論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

已刪除

複式洋房

akiichau 發表於 19-11-3 22:39
因為工人問題同老公嘈過好多次,工人下年二月完約,工人本身喺香港做左11年,同我地又做左4年,手腳好乾淨 ...

炒佢啦,態度咁差無大無細,都唔明佢地點解打工打到個格咁衰,唔通佢地系自己國家返工都系咁既態度對住老闆,似佢系老闆多d,我個菲傭又系對住我態度好差,對住sir就唔會,佢地好扮野架,我忍唔住都炒左佢

大宅

因為工人問題同老公嘈過好多次,工人下年二月完約,工人本身喺香港做左11年,同我地又做左4年,手腳好乾淨 ...

工人對你咁衰, 你老公仲要幫住她, 難度她很靚??? 佢兩個會唔會.....也許我多心, 我會諗點解男人要留咁的人

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

話驚個女有樣學樣,不續

[img align=right][/img]

複式洋房

回覆 five555 的帖子

Old seafood黎ga,43歲,我老公平時好夜先放工,每日見到佢嘅時間一個鐘都唔冇,當然就冇咩磨擦,反而我份工就比較多假,多時間喺屋企,所以佢啲脾氣我受哂,不過好古怪,佢一見到我老爺奶奶黎,就烚熟狗頭咁笑,相反對住我爸媽,就嗌都唔嗌一聲
我老公成日都講佢只係concern一點就係ah女嘅安全,所以佢認為我應該做一啲野去食返住個工人姐姐,而唔係因為我嘅個人感受而炒左佢

複式洋房

回覆 wendy1224 的帖子

一樣,佢玩電話玩足三個鐘嗰日,當住我同我老公面bang門,我老公即刻沖入廚房鬧佢,之後確實係好咗,少左黑面

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你工人已經對你老公落足迷湯了。 如果唔係, 點會對你咁陳衰寸? 大安指意坐你個位。 如我, 會即刻炒佢, 唔比佢会完約。

你老公已有問題。 幫工人來鬧你。

複式洋房

回覆 yanfaifai 的帖子

我都驚呢樣野,成日喺ah女面前bang門,ah女都問過我幾次點解姐姐會咁

複式洋房

回覆 lily-of-valley 的帖子

Aiii...真係好唔開心,好嬲,講真,我都有諗過點解你成日幫住佢,你咁想留佢,咁以後有佢冇我,但諗深一層應該又唔係嘅,我老公成日驚下一個姐姐會對阿女唔好,會偷錢,會點點點,全部工人都會有脾氣,佢形容我地呢個工人係暈暈嘅屎中算係好嗰個,點解我唔係去諗方法食返住個工人,而係要take個risk去請個新嘅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

akiichau 發表於 19-11-3 23:50
回覆 lily-of-valley 的帖子

Aiii...真係好唔開心,好嬲,講真,我都有諗過點解你成日幫住佢,你咁想留佢 ...
你老公已比工人迷了, 自動比錢工人, 如想乜, 問你老公已有啦, 使乜偷呢。 對你女好, 在你老公面前呀馬。 工人偷咗你老公個心, 小心。

複式洋房

我老公屋企有個工人做左二十幾年,佢成日覺得只要我諗到個方法同個工人相處到,呢個工人都可以喺咁,成為一家人,但明顯地而家係個工人控制唔到自己情緒,佢心情好嗰陣係好好,對住我有講有笑,但一心情唔好/瞓得唔好就控制唔到自己黑面,bang雪櫃門櫃門

侯爵府

咁仆X都唔炒等幾時,你老公傻咗?

大宅

akiichau 發表於 19-11-4 00:00
我老公屋企有個工人做左二十幾年,佢成日覺得只要我諗到個方法同個工人相處到,呢個工人都可以喺咁,成為一 ...

希望你個女唔會有樣學樣, 其實佢成日大力關門, 遲早隻門鬆左掉下來, 傷到任何人都唔好。家裡有安裝cam? 如無要即裝。影晒佢的衰野, 比封警告信她, 如她再大發脾氣大力關門, 會即炒。亦會投訴到入境處, 話佢知被投訴完無得再返香港做。

你要比老公知小朋友係好易學左姐姐的壞脾氣。你比佢知你才是對一世的人, 唔係個工人。如果佢唔想請新人, 是否因為中介費貴? 咁你可以用app自己請本地完約的姐姐,手續費都是700多元。

複式洋房

呢個世界乜人都有,工人對太太都可以咁過份 ,真係感恩我未見識過呢d工人

別墅

bigyanb 發表於 19-11-4 00:17
咁仆X都唔炒等幾時,你老公傻咗?

我c6都係成日幫住d工人,叫我當佢地係一家人,佢唔知係人地冇當我地係一家人

侯爵府

ctn26032013 發表於 19-11-4 00:59
我c6都係成日幫住d工人,叫我當佢地係一家人,佢唔知係人地冇當我地係一家人
...

唔識講,因為我自己好惡,咁多工人都驚我,老公就一時時,不過我都啱啱炒咗件,係老公唔like ,我就本身可以忍下先

別墅

bigyanb 發表於 19-11-4 01:02
唔識講,因為我自己好惡,咁多工人都驚我,老公就一時時,不過我都啱啱炒咗件,係老公唔like ,我就本身可 ...

不論邊個炒轉工人都好鬼煩

侯爵府

ctn26032013 發表於 19-11-4 01:04

超煩,但就希望下一個好D,所以(emoji)

複式洋房

ctn26032013 發表於 19-11-4 01:04

係呀,我剛請了新工人都搞左2個幾月,真係好煩

複式洋房

回覆 five555 的帖子

我覺得佢點黑我面點唔應我都算,bang門係真係過份,老公都唔係為左個中介費,之前幾次個工人發癲,當晚我地都有講過即炒,但計過遣散費嗰d,起碼要卑萬五以上,我條氣又唔順,點解要卑咁多佢,就話忍到佢完約,來來回回幾次,猶豫不決,上個禮拜老公鬧完佢之後好咗,老公就覺得係唔係可以同佢傾下睇下佢會唔會改善就可以續約

首頁

尾頁

跳至