親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

maggkiki 發表於 19-11-1 00:23

我早兩日台北返,8月時都係訂左機票先選酒店,諗住過埋雙 ...

越遲越貴,我都係早兩日返,但6月已book,仲係平。不過後來再轉左airbnb
十月尾我估唔少學校term break,所以會貴。我地年年都係十月最後一星期,所以一有平機票就即買(唔駛等校曆表

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

花花b 發表於 19-11-1 00:26
多謝你!!感激感激!!今日真係拿拿林hold左d,其實咁睇,只會越黎越貴太耐無去,唔知咁。保險你買 ...

酒店唔會越遲越平,一定係一出機票即book refundable,再慢慢嘅promo
我d老闆經常即興出trip,我book過好多次天價,都要book,但出trip就話唔駛睇價錢啫,自己trip就慳了

王國長老

多謝你!!感激感激!!今日真係拿拿林hold左d,其實咁睇,只會越黎越貴太耐無去,唔知咁。保險你買 ...

酒店唔會越遲越平,一定係一出機票即book refundable,再慢慢嘅promo
我d老闆經常即興出trip,我book過好多次天價,都要book,而家我老闆經常性飛上海,我已「霸」到12月尾,反正可早一日取消
但出公數就話唔駛睇價錢啫,自己trip就慳了

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

如果你唔係想睇除夕倒數,不建議住巿中心或西門町,去新北,桃園住,會又平好多。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

剛剛幫你睇,個段日子西門町都有一千左右既酒店;如德立莊包早餐連稅都只係1200。你再睇睇!

侯爵府

畀面勳章

花花b 發表於 19-10-31 22:28
估唔到你聖誕反而無我咁貴,我都唔知除夕會貴到離哂地架依家真係攞我命了
...

原來倒數係咁貴 我做會計,未試過月頭月尾去旅行 我訂左間叫大新商旅三人房都唔錯20-25/12都係二千二左右,另外訂左間美亞商旅三人房喺台北車站25-27/12都只係千二左右,呢個兩大一小8日7夜機票連酒店都只係7千左右咋

伯爵府

minghui 發表於 19-10-31 23:29
自己plan去旅行就係麻煩d,不過好有成功感,我會enjoy的,等c6同女訓左,就係我plan行程同揾資料的時候, ...

話時話 你會唔會去101附近睇煙花呀?

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-11-1 19:17
我d老闆經常即興出trip,我book過好 ...

謝謝你,明白哂!平時淡季去,有時遲又真係平架(可能有人住好過無呱)

伯爵府

wmkcnw 發表於 19-11-1 19:57
如果你唔係想睇除夕倒數,不建議住巿中心或西門町,去新北,桃園住,會又平好多。
...

我老公就係話難得誇年唔係香港過,緊係要去睇煙花,所以揀左我都唔知算唔算市中心,住龍山寺,2000鬆一晚四人房,總算叫hold左一間先其他日子暫時揀左板橋區,其實方唔方便?十年前去時竹都係住台北既新驛,但家下唔捨得呀,千四一晚,板橋暫時揀左500一晚,只係除夕一日要2000,其他三日大約5-600,算係咁

伯爵府

alicewtw 發表於 19-11-1 20:23
剛剛幫你睇,個段日子西門町都有一千左右既酒店;如德立莊包早餐連稅都只係1200。你再睇睇!
...

西門町我都好想住!希望最後一日回程會揀到,不過真係閒閒地四人房都要千一千二,遠小小既萬華,板橋個頭就5-600搞掂,其實遠幾多?

伯爵府

chichibb 發表於 19-11-2 13:57

原來倒數係咁貴 我做會計,未試過月頭月尾去旅行 ...

哇,機票連酒店咁平既,你機票好早買好平?我三大兩小,淨機票7400,酒店暫時一晚2000,其他揀5-600,要再研究下。我唔係book台北車站喇。

伯爵府

Q10 發表於 19-11-1 15:59
你幾多個去?我9月中時買,2大1小around$12000

你去幾多日?我機票三大兩小,7400。酒店暫時除夕揀左間係龍山寺,2000蚊四人房其他日子住板橋區,5-600蚊四人房....要再睇睇會唔會住台北車站西門町呢類...不過最少都要千二,可能住遠小小算了。

伯爵府

題外話,有冇人唔包車去十份九份呢d?

侯爵府

畀面勳章

花花b 發表於 19-11-2 18:57
哇,機票連酒店咁平既,你機票好早買好平?我三大兩小,淨機票7400,酒店暫時一晚2000,其他揀5-600,要再 ...

機票都係上個月10號先買,搭國泰兩大一小只係$3930,要29號出發先有咁平。

禁止訪問

王國長老

花花b 發表於 19-11-2 19:02
題外話,有冇人唔包車去十份九份呢d?

可以唔包,但假日至密車,平日好疏,要就住就住有大有細就辛苦
假日試過一次咪攪,塞車塞到山腰,司機只能叫你落車自己行,行到隻積咁
台灣包車唔係貴,包車好d(日本歐洲貴就無計啦)

別墅

花花b 發表於 19-11-2 17:38

話時話 你會唔會去101附近睇煙花呀?

其實都想,想體驗下台灣的倒數,等d女訓左,同老公偷走出去!哈哈
保險我買左fwd...9人,800蚊左右!

伯爵府

chichibb 發表於 19-11-2 19:02
機票都係上個月10號先買,搭國泰兩大一小只係$3930,要29號出發先有咁平。

抵丫!我都係十月一買,不過買中華,你出發時間好唔好?我都係見29出發叫最抵先揀果日咋....

伯爵府

amwoeun 發表於 19-11-2 20:21
龍山寺只是西門的下一個站, 行都勉強行到.

西町年尾新年期間, 旅館級質素 4人房 $1100~1200 唔算貴了.

三星既飯店/旅館,有一晚就1號住既,暫時hold左間係台北車站離15mins,四人房820左右,係咪都ok?又係三星既.....捻住最後一晚可能返北附近住方便第二日寄行李去機場...定係直接板橋站走?

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-11-2 20:32
可以唔包,但假日至密車,平日好疏,要就住就住有大有細就辛苦
假日試過一次咪攪,塞車塞到山腰,司機只能 ...

我記得整十年前去平日係疏 但好好行無乜人 聖誕30號台灣係咪假期黎?如果人多又好無mood...

首頁
12345...8

尾頁

跳至