訂。晚餐係食海鮮粥,餃子之類。至於釣蝦,可以比錢玩,唔需要因為呢個理由而入住酒店。不過釣蝦真係好玩。

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 22:36
台北我住日光拾玖,喺正台北車站,訂左景觀六人房(800尺,有3張雙人床),我用銀聯8折訂hotels.com ,計 ...

幾抵丫!!!

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 22:46

係agoda 訂。晚餐係食海鮮粥,餃子之類。至於釣蝦,可以比 ...

我見好得意,反正係咪都要住,我未去過礁溪,所以住邊間都無咩所謂睇價錢揀咋

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:54
幾抵丫!!!

應該算好平,我想住台北車站,我住嘅日子,好多酒店已無房(太遲訂),cityinn雙人房都成$900一晚,貴到訂唔落手。

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 22:55
我見好得意,反正係咪都要住,我未去過礁溪,所以住邊間都無咩所謂睇價錢揀咋
...

如果價錢平,9號溫泉絕對抵住。住礁溪好,乜野都有,好方便。

伯爵府

MissMaMa 發表於 19-12-8 23:10
應該算好平,我想住台北車站,我住嘅日子,好多酒店已無房(太遲訂),cityinn雙人房都成$900一晚,貴到訂 ...

係呀,我十一月訂 都好貴了 所以你六人,好抵

珍珠宮

花花b 發表於 19-12-8 23:13
係呀,我十一月訂 都好貴了 所以你六人,好抵

我前幾日訂咋,仲要訂聖誕正日。

首頁

尾頁

跳至