單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

happyending05 發表於 19-11-3 22:44
我一直都知,大家夾唔黎
拍緊拖已經知,只係一直未踩到我底線。
到有日真係超出我底線,上天送左個小生命 ...

為咗你同bb,更加要快d離婚,你先可以同bb重新生活,堅強面對

大宅

你是90後,將來還有很多日子。如你先生性格唔改,未來的日子真係只會無限loop。明白你對這個男人,這個家庭仍有憧憬,所以你仍決定留在身邊。人有慣性有惰性,要一個人,甚至全家人去改突然去改變,是沒有可能的。
唔係唔應該陪伴佢,唔係唔愛佢,不過咁落去你會開心嗎?問心這男人會變嗎?你先廿幾歲,你人生想要什麼,或者比我期限自己,裝備好自己先

大宅

happyending05 發表於 19-11-2 22:51
老公唔生性,冇責任感唔返工,經濟唔穩定,冇金錢概念,經常偷我錢偷我信用卡,又欠債務,仲搞到我都欠卡數 ...

你要堅強呀,你都係單親長大應該明白雖然無咗父親但唔一定唔幸福,只要你愛錫小朋友,佢長大懂事之後就會明白。個男人根本不值得,佢唔保護你更加無為家庭諗住負責,仲係小朋友唔想面對,90後父母並唔係問題。我都係作為一位90後媽媽,平時都有好多人比目光我,但我已經睇化咗,我做好我本分就係;我小朋友知道我係一位好媽媽就足夠。你要加油呀,到小朋友大你會發現你堅持既係無白費,到小朋友大我地仲係一位年輕既媽媽,到時享受世界都唔遲捱過就另一片天空

複式洋房

我睇晒 你真係好慘 我係一個兩歲小童既爸爸 你老公根本係一件垃圾 唔駛留戀 你姑仔更加係痴線 早走早著
你仲後生 一定可能搵到更好的男人照顧你地
加油(emoji)(emoji)

男爵府

回覆樓主:

是旦一樣都足夠令你離婚,更何況你咁多樣

洋房

happyending05 發表於 19-11-2 22:51
老公唔生性,冇責任感唔返工,經濟唔穩定,冇金錢概念,經常偷我錢偷我信用卡,又欠債務,仲搞到我都欠卡數 ...

我睇哂,其實個老公咁,離開佢對你同bb都好,
你同一齊仲辛苦,單方面申請離婚再要佢賠返錢俾你,拎埋贍養費,
如果唔係你點湊大個b,
62同佢姑仔都咁對你,你再落去真係會痴線

大宅

老公唔生性 同男家關係差到咁 報哂警又打傷過您 真係永遠心入面有條刺 我都係90後 建議您趁後生快d走 呢家人無得救啦

珍珠宮

樓主~欣賞你咁勇敢講出自己經歷
呢個男人衰過垃圾,不務正業、無錢打機偷錢去課金打機,有老婆同bb照去偷食

你以為老爺會幫理不幫親,太天真.....
仔女點衰都有血緣關係,你對佢哋嚟講只係一個外人
你老公咁垃圾,都估到佢哋成家人唔方會係好人

你要學識保護自己
未婚懷孕最受苦永遠係女人,千萬要保護自己,不要重蹈覆轍

寧缺莫濫,戴眼識人
好多賤男專呃單親媽媽
緊記防人之心不可無

錢銀、銀行密碼、電話密碼自己保管好,唔好透露俾任何人知

翡翠宮

回覆樓主:

為個仔着想更加要拿拿聲分手
呢個咁既老豆阿仔真係多謝哂

子爵府

樓主,你宜家點呀?過的好嗎?

大宅

happyending05 發表於 19-11-3 00:47
原來呻哂出黎真係會舒服啲
在此都祝福其他單親媽媽/爸爸,大家一齊努力!
為小朋友,我地要向前衝 ...
你仲細,大把青春。無謂浪費。

洋房

回覆樓主:

我都九十後生了小朋友,你仲好後生,世界好大,let it go決定咗就唔好心軟,唔好望返轉頭。幾年後睇返會
多謝自己。
你都生了bb,知道父母教仔唔係咁教的,明知個仔搞大人地個肚,做父母會叫佢生性,督促佢返工唔好辜負人地個女etc……加上姑仔會出手打呀嫂,可想言之呢家人有無當過你係佢地一份子先?你識返多啲朋友,搵人傾下計,個世界唔係淨係得個男人,你會發覺其實你已經無咁愛佢,唔會再咁死心眼,非他不可,你要愛自己多啲,加油,祝福你。

別墅

加油呀

侯爵府

加油!
好好為自己媽媽BB撐下去,好好保護自己!

別墅

睇晒...
真係唔岩聽都要講句...
全部都都覺得,你忍...

咁難忍都忍左咁耐,咁難頂你都頂左咁耐
自己一個湊仔咪仲好!冇嘢緊要得過自己同bb

要愛自己!佢哋係一定唔會幫你,你先生都係一個無底深淵!
跳岀去!你呢啲case可以搵社工援助,無謂因為渴望{完整}而搞到自己周身傷

複式洋房

我同你情況差不多,我80後,佢無撩女,但賭錢爭成7位數,我都單方攪緊離婚,加油,共勉之。

禁止訪問

洋房

我同你一樣,90後.都係因為個先生唔生性.唔返工又鐘意借錢
再加上.佢屋企人的處事態度令我覺得其實佢唔會有改變(最後佢地覺得個仔借錢係因為我)
我選擇左離婚,我有一個女,離婚時2歲.依家就3歲幾..
上庭來緊上第3次..條友都唔出現..玩失蹤

所以樓主,有決定之後都要小心佢玩野..
情緒係要發洩出來!!同小朋友一起開心生活吧

複式洋房

我同你差不多,都係賭錢果味野,堅決離婚不回頭

複式洋房

樓主 您最近點呀?
我睇哂您既文 加油呀
我相信離開佢會過得更好
您仲後生 將來一定會過得更好!

首頁

尾頁

跳至