興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問有無jm知道香港(最好九龍區)邊度有得代裝google play store?
我上網睇咗教學都唔識先唔該各位

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

二小姐 發表於 19-11-2 20:37
請問有無jm知道香港(最好九龍區)邊度有得代裝google play store?
我上網睇咗教學都唔識先唔該各位
...

有冇睇過呢個教學?

https://m.youtube.com/watch?v=ZSRYGGaHJ3Y#menu

侯爵府

kittylam 發表於 19-11-3 03:02
有冇睇過呢個教學?

睇咗了
佢呢部本身有google了,所以一裝就用到

我個部無,一裝就閃退
8-)

珍珠宮

二小姐 發表於 19-11-3 11:30
睇咗了
佢呢部本身有google了,所以一裝就用到

你係邊部機?

侯爵府

kittylam 發表於 19-11-3 11:42
你係邊部機?

我拎左出去裝都裝唔到
暫時只係用唔到youtube
用網上版是可解決
就唔裝了,遲下可能得呢
8-)

珍珠宮

二小姐 發表於 19-11-3 18:59
我拎左出去裝都裝唔到
暫時只係用唔到youtube
用網上版是可解決

我都係用國行honor,之前裝google好容易,你唔講真係唔知而家麻煩咗咁多,我想知而家係全部國行裝唔到?定只係部份機裝唔到?

侯爵府

kittylam 發表於 19-11-3 19:12
我都係用國行honor,之前裝google好容易,你唔講真係唔知而家麻煩咗咁多,我想知而家係全部國行裝唔到?定 ...

部份機

我重有部honor,唔洗特別攪,一裝就可以
8-)

翡翠宮

二小姐 發表於 19-11-4 01:37
部份機

最近幫同事國行暢享9plus、M5平板裝到,我跟花粉倶樂部教程;香土C兄都有其他教程。裝機前要將系統升級到最新版本先。

【最新教程!!lzplay失效后如何玩转谷歌(被删重新发)】
https://cn.club.vmall.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21567331

翡翠宮

二小姐 發表於 19-11-4 01:37
部份機

最主要係喺電腦用Hisuite恢復lzplay到手機,靠lzplay畫龍點睛,google apps先可以正常使用。

侯爵府

lyh80115 發表於 19-11-5 18:01
最近幫同事國行暢享9plus、M5平板裝到,我跟花粉倶樂部教程;香土C兄都有其他教程。裝機前要將系統升級到 ...

Link看不到
8-)

翡翠宮

二小姐 發表於 19-11-6 07:41
Link看不到

瀏覽器打開,華為賬號登錄及回覆先睇到晒。

子爵府

lyh80115 發表於 19-11-5 18:01
最近幫同事國行暢享9plus、M5平板裝到,我跟花粉倶樂部教程;香土C兄都有其他教程。裝機前要將系統升級到 ...

所以點解我一直唔買華為手機,因為香港買貴到痴線,大陸版裝google根本難過登天, 佢最大嘅問題就係bootloader冇得解鎖, 所以你係擦唔到其他rom, 識玩機嘅人,一定唔會選擇華為。

以最新Mate 30 Pro為例,冇咗google之後,廠家未推出之前吹話bootloader已解鎖, 到最後根本就唔開放bootloader, 結果呢部影相質素超高嘅手機,只係一件識得打電話,同埋影相好靚嘅(相機)

翡翠宮

baby668 發表於 19-11-17 09:25

所以點解我一直唔買華為手機,因為香港買貴到痴線,大陸版 ...

對識玩機嘅人,好易裝google啫;當然長遠要建立自家生態為上……

子爵府

lyh80115 發表於 19-11-17 09:38
對識玩機嘅人,好易裝google啫;當然長遠要建立自家生態為上……

解唔到鎖又有咩用, 華為自己裝google係好麻煩, 唔開放bootloder都唔會有人玩

首頁

尾頁

跳至