夫婦情感

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

Emmyy 發表於 19-11-3 00:09
但講真果句
我開始諗,就算真係仲愛個賤男,係咪真係應該原諒呢
好似擺個計時炸彈係度咁,好果時懶好,到要 ...

我係你就即離!已經吾係第一次了,機會只有一次!佢都吾珍惜,咁行落去已經無意義!至於小朋友應該都大了,有自己的思想!唯有自己慢慢開導下佢,或搵學校社工留意下佢!我諗小朋友都吾想見到媽媽吾開心,再者佢過多幾年已經吾需要我們!佢有自己的朋友和生活了

珍珠宮

moho 發表於 19-11-1 15:08
面對老公出軌,大家選擇原諒?原諒左之後的生活如何?真係可以當無事發生過?如果選擇離婚,大家又生活如何 ...
我唔會當冇事發生過。我會得閒就「潤」下佢。
下次佢未出軌之前就好拎翻來同我講,等我兩可以同心一齊預備,低檔下一場風波。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

moho 發表於 19-11-3 08:06
我係你就即離!已經吾係第一次了,機會只有一次!佢都吾珍惜,咁行落去已經無意義!至於小朋友應該都大了 ...

我小朋友好細,正正係最需要爸爸陪伴成長既階段
睇在佢仲顧及小朋友份上,睇在小朋友真係好鐘意爸爸份上,我答應分房
平日相處都無特別,反正佢早出晚歸
只係一諗起果隻醜到hihi,發晒姣主動獻身既八婆,我就扯火

大宅

Emmyy 發表於 19-11-3 16:38
我小朋友好細,正正係最需要爸爸陪伴成長既階段
睇在佢仲顧及小朋友份上,睇在小朋友真係好鐘意爸爸份上, ...

咁你形容到對家咁主動, 做男人又真係好易中招, 你C6係咪同佢有真感情先? 我覺得最傷嘅係,隻佬同我講對另一個女人係好愛, 愛到有諗過唔要我而去佢身邊。 之後我有就呢番說話再質問過佢,佢話一時激情先係咁諗

大宅

syc7 發表於 19-11-3 16:45
咁你形容到對家咁主動, 做男人又真係好易中招, 你C6係咪同佢有真感情先? 我覺得最傷嘅係,隻佬同我講對 ...

個個男人溝女都係果幾幅被,真情定呃蝦條邊分得咁清楚吖

複式洋房

syc7 發表於 19-11-2 23:51
係,自己嘅感受自己最清楚, 包括仲係咪愛呢個人, 定係為咗報復嘅心態攬炒......
呢兩年, 我身邊冇人可 ...

如果可以我見意你離婚,大家分開住你嘅心情一定會好返嘅,我都係過嚟人,因為住埋一齊,你只見到事件永遠擺係面前,冇可能可以放下。加油!

男爵府

我第一次發現,選擇咗原諒,反省自己都有忽略佢,佢求我原諒,成份糧俾8成我,自己用2成,講緊當時佢搵得萬幾蚊,淨返嘅錢根本唔夠出去玩,點知3個月後,我又發現佢哋有聯絡,即刻唔使諗,要離婚,原諒唔到,將件垃圾送俾件垃圾,兩個天生一對。
如果你選擇原諒,而心入面有條刺,唯有同自己講,嗰個係佢個ex,已經過咗去,如果你唔係佢初戀,佢都攪過第二個㗎啦,要咁講一樣dirty,我嗰時係咁樣說服我自己。最重要係,如果你選擇原諒,你就要做到前事不提,唔可以借d二又攞出嚟講。

男爵府

ilovefat 發表於 19-11-4 18:28
我第一次發現,選擇咗原諒,反省自己都有忽略佢,佢求我原諒,成份糧俾8成我,自己用2成,講緊當時佢搵得萬 ...

三個月咁快又一次出軌,真係早走早著!呢條刺叫我以後都吾提,我覺得我自己做吾到!但另一方面我又吾想傷害我小朋友,我現在都吾知點做好!

禁止訪問

男爵府

moho 發表於 19-11-1 16:01
佢想要求原諒,咩要求都會答應!但佢講完d 野,正常人推理都覺得講吾通,好像係一個大話遮一個大話!
...

佢肯求願諒得嘞!成機要佢戶口及所有物業+埋你名,否則冇得傾
咁做一來可以睇實佢條數,仲有冇洗落個女人度,二來自己都有個錢揸手吖!

男爵府

moho 發表於 19-11-9 19:19
三個月咁快又一次出軌,真係早走早著!呢條刺叫我以後都吾提,我覺得我自己做吾到!但另一方面我又吾想傷 ...

曾經呢度有jm講過,永遠都唔會願諒c6,但最後既然選擇仍然一齊,只會將件事冰封記錄在案,再犯冇情講即走

大宅

祖明 發表於 19-11-10 01:28
佢肯求願諒得嘞!成機要佢戶口及所有物業+埋你名,否則冇得傾
咁做一來可以睇實佢條數,仲有冇洗落個女人 ...

而家d小三唔係要錢,貼埋大床都冇問題,我咪又係戶口同物業在我手,小三送上門,當自己屋企係炮房,每星期只見一,兩個鐘都冇問題

大宅

Emmyy 發表於 19-11-3 22:16
個個男人溝女都係果幾幅被,真情定呃蝦條邊分得咁清楚吖

我d朋友都係咁講,唔通話好愛個老婆咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

積極的人 發表於 19-11-10 09:27
而家d小三唔係要錢,貼埋大床都冇問題,我咪又係戶口同物業在我手,小三送上門,當自己屋企係炮房,每星期 ...

咁你原諒左佢定係已經分開
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-10 09:51
咁你原諒左佢定係已經分開

我冇原諒但又冇分開,佢現在當我女皇咁,任打任鬧,照顧周到,咁我咪睇下先,離婚又唔急在一時

大宅

回覆 積極的人 的帖子

有時真係好想訪問一下小三,真係唔知佢地d咩心態,真係貼埋大床都制,有d小三分分鐘仲有錢過男人,但係佢地唔係為錢,唔通寂寞要搵人慰籍,但係点解係要搵人老公,破壞人地家庭呢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

積極的人 發表於 19-11-10 15:28
我冇原諒但又冇分開,佢現在當我女皇咁,任打任鬧,照顧周到,咁我咪睇下先,離婚又唔急在一時
...

睇定d先
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

chu媽 發表於 19-11-10 16:56
回覆 積極的人 的帖子

有時真係好想訪問一下小三,真係唔知佢地d咩心態,真係貼埋大床都制,有d小三分分鐘 ...

佢哋d小三有好條件就會搵個正常男人啦!就係佢地無條件先至拋個身貼埋床搵人夫,佢哋一開始梗係寂幕同痕想搵個男人陪下去街食飯先攪人夫,攪攪吓就想搶埋人夫要坐正,十個有九個半都係咁!但人夫又會心水清唔會同呢d賤女人過人世,所以穿咗煲之後人夫十個又有九個半即刻狠撇賤小三番去老婆度!
當然當中有d賤女人係為錢而攪上人夫啦

大宅

chukamchun 發表於 19-11-10 18:22
佢哋d小三有好條件就會搵個正常男人啦!就係佢地無條件先至拋個身貼埋床搵人夫,佢哋一開始梗係寂幕同痕想 ...

你又講得啱,就係冇條件先貼埋大床,死都要人負責任,明知人地有老婆仔女,重同人講食得唔好嘥,同我話冇破壞人家庭,但就要同你share 我老公,我老公之前已想分手,但又要脅人,唔知佢係咩條件咁勁,可以同我share, 正百痴
d男人梗係心水清,係佢自己以為自己可以坐正,又晤知人地當佢咩

大宅

回覆 積極的人 的帖子

但係d小三為左自己寂寞就破壞左一個本來好好嘅家庭

首頁
12345...17

尾頁

跳至