夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

回覆 貝貝920 的帖子

你睇一睇條數,計下供應呢個男人的開支平均每個月要花幾多錢。拎呢筆錢出來請唔請到個外傭?如果請到的,不如把這男人換個外傭好過。外傭可以只需幾千元一個月。可能條數係打和。但家居事由外傭來做一定會以你的標準來做,因為管理的是你的家,你的子女。如果揀到D讀過大學的外傭,還可以幫你細個的小朋友跟下功課。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

858D 發表於 19-11-3 15:46

你睇一睇條數,計下供應呢個男人的開支平均每個月要花幾多錢。拎呢筆錢出來請唔請到 ...

呢個男人開支沒有外傭大。

珍珠宮

貝貝920 發表於 19-11-3 17:39
呢個男人開支沒有外傭大。
咁都算呢個男人識做。
佢知道自己收你工資有幾多,給你服務的質素同工作量也相等。
你就慢慢騎牛搵馬。
我捱到中年先遇到我現在的先生。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

回覆樓主:

既然個男人嘅功用係湊仔,不如認真計計數 踢佢走請工人啦,睇下有冇d位可以慳d,橫掂而家都養埋佢,攞養佢份錢請工人,工人唔識教起碼都煮到兩餐湊到放學同做到家務。。而家呢個男人只係湊放學咋喎,蝕呀

當然工人質素又好參次,有辣有唔辣,但比著係我,如果連見到佢都覺得佢討厭黑人憎,我一定會離開,一生好短,唔想浪費時間係呢d嘢上面

男爵府

我一定會請佢走

同你一齊只係為左居留權, 軟飯王唔搵錢, 家事一塌糊塗,
小朋友唔肯搞, 亦搞唔掂, 仲要提供免費性服務
重點係你都清楚自己唔愛佢, 咁點解一定要留佢?

佢花既錢或者不及請個工人, 我寧願搵多份PT, 趕佢走, 請個工人
工人冇咁麻煩, 又唔會扭買野, 而且你可以對佢有要求
最起碼會搞掂家務, 接送, 煮食;如果可以教少少功課當然更好
依家既生活環境有咁多衛生問題, 你忍到姐, 難道覺得對小朋友黎講也沒問題嗎?

你返屋企只需要教好功課, 到時男人走左, 3個小朋友自然要聽你規矩
如果小朋友已經搞到好曳, 嚴厲D都要架喇

大宅

回覆 Rubik 的帖子

計過喇, 請工人貴D, 同埋你講中POINT, 請中好既工人就話, 唔好真係一身蟻. 冇銀彈可以晒丫....

珍珠宮

貝貝920 發表於 19-11-4 09:20

計過喇, 請工人貴D, 同埋你講中POINT, 請中好既工人就話, 唔好真係一身蟻. 冇銀彈可以 ...

咁只有忍多幾年,等大嗰個上中學可以搞掂自己,細嗰個上小學,中間嗰個又大d,到時細嗰兩個放學去補習社,我見我姑9嗰兩個放學去補習社搞下功課me mo下都日日七點半先返屋企,咁個男人就冇功能可以不理

大宅

z.mavis 發表於 19-11-3 20:39
我一定會請佢走

同你一齊只係為左居留權, 軟飯王唔搵錢, 家事一塌糊塗,

你講得好中POINT丫, 其實我都有同佢講過: "你宜家同個工人有乜分別?唔會同仔玩, 唔會關心D仔, 我搵個工人返黎換走你我覺得冇分別囉" <---佢知我咁諗嫁.

"重點係你都清楚自己唔愛佢, 咁點解一定要留佢?" 我覺得我差嗰份勇氣, 或者只係我自私, 愛自己多個愛ABC! >>所以覺得自己會搞唔掂. 將來所有野要一腳踢, 得閒死唔得閒病"<<

另一個原因係, 我覺得佢先搞得掂B, B好牛好好硬頸, B佢話一就係一,接受唔到二, 接受唔到人地對佢SAY NO, 郁小小5順心就會發晒老皮, 大叫大喊LUR地乜都齊.

搵多份PART-TIME, 同小朋友相處時間會大大大減, 呢個位你點呢睇?

大宅

我都係咁諗, 但樓上講既免費提供服務呢下,真係好好好中!
我知道我一直唔比佢, 喺不久既將來(可能係幾個月後)佢會出聲話走.
宜家大家其實似係緊對方睇下邊個出聲先, 佢知我都知!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

分開啦~~未睇完..估到一半

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

講真...無謂養一個唔愛惜你同小朋友既人
馬死落地行
絕境可以從生
加油

琥珀宮

回覆樓主:

大宅

回覆 Reema 的帖子

都係, 我覺得佢愛自己多個愛我地. 講咩都係我字行頭, "我唔舒服丫, i dont feel like丫"
不過又老實講, 自從呢幾個月我決定要佛系開始, 我覺得我個人鬆左D, 佢講呢D我已經冇晒火, 冇FEEL.

另外, 我已經的起心肝, ABC既各樣野我唔會在靠佢(之前都同佢傾過, 我教A, BC佢要幫手睇住, 我教B, AC佢幫手睇住唔好騷擾到我教) 都係嗰句, 頭兩日跟到, 之後又打回原狀要我1對3, 散完步返黎就識得開口問ABC做晒功課未(\%&$#%*)$).
唯一既係我冇比佢都成個月了, 唔知可以頂到幾時:(

伯爵府

有佢存在.... 仲更阻住哂

別墅

貝貝920 發表於 19-11-4 14:08
回覆 Reema 的帖子

都係, 我覺得佢愛自己多個愛我地. 講咩都係我字行頭, "我唔舒服丫, i dont feel like丫 ...

現在妳冇俾佢成個月,但是大家住在一起,妳有冇考慮到如果佢夾硬嚟,妳避不到,會報警嗎?

大宅

回覆 wkltd 的帖子

佢唔會夾硬黎, 買IPHONE事件, 冇比佢, 佢係有停低左, 就係嗰次佢口快快答應離婚又反口.

別墅

貝貝920 發表於 19-11-4 14:55

佢唔會夾硬黎, 買IPHONE事件, 冇比佢, 佢係有停低左, 就係嗰次佢口快快答應離婚又反口. ...

兩者不同呀!iphone冇新就用住舊先。男士那方面需要就難忍到啦!頭一兩次可能可以,長期同房的話始終會出事,妳要分房同子女睡覺。小心。

子爵府

你咁既環境同關係,竟然仲生3個。其實生第一個既時候就要諗清楚將來啦。
好,宜家既然都搞成咁,坦白講,我會揀離婚,唔係睇低佢,而係一個咁無用既男人,佢真係唔值得你咁樣比佢拖累。你自己都識講,同佢上床似比人姦緊。
我寧願請工人,好過要個咁既男人囉。
等小朋友全部升晒小學,放學去補習社做功課,樓主,你就唔洗成日咁辛苦啦。。。

大宅

已分床瞓喇~

大宅

回覆 crystal5142000 的帖子

你頭嗰幾句好熟面口如果係你, 工人請唔起的話, 你會點做?

首頁
23456...7

尾頁

跳至