時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

反修例關注組只係學生組織,並非代表學校立場,唔該d學校做下嘢,出返d嚴正聲明啦!

男爵府

校董會又唔係得一個人,況且個個應該有頭有面,話唔定個個出入都有保鏢,咁易畀你埋到身咩。成班十下十下嘅十仔十女。

伯爵府

呢篇廢話是*反修例關注組*出的,是一班烏合之眾,怎能代表學校?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢啲就係真名校囉, 唔會見一班舊生去圍學校鬧校長。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

sammysammy 發表於 19-11-2 16:18
什麼反修例關注組?咪又係一班騎劫學校的暴徒。

無錯
關注組係學生及校友嘅組織,跟學校無關架。

公爵府

關咩注組吖,又唔見佢哋整個讀書關注組?教養關注組?

大宅

回覆樓主:

又騎劫學校!支持各學校出聲明,表明立場保聲譽!以聖保羅男女為榜樣。

侯爵府

littlesister 發表於 19-11-2 17:18
同學校理念不同就轉校啦,唔好勉強
家陣d人好cheap,大人好似d公務員,包括紀律部隊,食阿公反阿公,大公司大集團好似國泰港鐵d員工又係反自己公司,又要拿著數又要反骨,
d細路咪學囉,拿住個學校名,名校名好威威又要狂數學校,唔分場合,沒教養沒尊重,樣樣嘢淨自己最大,沒d感恩,,,
香港人一直比很多人讚有「專業操守」即打工為自己公司唔會淨得份人工,有情有義,而家,,咁反骨你叫d大公司點敢請啊,d細路年紀細咁樣仲自己大條道理,,香港真係沒運行

2naughtyboysma    發表於 19-11-2 21:25

珍珠宮

榮盛 發表於 19-11-2 19:08
家陣d人好cheap,大人好似d公務員,包括紀律部隊,食阿公反阿公,大公司大集團好似國泰港鐵d員工又係反自己 ...

Well said

大宅

2naughtyboysma 發表於 19-11-2 16:33
呢啲關注組分分鐘只係幾個在校學生扮代表,唔代表全校學生亦唔代表校方。 ...

呢D所謂嘅XX 反修例關注組,幕後嘅總文宣好利害㗎!D圖有哂該設計、口号、人鏈時間地点樣樣齊! 毒害D學生!

男爵府

但哩d真係唔代表學校,入面有時得小貓3-4隻,好似隻河童咁都話自己代表香港啦

珍珠宮

Happy8861 發表於 19-11-2 19:37
呢D所謂嘅XX 反修例關注組,幕後嘅總文宣好利害㗎!D圖有哂該設計、口号、人鏈時間地点樣樣齊! 毒害D學生 ...

係,學生最受呢啲,加上畢業師兄姐夾擊,好易被毒害。

伯爵府

Acaciacacia 發表於 19-11-2 15:54
唔知點解出唔到個附件
總之十二間名校步步進逼,希望校董會企硬,不要向惡勢力低頭,呢啲黑學生暴徒 ...
果啲咁嘅XX學校反修例關注組,本身係一班自稱校友教唆學生搞事,背後根本有大台、有組織,真正搞事嘅學生其實佔小數,但背後操控者就專搞全統名校,令人以為名校生都支持佢哋,睇到都眼火爆。

珍珠宮

唉瘋 發表於 19-11-2 19:59
果啲咁嘅XX學校反修例關注組,本身係一班自稱校友教唆學生搞事,背後根本有大台、有組織,真正搞事嘅學生其 ...

無大台無組織是沒可能,背後的人其心可誅!攪學生一定有報应的。

侯爵府

果啲咁嘅XX學校反修例關注組,本身係一班自稱校友教唆學生搞事,背後根本有大台、有組織,真正搞事嘅學生其 ...

真係好多人都以為全校係啊,,,咁出咁大個校名,好容易以為係學校,
[size=1.25em]

[size=1.25em]

大宅

我仔係中學生,我可以話比你聽有一定數量係真學生,尤其高年級嘅更嚴重

大家想知邊間學校嘅學生中咗幾深嘅毒,就要入IG揾該間學校嘅「反修例關注組」,如果學生在校內曾有圍圈唱港獨歌、罷課.... etc 嘅行為,佢哋一定會放相/片上去。 咁大家就心中有數有幾黄

大宅

Acaciacacia 發表於 19-11-2 20:02
無大台無組織是沒可能,背後的人其心可誅!攪學生一定有報应的。

绝對相信背後大台文宣好有系统!
希望學校真係要齊心出聲明呢D關注組同學校無關,學生亦不應參與其中!比條清晰界線學生跟隨,唔好比學生繼續中毒,後果不堪設想㗎

珍珠宮

Happy8861 發表於 19-11-2 20:07
我仔係中學生,我可以話比你聽有一定數量係真學生,尤其高年級嘅更嚴重 !

大家想知邊間學校嘅學 ...

咁大獲

伯爵府

cacy 發表於 19-11-2 19:40
但哩d真係唔代表學校,入面有時得小貓3-4隻,好似隻河童咁都話自己代表香港啦 ...

大宅

banbanmm 發表於 19-11-2 18:08
呢啲就係真名校囉, 唔會見一班舊生去圍學校鬧校長。

真係冇依家咪培育緊!大D就有接班人!
依家播毒冇分名唔名校!毒到以後就有後人

所以政府、學校真係要正視呢個問題!!不過都係慢十拍都踢唔郁

首頁

尾頁

跳至