夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 moho 的帖子

三個月,新鮮感未過,邊有咁易斷。佢點証明佢和小三斬左纜?如果根本未斬,你又會點做?

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

首先要睇下自己有乜條件,#1係睇經濟獨立能力,無能力無選擇,世事就係咁現實

別墅

報行蹤電話任check有乜用
我果個之前咪又係咁
時間耐左,你根本無心力日日check
知佢係邊又唔代表d乜
結果遇著個主動牽身,而家再出過
仲要話之前報行蹤係被迫,根本唔係真心改

大宅

2019新春慶豚圓

Emmyy 發表於 19-11-2 18:22
我果個之前咪又係咁

我吾想玩貓捉老鼠既遊戲?好疲勞好辛苦神經衰弱拜拜!

複式洋房

我都經歷緊, 可以點? 冇人可以幫到自己, 只有自己諗通, 但係事隔一年多了,我都仍然做唔到唔諗唔怨。 只要一諗起佢點解咁對我, 就會好傷心,就會發佢癲, 我每日要睇佢電話先安樂 ,每日要佢放工報告行蹤先安樂......其實我自己知咁樣做好無謂, 但係又忍唔住, 心裏面好似覺得畀返啲教訓佢 ,好似有啲報復心態, 我覺得自己心理唔係好平衡

男爵府

soso1227 發表於 19-11-2 15:12
回覆 moho 的帖子

三個月,新鮮感未過,邊有咁易斷。佢點証明佢和小三斬左纜?如果根本未斬,你又會點做? ...

我已經吾想再理佢和小三如何了!我現在只會諗我和小朋友應該如何是好!

男爵府

Emmyy 發表於 19-11-2 18:22
我果個之前咪又係咁

我都相信一次不忠,百次不用!

男爵府

syc7 發表於 19-11-2 20:36
我都經歷緊, 可以點? 冇人可以幫到自己, 只有自己諗通, 但係事隔一年多了,我都仍然做唔到唔諗唔怨。 ...

即係你選擇左原諒佢?

複式洋房

回覆 moho 的帖子

表面係原諒咗, 我唔知自己真係為咗小朋友定係因為已經依賴左,始終同佢生活咁多年。 但係而家每日都仲好似行屍走肉咁樣去生活 , 唔覺得開心 ,不停仍然會諗起, 佢點解要咁對我, 佢只係當我屋企人而唔愛我, 越諗越灰暗, 但控制唔到。

別墅

moho 發表於 19-11-2 20:52
我已經吾想再理佢和小三如何了!我現在只會諗我和小朋友應該如何是好!
...

咁講即係你想離婚?

大宅

回覆 syc7 的帖子

我明!嗰種感覺真係好辛苦!見唔到佢就會諗佢去咗邊?有冇去見嗰個人?見到佢心又痛,自己冇做錯任何事,全心全意為頭家、為仔女,結果咁樣對自己,覺得好委屈,亦心有不甘!

複式洋房

wingyaumama 發表於 19-11-2 22:03
回覆 syc7 的帖子

我明!嗰種感覺真係好辛苦!見唔到佢就會諗佢去咗邊?有冇去見嗰個人?見到佢心又痛,自 ...

妳完全講中我嘅感覺, 每日對住佢, 好痛苦, 但又見佢好似真心改過, 想要頭家, 我有時忍唔住發完佢癲, 見佢唔開心, 我又會諗係咪我自己放唔開搞到大家咁呢?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 wingyaumama 的帖子

我老公個小三仲係佢同事,依家都仲係一齐做野,如果要諗,我咪仲担心,信心係佢比我嘅,你話唔諗就冇可能,我都好明白呢種感受,唔明點解佢可以隨便咁就同另一個女人上床,雖然佢話會改過,叫我用時間睇下佢自己係真心改過,係想同我一齊到到老

男爵府

Emmyy 發表於 19-11-2 21:38
咁講即係你想離婚?
我想離婚,但有顧慮!

男爵府

大家都經歷過,大家都明白大家的感受!呢度純粹俾大家呻下吾好屈住屈住,最後想點都係要自己諗清楚!

複式洋房

moho 發表於 19-11-2 23:24
大家都經歷過,大家都明白大家的感受!呢度純粹俾大家呻下吾好屈住屈住,最後想點都係要自己諗清楚! ...

係,自己嘅感受自己最清楚, 包括仲係咪愛呢個人, 定係為咗報復嘅心態攬炒......
呢兩年, 我身邊冇人可以同我傾呢件事,我一直 有睇書 ,有上呢個討論區, 睇下大家同路人講嘅嘢 ,但始終都係唔可以解開自己嘅心結, 因為每日面對唔同嘅問題始終係親身去經歷緊, 情緒上上落落。 呢排真係覺得自己已經到咗一個臨界點,所以上嚟希望同你地傾吓呻吓, 如果有人指點到我,當然更加好。

別墅

但講真果句
我開始諗,就算真係仲愛個賤男,係咪真係應該原諒呢
好似擺個計時炸彈係度咁,好果時懶好,到要出面溝女果時就好似10幾歲初戀咁既款

申利:我果件慣犯,上年認完錯,話個仔開始識性會改,會珍惜個家,而家比個不知廉恥,明知佢有老婆有仔仲主動獻身既八婆搶左去
攤完牌話為個仔唔離婚,分房訓,對住個仔扮無野,轉個頭手機不離手同條八婆傾計

複式洋房

moho 發表於 19-11-1 15:08
面對老公出軌,大家選擇原諒?原諒左之後的生活如何?真係可以當無事發生過?如果選擇離婚,大家又生活如何 ...

點都唔會原諒,有得一次就會有第二次

複式洋房

syc7 發表於 19-11-2 20:36
我都經歷緊, 可以點? 冇人可以幫到自己, 只有自己諗通, 但係事隔一年多了,我都仍然做唔到唔諗唔怨。 ...

明明放低唔到,繼續勉強落去,你都唔會有開心既一日,不如放過自己放過佢,分開啦

男爵府

syc7 發表於 19-11-2 23:51
係,自己嘅感受自己最清楚, 包括仲係咪愛呢個人, 定係為咗報復嘅心態攬炒......
呢兩年, 我身邊冇人可 ...

我都覺得自己有d 報復既心態!無論佢真心或假意地想回來,但我都想俾佢知做錯事既後果係會妻離子散!點解佢一個人做錯事,要咁多人陪佢受傷!我不得不叫佢一聲「賤人」!

首頁
12345...8

尾頁

跳至
熱門主題
結婚為咩 ... 2 3 4 5 6 .. 9
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊