時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

小mama 發表於 19-11-3 22:39
我一向以為太古城好寧靜

佢地要選有錢佬地方來搞,加上兩個大sir住果頭,黑衣人點會放過佢地

珍珠宮

yame 發表於 19-11-3 23:07
咁濫捕又應該點處理呢? 如果你個仔女十幾歲,行過俾人無端端拉咗咁你又是否甘心情願?
...

如果我仔女真係只不過行過而被拉,相信警察亦無法警charge佢, 警察亦會放人。

相反行人自己亦有責任留意,個度亂到七彩仲走埋佢,央及池魚有嘜好怨?

要怨一定係怨搞事個d, 而唔係怨執法個d!

禁止訪問

男爵府

咁濫捕又應該點處理呢? 如果你個仔女十幾歲,行過俾人無端端拉咗咁你又是否甘心情願?
...

除非係有心去參予,否則明知嗰個地方打緊仗,仲點會刻意去走近戰場,唔去又點會無端端俾人拉呢?

大宅

imlcc 發表於 19-11-4 00:46
佢只係為黃絲服務啫,之前D人喺太古城貼流膿牆,就正正貼喺佢幅宣傳banner後面,好多住客表示不滿要佢清除 ...

全對,其實佢真係呃飯食架,比外國大學頒個爛鬼phd 就成日要人叫佢Dr. , 真係頂佢唔順

禁止訪問

伯爵府

PINKBABY 發表於 19-11-4 08:28
除非係有心去參予,否則明知嗰個地方打緊仗,仲點會刻意去走近戰場,唔去又點會無端端俾人拉呢?
...

咪係囉,一隻二隻扮晒魚蝦蟹。
死去果度分明玩野啦,阻差辦公!仲好意思話路過,肺(廢)up!

珍珠宮

畀面勳章

...

請問是否在暴動現場被捕?

子爵府

之前警察比人咬斷手指

今日比人咬斷耳仔

一定要同暴力割蓆

黃人之前無同理心,今次黃人受返,上次係咁話警察,今次又會點

男爵府

真市民見到有暴動仲唔即刻番屋企。仲要企係到睇,買宵夜,散步???
你吔唔好再屈警察亂捉人!!!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

私了風吹起
黃人太中意私了 只要相反意見就打 打到頭破血流都無事無人拉
所以會引出更多人有樣學樣 私了行動會升級

男爵府

Patsiu 發表於 19-11-4 10:14
真市民見到有暴動仲唔即刻番屋企。仲要企係到睇,買宵夜,散步???
你吔唔好再屈警察亂捉人!!!
:a ...

咪係;濫捕唔會半年拉3000人甘少
智利;英國2天拉幾千
正經年青人明知暴亂仲三更半夜走上街?不是曱甴是什麼?
唔見警察無ka la 上門拉我地d仔女?!

子爵府

yame 發表於 19-11-3 23:21
難怪BK個場越來越少人用,我明白了。

好心啦,成日又要入bk又要唱bk呢樣嗰樣,以為唱衰bk可以令人唔敢喺bk出聲?抑或令人唔睇bk?定係想造成bk意見唔啱嘅錯覺?不過幼稚無知嘅人可能會中計

不過bk個場呢幾年越來越少人渣用倒是真的

首頁

尾頁

跳至