潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 shan6233 的帖子

會啊,呢期個市差佢地好得閒我平時去開times d sa都nice

我睇下晏少少老闆出左去影俾你睇﹛我今日個wallet on chain都係咁綁

大宅

個扣唔係chanel出架,chanel個design無預較短
用邊短d既絲帶應該會好d

伯爵府

2024勳章

Tiara0121 發表於 19-11-5 15:28

sa話個扣始終係入面磨住個袋,點都會有影響,所以我sa係話用絲帶綁最穩陣。

sa講得啱,磨得多有機會蝕添喔~

大宅

俾大家睇睇,我係咁綁,求其綁反正唔有人見到

綁完入面其實係咁,唔算好大舊都ok

未綁前woc條鏈長度

綁後woc條鏈剛剛好

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

呢款扣Chanel 出過,我約3-4年前買過,唔知要200定300蚊

男爵府

環保接龍勳章

Tiara0121 發表於 19-11-5 15:28

sa話個扣始終係入面磨住個袋,點都會有影響,所以我sa係話用絲帶綁最穩陣。

我見個扣好似都好平滑 出面既吾敢用呀
諗住如果係chanel自己出先會用。
不過聽你咁講我都試下絲帶先。
但佢有無教你點整呀用絲帶?

男爵府

環保接龍勳章

Tiara0121 發表於 19-11-5 15:29

會啊,呢期個市差佢地好得閒我平時去開times d sa都nice

吾該你呀

男爵府

環保接龍勳章

alicialee1210 發表於 19-11-5 23:29
呢款扣Chanel 出過,我約3-4年前買過,唔知要200定300蚊

但係咪扣同解會好吾方面?
我見好似話要用摞絲

男爵府

環保接龍勳章

Tiara0121 發表於 19-11-5 18:58
俾大家睇睇,我係咁綁,求其綁反正唔有人見到

即係普通蝴蝶結?

伯爵府

2024勳章

shan6233 發表於 19-11-6 00:58
我見個扣好似都好平滑 出面既吾敢用呀
諗住如果係chanel自己出先會用。
不過聽你咁講我都試下絲帶先。

個間的內袋有用開, 唔錯的, 睇過其他的扣, 佢的扣比其他的已經好D

男爵府

我有個cc太長,用扣變短D

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

shan6233 發表於 19-11-6 01:01
但係咪扣同解會好吾方面?
我見好似話要用摞絲

唔洗用摞絲,其實都方便解同開,不過我係長期扣住20cm就冇咩點解開過
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

環保接龍勳章

baby_CH 發表於 19-11-6 07:32
個間的內袋有用開, 唔錯的, 睇過其他的扣, 佢的扣比其他的已經好D

我都諗緊到底要吾要內袋好

男爵府

環保接龍勳章

carama 發表於 19-11-6 07:57
我有個cc太長,用扣變短D

因為如果我jumbo斜用既話就要好似張圖咁拉去中間扣。睇睇下我又驚入面個flap壓花。
我開箱個陣無左我上網見到個兩張防花黑色布既點解?

大宅

係啊,求其綁個蝴蝶結就得啦
反正入面都唔會有人睇到

扣我見佢個位有個「的」位,所以我唔敢用

伯爵府

2024勳章

shan6233 發表於 19-11-6 08:52
我都諗緊到底要吾要內袋好

夠位放野的話,用好d

男爵府

環保接龍勳章

Tiara0121 發表於 19-11-6 12:40

係啊,求其綁個蝴蝶結就得啦

我又驚吾個咩質地會變色lol
我覺得個蝴蝶結兩條野飛飛下呢。
不過我睇睇下。如果我拉兩條鏈去中間綁
條鏈會吾會印到入面個flap?

男爵府

環保接龍勳章

baby_CH 發表於 19-11-6 13:09
夠位放野的話,用好d

我要睇下邊間好d
你係咪話有間ok ?
有無link 分享?

伯爵府

2024勳章

shan6233 發表於 19-11-9 01:05
我要睇下邊間好d
你係咪話有間ok ?