親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:13
明白,係呢,租車你地搞左未?除夕租車會唔會又特別貴?

租車已經定好,我都放下心頭大石,價錢我覺得正常,司機係我親戚介紹的,電話溝通過,我覺得幾好!我多人,我會包車兩天全天,然後接機送機,佢收我15000台幣,我覺得好抵(emoji)

伯爵府

minghui 發表於 19-10-31 23:17
租車已經定好,我都放下心頭大石,價錢我覺得正常,司機係我親戚介紹的,電話溝通過,我覺得幾好!我多人 ...

好快手!你機票幾時買架?咩都搞掂真係安樂哂,我淨係買左機票,呢幾日煩到嘔

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:22
好快手!你機票幾時買架?咩都搞掂真係安樂哂,我淨係買左機票,呢幾日煩到嘔
...

我好早買的,因為一家大細,有公公婆婆爸爸媽媽,奶奶,兩個女,所以真係要安排好!機票我大約暑假時候已經買,具體日子忘記了。當然華航每人大約1400左右,所以我就買左了!
帶住好多人,都係走馬觀花,我地第一次去台北,所以唔熟,包車的司機幫手計劃左一d行程同必去景點,我上星期買埋旅遊保險,宜家揾緊搞入台證。
希望資料幫到你,大家玩得開心!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:22
...

自己plan去旅行就係麻煩d,不過好有成功感,我會enjoy的,等c6同女訓左,就係我plan行程同揾資料的時候,你加油啊!

男爵府

花花b 發表於 19-10-31 22:28
估唔到你聖誕反而無我咁貴,我都唔知除夕會貴到離哂地架依家真係攞我命了
...

因為除夕倒數,所以果晚應是全年最貴的。

禁止訪問

男爵府

花花b 發表於 19-10-31 22:31
係,你講得岩,我十月頭先買機票,個陣仲以為12月尾唔洗咁早book未出價錢,點知依家一睇攞我命了,好想退 ...

我早兩日台北返,8月時都係訂左機票先選酒店,諗住過埋雙十節,等台灣人放埋假,10月尾台灣酒店應會平,點知一 check,平時住開西門町的三星酒店三人房周末只需8百零蚊,果日要千幾一晚,睇返仲係成個10月最貴的周末 真係 r 晒頭。搵其他酒店都搞左好耐。
經過今次,以後要睇左酒店先再夾機票時間。

伯爵府

minghui 發表於 19-10-31 23:27
我好早買的,因為一家大細,有公公婆婆爸爸媽媽,奶奶,兩個女,所以真係要安排好!機票我大約暑假時候已 ...

多謝你!!感激感激!!今日真係拿拿林hold左d,其實咁睇,只會越黎越貴太耐無去,唔知咁。保險你買邊間呀?
我仲以為酒店越遲越平,可能我以前淡季去多.....旺季剛好相反....謝謝你!

伯爵府

minghui 發表於 19-10-31 23:29
自己plan去旅行就係麻煩d,不過好有成功感,我會enjoy的,等c6同女訓左,就係我plan行程同揾資料的時候, ...

係,每次去自由行都要plan我都覺好煩,會唔想去我好怕煩,但我老公要我開左個頭捻去邊,佢先會埋尾搵交通,唔係我叫佢睇酒店,佢都會最後先

伯爵府

maggkiki 發表於 19-10-31 23:45
因為除夕倒數,所以果晚應是全年最貴的。

係呀,最後揀左間三星既都要2000幾

伯爵府

annasuisan 發表於 19-11-1 00:22
我七月時訂左 凱撒 Twin, 30,Dec In, 1,Jan Out
$1,1xx (冇早餐) & 1,5xx (含早餐), 比想像中平.
...

好抵!!依家好貴!!呢間我有睇過,住唔起呀依家

伯爵府

maggkiki 發表於 19-11-1 00:23

我早兩日台北返,8月時都係訂左機票先選酒店,諗住過埋雙 ...

係,經過今次,真係睇好酒店先,真係慳左機票,嘔左係酒店到

瑪瑙宮

大廚勳章

annasuisan 發表於 19-11-1 00:22
我七月時訂左 凱撒 Twin, 30,Dec In, 1,Jan Out
$1,1xx (冇早餐) & 1,5xx (含早餐), 比想像中平.
...

你個價錢咁已經算好平。。。我試過有一年諗住跨年去點不知可能比較遲book酒店已經11月。。。12月31號住果晚竟然超過兩千蚊。。。所以最後我放棄啦。。。唔兌換嗰張機票。。留港消費算數

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

seaheart88 發表於 19-11-1 00:31
你個價錢咁已經算好平。。。我試過有一年諗住跨年去點不知可能比較遲book酒店已經11月。。。12月31號住果 ...

我依家住到遠左,都超過二千呀你用里數換都好丫?我都簡直想蝕手續費退票算數.....

侯爵府

回覆樓主:

通常台北機票旺季都唔會貴得去边,因為太多航班,又有國泰,長榮,中華。。。一日幾十班。。
反而酒店搶手,因為旺季多數有小朋友去,大多數人住西門町,台北車站附近方便搭車,我七月訂四人家庭房已經選擇不多

子爵府

花花b 發表於 19-11-1 00:28
係呀,最後揀左間三星既都要2000幾

$2000幾一晚三星真是好貴,我們聖誔住6晚,計落同我地的package差不多!

伯爵府

Q10 發表於 19-11-1 15:12
$2000幾一晚三星真是好貴,我們聖誔住6晚,計落同我地的package差不多!
...

你地package幾錢?我無夾過package架,幾次都分開買(日本、韓國)台灣家庭房真係好少,其實book雙人得唔得

伯爵府

katrinamama 發表於 19-11-1 12:11
通常台北機票旺季都唔會貴得去边,因為太多航班,又有國泰,長榮,中華。。。一日幾十班。。
反而酒店搶手 ...

係囉,太耐無飛過台灣,見旺季機票唔太貴咪去,點知......酒店.....

子爵府

花花b 發表於 19-11-1 15:36
你地package幾錢?我無夾過package架,幾次都分開買(日本、韓國)台灣家庭房真係好少,其實book雙人得唔 ...

你幾多個去?我9月中時買,2大1小around$12000

子爵府

花花b 發表於 19-11-1 15:36
你地package幾錢?我無夾過package架,幾次都分開買(日本、韓國)台灣家庭房真係好少,其實book雙人得唔 ...

你機票幾錢?

首頁
12345...8

尾頁

跳至