夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

micsin 發表於 19-11-2 07:55
我老公咪又係咁 不過佢有工作 其他我都係一腳踢 有姐姐, 說真的 親人 是不可當姐姐用, 而佢也應該為頭家著 ...

你朋友都好幸褔,有老公愛。

我試過去愛佢,但佢既行為令我好失望。同佢傾過,冇野做唔緊要,唔愛我都唔緊要(佢口講愛,呢邊邊個都做到,但身體行為態好誠實),所以我要求佢最起碼要做返爸爸最基本既野,陪下d仔玩下,傾下計,而唔係用電腦,電話。

同埋起碼屋企野要照顧到唔洗我煩。
宜家對期冇期望了,佛系化。

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-2 09:44
我會想分開
但睇你之後話冇能力請工人…………

係丫,唔會在生。

大宅

Yee_ng 發表於 19-11-2 11:51
咁咪當同屋主或者當佢係比較懶嘅姐姐,到你真係應付到晒解決到所有問題就同佢
...

ya, good idea.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

貝貝920 發表於 19-11-2 13:51
係丫,唔會在生。

走唔走到好
都要比佢知唔可以扭買電話,你一個養五個鐘,也要負擔其他費用,都應該謹慎用錢

不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不過郁手打小朋友真係好難接受

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-2 13:56
走唔走到好
都要比佢知唔可以扭買電話,你一個養五個鐘,也要負擔其他費用,都應該謹慎用錢
...

上年佢電話壞壞地,見佢部電用左咁耐,又整過,所以佢生日買左比佢$3600左右。
另外我同成班同事快閃左台灣,有d內疚,買比佢都算係補償返佢。

寶石宮

貝貝920 發表於 19-11-2 14:07
上年佢電話壞壞地,見佢部電用左咁耐,又整過,所以佢生日買左比佢$3600左右。
另外我同成班同事快閃左台 ...

唉……
因住比人食住

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-2 13:57
不過郁手打小朋友真係好難接受

係,通常放工返黎喊晒咁同我講 我見到都心痛,我係現場一定唔會比佢打。

子爵府

回覆樓主:

生三個 無錢想離婚都唔係自己話事啦 等小朋友大d有自理能力先算

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

貝貝920 發表於 19-11-2 01:11
多謝你花時間睇完呢編長文
如果係你,你會點做?
PS. 我出邊都冇小三。
你同某歌星一樣捉蟲,但點解生完一個又一個呢?最近你是否在外有新男性朋友?

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-2 14:08
唉……
因住比人食住

都食左十年喇 因為1.諗到冇人幫手湊仔,2.以為佢黎到香港既希望(其實己經比政府reject左幾次,所以了解得更多)。我先忍到佢今天。

但我覺得係時候要醒覺,呢排個腦不斷不斷係咁loop緊呢個問題。

為ABC?佛系前,我會同佢係ABC面前嘈。 其實知道咁會對ABC唔好。但實在係忍受唔到

喺我投訴緊佢會打AB既同時, 我都承認有時都會控制唔到啲情緒會對住小朋友大聲呼喝。 ( 我覺得我將對佢唔滿意嘅情緒發洩咗喺ABC身上 ) 呢個都係我想同佢分開嘅其中一個原因。

所以對住ABC既睡臉時,我會有內疚

大宅

bobo88hk 發表於 19-11-2 14:20
生三個 無錢想離婚都唔係自己話事啦 等小朋友大d有自理能力先算

即係要繼續佛系

大宅

20150618bb 發表於 19-11-2 14:24
你同某歌星一樣捉蟲,但點解生完一個又一個呢?最近你是否在外有新男性朋友?
...

呢個真係一個好好既問題,因為我白痴囉,唔做足避孕措施,放任佢。

你覺得我出邊有第二個都理解,因為如果我見到呢個post都會咁諗。(事實係我都想有

寶石宮

貝貝920 發表於 19-11-2 14:30

都食左十年喇 因為1.諗到冇人幫手湊仔,2.以為 ...

有好多野根本應該一早要考慮清楚。佢照顧小朋友冇問題,不過唔應該生咁多。由而家起開源節流又或者同佢講有咩事用其他方法處理,唔係打

子爵府

貝貝920 發表於 19-11-2 14:12
係,通常放工返黎喊晒咁同我講 我見到都心痛,我係現場一定唔會比佢打。
...

唉, 如同一D 比香港生活環境差地方的人發展感情, 真係要小心, 除時利用妳/你來取香港身份証, 靠妳養....., 但只是這樣已經算很好了...

佢地可能本身的家庭都唔會有要求, 所以妳用妳的要求對佢, 很易衝突, 而且他們一般比較大男人, 體力又大, 有咩不合意, 真係.......

其實妳愛佢什麼? 細心?? 還是體能呢?

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-2 14:37
有好多野根本應該一早要考慮清楚。佢照顧小朋友冇問題,不過唔應該生咁多。由而家起開源節流又或者同佢講 ...

ya, 呢排己經冇打

侯爵府

貝貝920 發表於 19-11-2 14:30

都食左十年喇 因為1.諗到冇人幫手湊仔,2.以為 ...

.

水晶宮

畀面勳章

如果離婚他會失居留權被遣返嗎?小心處理,怕佢發癲會傷害你和小朋友。

男爵府

就咁睇,係廢d,不過又未至於一無是,至少可以睇小朋友,家務低限度完成。
你又未能完全攪得掂,請工人姐姐都要包食包住包出糧,逢一個星期就一日假,一年又有大假,但唔包湊得好,唔包家務煮飯做得好仲分分鐘好多麻煩野,佢至少好過工人係咪?而且有三個小朋友未必有工人肯做/做唔長。
有能力就改變,無能力就唯有改變自己了。

大宅

PTMCYS 發表於 19-11-2 14:38
唉, 如同一D 比香港生活環境差地方的人發展感情, 真係要小心, 除時利用妳/你來取香港身份証, 靠妳養....., ...

我覺得我冇愛過佢。只係當時唔知佢咩料,當時係傾計中,佢話想有個家庭,有小朋友,努力工作,開開心心生活,嗰時覺得佢幾老實,咪試下一齊咁囉。點知。。。。。

首頁
12345...7

尾頁

跳至