自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

今日買福麵,發覺個袋冇咗"非油炸"三個字,咁... 係咪即係已改咗油炸制作? 請問坊間除咗壽桃牌之外,仲有冇其他非油炸即食麵可選擇?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

回覆樓主:

我昨日見惠康有,非油炸福麵。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Giant 發表於 19-10-31 17:06
今日買福麵,發覺個袋冇咗"非油炸"三個字,咁... 係咪即係已改咗油炸制作? 請問坊間除咗壽桃牌之外,仲有冇 ...

非油炸,我當系焗 吾知有冇錯!福面依家好難食,如要食褔面口感,不如買超力即食麵,同福麵一樣味,但好食好多!p.s. 不知是不是非油炸

男爵府

christinefh 發表於 19-10-31 18:01
非油炸,我當系焗 吾知有冇錯!福面依家好難食,如要食褔面口感,不如買超力即食麵,同福麵一樣 ...

邊款超力即食麵?

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Ivan1023 發表於 19-10-31 18:05
邊款超力即食麵?

系惠康有綠色包裝,一袋5包!價錢同福面差不多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

vifon越南河粉,同即食麵差唔多價錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

christinefh 發表於 19-10-31 18:13
系惠康有綠色包裝,一袋5包!價錢同福面差不多

呢隻都好味,我試過惠康減價$10一pack,即刻大量入貨

伯爵府

虎到金來勳章

2款野來架油炸係以前食開果隻(但轉左日清就無咁好食),非油炸果款面煮完好似生面咁架.我兩款都有食過.

wcpcelia    發表於 19-11-1 11:47
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

christinefh 發表於 19-10-31 18:01
非油炸,我當系焗 吾知有冇錯!福面依家好難食,如要食褔面口感,不如買超力即食麵,同福麵一樣 ...

係咪都可以唔駛煮,用滾水焗嚟食?個名就係“超力即食麵”嗎?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Giant 發表於 19-10-31 18:37
係咪都可以唔駛煮,用滾水焗嚟食?個名就係“超力即食麵”嗎?

系呀!可以鍊碎即食都得架!食法同福麵一樣!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

竇漪房 發表於 19-10-31 18:26
呢隻都好味,我試過惠康減價$10一pack,即刻大量入貨

識貨

大宅

christinefh 發表於 19-10-31 18:47
系呀!可以鍊碎即食都得架!食法同福麵一樣!

鍊碎即食, 正

首頁

尾頁

跳至