自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

joycehang41010 發表於 19-11-2 07:57
我都係現今家長,但我冇 ,我心態係愛佢就要教好佢,但以家d家長真係大開眼界,以度好多家姐搵樓主女唔認真 ...

我琴日睇果陣得幾個留言,都係話點都信自己個女。
我即刻覺得自己好衰,因為我係信真相同証據。
所以都費事留言比人圍。

珍珠宮

joycehang41010 發表於 19-11-2 07:50
贊同,做錯野信佢比佢走得一次,佢只會愈來愈壞,我女同學我都見到 ,本身有問題鍾意講大話既,就愈來愈犀 ...

是,這裡已見到有些家長只會盲撐自己小朋友真的覺得無知恐怖,不會先了解整件事的真相,只還覺得所有其他人屈他們子女(事主、兩個女同學証人和老師)!

男爵府

回覆 yuen061 的帖子

其實小二仲好細, 邊個叫邊個除都唔係問題因為我相信係一時貪玩先講埋呢D嘢, 樓主好好解釋俾女女知叫人除褲同除褲果個都唔啱就足夠了, 無需要尋根求底去證明誰對誰錯, 樓主亦唔需要將大人有色眼光套落小朋友度, 呢D年紀都係出於好奇多過色情, 冇謂攪到自己唔開心.

子爵府

回覆 yokulami 的帖子

仲有一個可能,就系個女平時比人欺凌,我細個試過比幾個同學夾埋一齊屈。當時同老師講左句吾系我做,老師吾信,我就吾願意再解釋。所以一定要了解清楚件事,吾系話有兩個人證就系事實,可能有集體欺凌的情況發生。

珍珠宮

畀面勳章

月見草 發表於 19-11-2 01:13
請問小一被高小強姦係邊年邊間學校發生㗎?
點解我唔記得嘅?

搵唔返果單 不過搵到另一單

http://blog.sina.cn/dpool/blog/s/blog_4d94c31f010009hz.html

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩個女同學都一同指証係樓主個囡叫人除褲,女兒又唔解釋,女同學冇理口一同指証佢,好明顯佢知道自己衰左唔敢認。女仔通常口多同早熟,貪玩唔出其,樓主要認真管教下先得。

男爵府

月見草 發表於 19-11-2 00:54
同意!
有哂証人好難唔信果個係事實!
反而盲目相信,仲話人哋個仔性騷擾,我覺得香港啲家長好恐怖,其他 ...

我一路睇都覺得點解有啲家長會咁
與智者為伍 與善者同行

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

月見草 發表於 19-11-2 01:35
小二生平時同家人或熟人說話能力可能好叻,但係係對質嘅情況下,可能響描述情況會有啲混亂!
當其時一定係 ...

而家啲家長有時真係好恐怖,有女嘅就覺得自己係公主當寶,人哋個仔就唔係嘢,有咩事就話人性騷擾

男仔被害隨時變加害者,所以有仔嘅媽媽都要小心教仔要保護自己

珍珠宮

mandy952 發表於 19-11-2 08:25
所以好多價值觀被扭曲晒,日後吃虧嘅都係佢自己
以句好認同,將來自己都要受返

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

myaisha0435 發表於 19-11-2 09:14
搵唔返果單 不過搵到另一單

真係勁恐怖,小學生已經咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kavenzou 發表於 19-11-1 23:51
自己個囡乜性格,信吾信得過你先知。

如果我係老師,搵咗兩個證人都一致話係你囡主動,而你個囡又無任何辯 ...

我認同要睇下囡性格先、要引導佢講返成件事

珍珠宮

myaisha0435 發表於 19-11-2 08:52
天水圍 唔記得左邊間

小息呃個小妹妹話要送個靚髮夾比佢個小妹妹跟佢入廁所
唔好意思,想問幾時發生?咁恐怖

大宅

ilikethis2005 發表於 19-11-2 09:07
我琴日睇果陣得幾個留言,都係話點都信自己個女。
我即刻覺得自己好衰,因為我係信真相同証據。
所以都費 ...

我女好完整咁講左件事出黎~佢話佢唔係第一個睇到ge 人~係個男仔主動叫我女鄰座睇左再叫我女睇ge ~但基於有兩位同學仔都咁講話係我女叫個男仔除褲~雖然我信我女但我都抱懷疑態度~所以旁人有咁ge 諗法好正常~

我只係覺得有時人雲亦雲~明明唔清楚件事有人話係佢叫就應該係佢叫啦~或者聽到少少就無限加鹽加醋~由其小朋友好易比身邊人影響~所以我两邊我都懷疑作供~我知道呢件事其實幾嚴重~所以我更加唔想冤枉我女或比人冤枉~

我會叫老師分開問清楚兩位同學仔~我女係點叫個男同學除褲?係好細聲講定點?問得仔細d~

珍珠宮

Moonlight819 發表於 19-11-2 09:07
是,這裡已見到有些家長只會盲撐自己小朋友真的覺得無知恐怖,不會先了解整件事的真相,只還覺得所有其他 ...
我女學校正正發生,有個女同學係父母面前好乖,之前小一係老師面前好乖個個讚,點知小2開始恰同學好驕傲,唔抵得人高分過佢出口傷人,我女唔好彩小2同完班,今年又同,忍佢,今星期派卷會講最高分幾個邊個,咁個女同學嚴重到係老師面前話人渣,上年都唔會,會係老師背後話,咁其中一科話第一名點會唔係我,老師話你唔係,見佢驕傲踩一踩佢,當中話佢考得好差,佢仲博咀同老師講夠考頭10就得,老師話你鍾意考以個分數繼續啦,個女仔得60幾,係唔係好大膽,其實父母縱出黎,班主任有打比媽咪講返,媽咪話我女喎我女點會呀,老師都感覺到亞媽覺得老師屈佢,但班主任教中文,以家係有幾個老師都話佢,但某程考得高分既同學係受佢語言攻擊,好似努力讀書唔啱咁,好恐怖

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

kavenzou 發表於 19-11-2 01:01
睇到嗰個回覆,我都好無言

係,香港年青人就係比人縱壞,明明錯都大把成年人支持,話佢地係小朋友冇錯,害死佢地

珍珠宮

廷廷媽 發表於 19-11-2 09:48
係,香港年青人就係比人縱壞,明明錯都大把成年人支持,話佢地係小朋友冇錯,害死佢地
...

所以才縱出現今癲倒是非、不知所謂的大學生!

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

儘量大事化小,小二啫,七丶八歲小朋友,除衫都唔會諗到同性有關,唔駛放大到性騷擾。不管是男仔自己主動除丶抑或樓主女叫佢除,應該都係小朋友玩吓啫。
是否打賭什麼要除衫個男仔輸咗?問下兩位當事人件事是怎樣開始的?
問下個女果兩位女同學乖唔乖?同個女friend嗎?
男仔家長又係,就算人哋只是一次叫佢除又點?唔理咪得咯?除非成日發生。

珍珠宮

Moonlight819 發表於 19-11-2 10:00
所以才縱出現今癲倒是非、不知所謂的大學生!

之前私補搵d大學生,責任心係極低,最後2,3分鐘先no show,真係質素差左好多,當然有d好既但真係少,我真係見過有亞媽帶仔去百佳見工

男爵府

廷廷媽 發表於 19-11-2 09:48
...

我無小朋友,但眼見好多父母開口埋口都係 - 小朋友黎喳

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 月見草 的帖子

我朋友個女都係好鍾意攪其他小朋友,俾大人發現左佢一定喊曬唔認唔係話樓主個女一定係咁,但有D小朋友係習慣左咁,大人要正視問題~

首頁
34567...9

尾頁

跳至