夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

syc7 發表於 19-11-12 23:16
但係今晚真係好抑鬱,除咗因出面個社會好動盪好亂之外,啱啱又同佢炒咗一大鑊, 事緣今晚同佢出去食飯,響 ...

一定好心痛
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

複式洋房

放手啦,我都面對緊同樣問題,我地結婚十七年,我老公岩岩同個女仔開始,佢話一定同個女仔無野,叫我唔好擔心,我自己都有諗過,如果佢唔走留係我身邊,同以前一樣咁對我,我比佢接受個女仔得唔得,但係原來係唔得,依家就連佢返工我都信佢唔過,一諗起都會喊。我諗如果有日佢對我感情明顯變淡時,我會選擇放手。因為就算繼續一齊已經唔同晒,唔好再令自己唔開心

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

為啖氣,要比嗰個女仔更優秀,更聰明,更溫柔,更自信,更識得講野,更加不會發脾氣

增值自己,建立朋友圈,建立不可1世的自信,到一天飛起一個配唔上你的人,留得青山在,日日有柴燒

逆境也要贏得光彩

別墅

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-14 08:40
為啖氣,要比嗰個女仔更優秀,更聰明,更溫柔,更自信,更識得講野,更加不會發脾氣

增值自己,建立朋友圈 ...

多謝你鼓勵, 但係我暫時冇心機諗呢啲, 每日行屍走肉。 嗰個女仔條件係好過我, 但唔係重點, C6話佢自己知個女仔好多缺點, 但真係好鍾意佢。 我可以點當無事?

前兩晚我話佢響街偷望左個似小三嘅女仔, 佢承認係掛住人, 仲未擺低呢個人,發難話我睇佢唔順眼,佢可以搬, 你叫我點?

別墅

2020勳章

franceswcy 發表於 19-11-13 22:54
放手啦,我都面對緊同樣問題,我地結婚十七年,我老公岩岩同個女仔開始,佢話一定同個女仔無野,叫我唔好擔 ...

我唔會接受人前人後扮無嘢晒恩愛, 而比佢同小三或其他女人出面卿卿我我, 是甚麼世界?

別墅

2020勳章

Winnieho1004 發表於 19-11-9 08:23
如果係我,有經濟能力照顧到自己,我會選擇離開,重新出發,再找個愛自己嘅人...

你現在是折磨大家,活喺 ...

唔會諗下一個咁長遠住, 亦對男人已好失望。但同意你講愛自己緊要d, 唔旨意賤男

珍珠宮

2020勳章

syc7 發表於 19-11-14 13:52
多謝你鼓勵, 但係我暫時冇心機諗呢啲, 每日行屍走肉。 嗰個女仔條件係好過我, 但唔係重點, C6話佢自己 ...

男人就算豬扒也愛,認真在你心答我這幾個問題

1,你愛1個回到家 吹寒問暖的家,定1回家就冷戰,質疑的家?

2 你愛1個從沒有爭吵,從不比臉色你睇的家定已未入家門已知有人會黑臉?

你值得有人愛,不是誰家不要的硬塞給你老公的女人

武裝起你的人生,去化妝,著靚d, 煮飯煮好d, 從今天起不要大聲講話,不要質疑,有什麼好質疑?佢根本係出軌,讓你的 沉默,溫柔實際行動令你c6心慌,不信?試1個星期包你家有改變

要傷痛獨不1個承受,c6, 小3,要痛1齊痛,要聰明地反擊,我從不是善良,有苦一齊嘗

那些放低,睇開d的說話,虛偽

有冇舒壓d

別墅

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-14 14:26
男人就算豬扒也愛,認真在你心答我這幾個問題

1,你愛1個回到家 吹寒問暖的家,定1回家就冷戰,質疑的家 ...

Sorry,唔係好明白你所指引的。

而且,我唔明點解做錯事嘅係啲男人,要我哋女人去溫柔去爭取佢返嚟。佢人一直在,心已不在,我強過,弱過,可憐過,喊過,靜默過,若無其事過,但佢無變 ,一副鬱鬱不歡不心甘情願的樣子,難道還要我主動不停討好佢?我想送佢一程就真。

別墅

其實你講到咁,你已經唔愛佢,何必ㄧ齊呢?
好似我呢d,背後鬧佢鬧到上天,恨不得個小三臭八婆有ㄧ日同樣比人出軌,嬲到痴線都好,就係犯賤仲愛佢,先選擇日日眼火爆都要慢慢修補關係
既然你唔愛,何不過ㄧ個新生活?

珍珠宮

2020勳章

syc7 發表於 19-11-14 22:20
Sorry,唔係好明白你所指引的。

而且,我唔明點解做錯事嘅係啲男人,要我哋女人去溫柔去爭取佢返嚟。佢人 ...

好耐以前,呢度有個post令人難忘,
有jm個老公出軌,東窗事發前jm老公經常雞蛋找骨頭,東窗事發了老公直指問題是jm,因jm佢先外遇,相反地佢冇駡佢老公都冇開戰,整件事她不辨解,照顧好頭家,照顧好仔女同老人家 ,有1日佢邀請小3去佢家住,而佢搬出去,條件是煮3餐,做家務,照顧佢的仔女同佢的62,99

冇幾耐小3放棄,而佢老公回家了,但jm都是要離婚,佢目的是比佢99,62,老公知一個肯為你柴米油鹽的女人才是好女人

Jm堅持分開因為佢老公唔配
你唔駛跟我的意思 ,遇強越強是我自己的做法,隋心,只要你覺得這1刻要點做就去做,不要委屈就可以

翡翠宮

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-14 23:12
好耐以前,呢度有個post令人難忘,
有jm個老公出軌,東窗事發前jm老公經常雞蛋找骨頭,東窗事發了老公直指 ...

堅持分開我係讚成既
因為愛已經存在
得單一方愛婚姻已經變得可笑
雙方都吾愛就更浪費光陰
不過為左令佢地知道老婆肯做肯憂柴憂米先係好女人所以要離婚真係極好笑
仲要 prove 埋比兩老睇

佢地後悔只因為無左個好工人

珍珠宮

2020勳章

mini1204 發表於 19-11-15 09:06
堅持分開我係讚成既
因為愛已經存在

因為嗰啖氣,嗰份委屈,若不在那塲合,那時機發洩,報復,事件過後會成永遠的遺憾,生來不帶1絲愁煩,走不帶1點遺憾

有人做法是止蝕離塲,有人是 勇敢打勝1塲,邊個做法也好,只要自己覺得舒服就好

珍珠宮

2020勳章

mini1204 發表於 19-11-15 09:06
堅持分開我係讚成既
因為愛已經存在

嗰個故仔就係我無諗過jm會咁做,所以咁深刻

翡翠宮

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-15 09:24
嗰個故仔就係我無諗過jm會咁做,所以咁深刻

梗係深刻
我諗都無諗過有人將自己擺係咁既位置

別墅

2020勳章

mini1204 發表於 19-11-15 09:26
梗係深刻
我諗都無諗過有人將自己擺係咁既位置

我自問都冇咁高道行,忍辱負重。 而我一向喺屋企亦唔係好賢良淑德嘅角色,我不過負責出去搵錢 同教女,亦冇長老要我服侍。 總之唔係家嫂型, 我打唔到呢啲溫情牌。

亦贊成以上有jm講,其實可能佢都諗得自己太高位置,啲屋企人只不過唔捨得冇咗個好使好用嘅工人。

別墅

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-15 09:22
因為嗰啖氣,嗰份委屈,若不在那塲合,那時機發洩,報復,事件過後會成永遠的遺憾,生來不帶1絲愁煩,走不 ...

我諗起佢拒絕復合果下,係幾型,哭哭啼啼留返自己知就算,唔珍惜自己嘅人,只會為怕左你喊而可能暫時屈服,但唔係真心為你喊而動容或去改。

珍珠宮

2020勳章

syc7 發表於 19-11-15 17:51
我諗起佢拒絕復合果下,係幾型,哭哭啼啼留返自己知就算,唔珍惜自己嘅人,只會為怕左你喊而可能暫時屈服 ...

我識1個人,佢生左3個女,老公想要仔於是搵阿3,真係生左個仔,20年了老公2邊走,佢冇離婚,拖著小3 20年青春,小3老了她也變老

同1件事件但有好多唔同的處理方法,女人何苦為難女人

別墅

2020勳章

spikenard 發表於 19-11-15 18:23
我識1個人,佢生左3個女,老公想要仔於是搵阿3,真係生左個仔,20年了老公2邊走,佢冇離婚,拖著小3 20年 ...

呢個case,講到尾最衰都係個男人, 小三都係慘, 但比人分左老公嘅大婆係咪最慘呢? 不過我哋係局外人,一家唔知一家事,好難一概而論。

就自己嚟講,我係憎死我C6個小三,不知所謂搞人老公,但最嬲最恨始終係自己C6。C6講係小三主動同佢混熟先,但一隻手會拍得響?我亦求證唔到,佢單方面講乜都得啦,不如話人哋灌佢飲迷藥?

別墅

syc7 發表於 19-11-2 21:04
C6心裡面有第二個, 佢當時比我揭發時, 有講到明佢係好愛呢個女仔,對我只係淨低感情, 而我當時亦感受到 ...

你同個女都大個,你地點樣相處佢點會唔察覺?你都識講之前你地既關係已經淡,點解仲要用個女黎做藉口?細路無論幾多歲都會感覺到你地既相處係唔係真既,勉強大家都唔會有一個真正開心,點解唔放生佢?放生自己?

別墅

2020勳章

vivichow333 發表於 19-11-15 20:26
你同個女都大個,你地點樣相處佢點會唔察覺?你都識講之前你地既關係已經淡,點解仲要用個女黎做藉口?細 ...

可能你哋講得啱, 係我哋兩個大人拖住件事,感情無得挽救就以阿女福祉做出發點,拖下拖下阿女都越嚟越大,已經唔可以再拎佢嚟做藉口, 我就係好苦惱,我知道要對住最耐一定係呢個人,而唔係個女,我往後人生想點過?

分開,我係有諗,但我唔夠堅強,怕面對,亦唔想有呢種好似係最終輸咗嘅感覺咁。 我咁諗係咪好唔理智?如果真係要分,點樣可以漂亮啲,灑脫啲,有尊嚴啲?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊