自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

Clphkg 發表於 19-10-31 21:47
大家去旅行會唔會瞓唔著覺㗎咁點做呢?

行到攰,又食到飽,未試過瞓唔著

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

只要有床唔太硬都瞓到,坐就永遠都瞓唔著

大宅

2019新春慶豚圓

我都係出去旅行就訓唔著,無論玩到幾攰都無辦法訓得著,可能枕頭太高太軟........

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

m8899 發表於 19-10-31 21:50
我食褪黑素, 訓前1-2小時食便可, 平時我訓覺無問題, 只係去旅行時會訓得唔好. ...

我想問下可唔可以褪到已出嘅斑㗎? many thx

侯爵府

去日本、巴黎會馬上瞓著, 勁攰
瑞士山區因為晚上無地方去, 要睇電視同上網才瞓著

男爵府

買浴鹽浸浴/腳,浸完好好瞓,我都試過去幾日都瞓唔到,好慘,明明好攰

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 ngwong2 的帖子

我以前都係,成日俾老公話我去看門口 近哩一年好d ,可能年幾大,開始無咁驚

大宅

通常行左成日一定訓得著

wcpcelia    發表於 19-11-1 11:35
Wakanda Forever

大宅

通常去旅行瘋狂咁玩,玩到好攰,一撻落床即刻瞓得著。試下玩夜啲等個人攰啲就好好瞓

公爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

未試過訓唔著
訓到半夜醒就會
關晒燈一定訓得著
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

如果驚自己瞓唔著,可以試下飮啤酒咁會易眼瞓

別墅

2019勳章

回覆樓主:

好訓過係香港,因為由朝行到黑加上零壓力。
放鬆心情做到防盜應該可改善睡眠

大宅

2019新春慶豚圓

回覆 KTKTKT5 的帖子

[size=1.8em]吓....褪黑素同斑完全無關係的, 褪黑素每個人體內都會自己產生, 主要作用是訓覺

大宅

回覆樓主:

通常都瞓唔到,去到天光先瞓,日日都好攰,但又好鍾意旅行

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔會,早出晚歸玩到攰先捨得返酒店,如果唔係要卸妝既話真係想一撻落床即瞓。
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

無問題,無憂無慮,一般OK

係有時日間飲咗咖啡、濃茶會有D失眠,同在港情況差不多

別墅

gigicatb 發表於 19-10-31 23:24
我都係出去旅行就訓唔著,無論玩到幾攰都無辦法訓得著,可能枕頭太高太軟........
...

同我一樣呀, 我喺屋企好好瞓一去旅行就瞓唔著衫, 我仲要食埋安眠藥先得, 如果唔係第二朝攰到爆

別墅

m8899 發表於 19-10-31 21:50
我食褪黑素, 訓前1-2小時食便可, 平時我訓覺無問題, 只係去旅行時會訓得唔好. ...

我都有諗過帶褪黑色素食, 但係我都驚瞓唔著,所以我係食安眠藥先得㗎, 平時喺屋企瞓到隻豬咁, 一去到旅行就瞓唔著

別墅

dubd168 發表於 19-11-1 02:28
通常都瞓唔到,去到天光先瞓,日日都好攰,但又好鍾意旅行

同我一樣呀所以我要食安眠藥先可以瞓如果唔係朝早攰到爆

水晶宮

回覆樓主:

我係因為第一晚生寶床,第二日好好多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊