時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

samwong2016 發表於 19-11-1 00:02
收租會破産
果然名不虛傳

呢刻未破產啫 D暴徒唔係成日就係想攬炒咩 攬炒成功你嘅破產日子咪到囉

同埋唔同政見 都唔需要口出惡言嘅 有品D啦

複式洋房

samwong2016 發表於 19-10-31 22:45
=====

點解咁多律師,教師,醫生,教會人士,社工

實情個係有一部分高學歷人士支持 但同時亦都有一部分嘅高學歷人士不支持 但你就選擇去相信二者之一 而無視其他 但老實講人哋支持 唔代表你就要支持 如果唔係你就冇自己嘅獨立思想和判斷 變咗人云亦云

大宅

gigger2 發表於 19-11-1 12:09
實情個係有一部分高學歷人士支持 但同時亦都有一部分嘅高學歷人士不支持 但你就選擇去相信二者之一 而無視 ...

睇佢講嘢就知邊個先無腦分析啦
佢咁講嘢 同D人話所有示威者都係暴徒有咩分別?

大宅

samwong2016 發表於 19-10-31 22:59
說到愛國,就是愛祖國,而愛祖國的內容,首要是愛其“人民”,以及賴以生活的國土,愛港如是。且看看代表 ...

你知道自己尼偏野寫什麼嗎?

其實那些就是資本主義制度下的弊端。因為自由經濟,擁有資源的人就可以更加容易創造財富。所以其實政府的角色在於需要平衡資本主義制度下所產生的貧富懸殊和不公。而香港政府點解沒辦法做到這點,就係因為太弱勢!當然同班高官能力廢都有關!但係更大問題係有一班不斷在為反而反的犯民議員!我可以承認我年輕時候一直都係投民主黨,但正正越留意時事,越發現班人有問題!

如果你真係為年輕人好,你應該勸他們好好讀書,多留意時事做理性討論。以後大個繼續不忘初衷!一個社會絕對唔係行個人主義,而係共同衰榮!請不要再推年輕人出去自斷前程!

weldrick    發表於 19-11-1 14:52

男爵府

SugarBoo 發表於 19-11-1 11:53
你都睇緊BK喎阿新移民

真腦殘 [/sm 我講緊你地班歌頌祖國萬歲,愛國愛黨班垃圾呀

你班垃圾繼續歌頌啦,你再答我都唔會再睇呢個post 架喇

大宅

samwong2016 發表於 19-10-31 22:05
民調大至講
學歷低,退休人士年紀大既容易接觸假新聞,冇分析真假能力

原來你年紀大退左休, 唔怪得咁得閒做咁多 "冇分析真假能力"既文宣.

民房

samwong2016 發表於 19-10-31 22:26

荃灣斬示威者見骨 (藍絲)

你睇多啲新聞啦!你地日日私刑,日日破壞他人財物,不是納稅人錢維修?一個兩個黑社會打你地賴曬其他所有人?害蟲返番垃圾桶做你隊友嘅燃料吧!

大宅

CKBB 發表於 19-11-1 12:34
真腦殘 [/sm 我講緊你地班歌頌祖國萬歲,愛國愛黨班垃圾呀

你班垃圾繼續歌頌 ...

咦 邊個腦殘呀? 唔係黃人就要係愛國愛黨㗎啦?
你唔好再咁偏執啦 好易有病㗎
同埋成個BK 都唔撐暴徒㗎喎 你成個bk 唔好睇呀要

珍珠宮

畀面勳章

samwong2016 發表於 19-10-31 22:05
民調大至講

証明黃c係學校教出來, 年紀大既人身歷左英治時期所謂既自由

呃唔到佢地支持獨立, 年紀輕既靠幻想以為英治有幾好

學歷高只係因為近二十年大學普級化...

跟本就成班冇見過世面既溫室小花以為自己高人一等好叻....

大宅

SugarBoo 發表於 19-10-31 22:35
各位JM 其實我哋中計了 又係文宣時間

但佢呢個文宣堅好笑

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

LongTimeAgo 發表於 19-11-1 14:30
但佢呢個文宣堅好笑

在上一代, 只有兩所大學, 行精英制,

現在的一代, 大學教育普及化, 有10所大學, 質素難免下降,

行曱甴“祭”(冇寫錯字, 祭奠的祭)

別墅

myaisha0435 發表於 19-11-1 13:50
証明黃c係學校教出來, 年紀大既人身歷左英治時期所謂既自由

呃唔到佢地支持獨立, 年紀輕既靠幻想以為英治 ...

通常新聞報導
每次持刀,持界刀,甚至連濃場打人既藍絲
幾乎100%冇讀過書既中老年人

街頭講示威者收錢,又話黎生請十幾K 放火,打人
幾乎100%係D冇讀過書既C奶大媽

咁仲唔有代表性?

一個未讀過書

別墅

kiwilau 發表於 19-11-1 12:45
原來你年紀大退左休, 唔怪得咁得閒做咁多 "冇分析真假能力"既文宣.

多謝關心,我未過四張
不過的確算年紀大

別墅

SugarBoo 發表於 19-11-1 12:22
睇佢講嘢就知邊個先無腦分析啦
佢咁講嘢 同D人話所有示威者都係暴徒有咩分別?

https://www.hk01.com › 政情 › 林...

【林鄭社區對話】抽中發言黃藍比例5:1 林鄭放身段惟拒獨立調查|香港01|政情

2019年9月27日 · 反修例風波未平息,政府今晚(26日) 舉行首場「社區對話」,行政長官林 ... 黃絲會比藍絲更踴躍報名」,希望入場被抽中公開發表意見,「因為 ...

=====
政府自己安排抽都只係
5比1
由此可見
藍絲根本係冇乜人,而且心虛歪理邪說多,上唔到大媒體唔見得光
所以我所講係事實

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

samwong2016 發表於 19-11-1 14:46
多謝關心,我未過四張
不過的確算年紀大

哈~~你過未隨你講, 只係你話 年紀大退左休,會出 "冇分析真假能力"既文宣, 就好似你.

但你患精神病就要關心下, 會禍害社會~~
祝你早日康復!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

samwong2016 發表於 19-11-1 14:49

https://www.hk01.com › 政情 › 林...

那晚抽中的黄藍比例係5:1,
但别自high.
因藍絲有分析能力, 預計那晚未必可以平安地離去, 因曱甴太多嗱喳招,
很多藍絲怕被圍毆, 怕被起底,
才少藍絲去.
結果又係暴動收塲. 敢言的藍絲, 其中一位女仕被認出, 被起底. 翌日已有人去她工作地點圍門口.

要見真章,11.25日數完票就知.

珍珠宮

民調大至講

有d錢既就藍,無錢月月清就黃,以我民調所得結果

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

samwong2016 發表於 19-11-1 14:41
通常新聞報導
每次持刀,持界刀,甚至連濃場打人既藍絲
幾乎100%冇讀過書既中老年人

真搞笑.....錦就被代表, 香港人好慘囉....

黃絲的邏輯能力堅無下限....

珍珠宮

畀面勳章

Jasmine-4711 發表於 19-11-1 15:19

那晚抽中的黄藍比例係5:1,

正解

首頁

尾頁

跳至