論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

akiichau 發表於 19-11-3 22:39
因為工人問題同老公嘈過好多次,工人下年二月完約,工人本身喺香港做左11年,同我地又做左4年,手腳好乾淨 ...

搵定下個新姐姐換左佢啦!

大宅

因為工人問題同老公嘈過好多次,工人下年二月完約,工人本身喺香港做左11年,同我地又做左4年,手腳好乾淨 ...

同你老公講呢個世界唔係得A or B,即係唔係一係對小朋友好但黑面,一係好態度但唔識湊女,呢個世界係有A and B。你同老公講個囡既安全你都好緊張。

別墅

我呢2年黎都炒左幾個姊姊,唔理個解僱原因,C6一定係會企係我呢邊!佢除左話:你覺得麻麻,唔鍾意咪換一個lo~除左呢句,唔會發表任何意見!你屋企問題係,要同c6傾下,2公婆一定要同一戰線

複式洋房

對,兩公婆要同一陣線,再與女女商量。

複式洋房

2019勳章

akiichau 發表於 19-11-6 16:59
回覆 rainbowww 的帖子

佢唔發癲嗰陣,做野係好有交帶,對住我亦都係有講有笑,最後嘅結論係佢應該係更年 ...

咁你自己捻下距唔尊重你ge日子已經幾耐衡量。如果都已經半年。咁就一定變質左。距宜家解釋咁多野 只想滿五年羅長期服務金 無謂用錢買難受啦

別墅

炒得! 無大無細 離哂普!

複式洋房

akiichau 發表於 19-11-4 01:14
回覆 five555 的帖子

我覺得佢點黑我面點唔應我都算,bang門係真係過份,老公都唔係為左個中介費,之前幾 ...

你地唔係仲會請工人咩?咁炒佢,我理解應該唔需要俾遣散費。佢係咪咁多年黎冇放過年假,先會計到萬五蚊呢條數?

而家佢發哂癲,你敢肯定佢下次發癲唔會係對你個女發?其實佢唔等你個女就衝出門口,已經算係冇照顧好小朋友,點會仲同佢續約?

我屋企嗰個冇乜態度唔好,但湊唔掂我小朋友,又成日左耳入右耳出、溝通唔到,我都頂唔順,已經搵左新工人。我之前用過嘅agent話,請工人、炒工人,係好閒嘅事;唔啱心水嘅可以換過個,無謂自己勞氣。

洋房

回覆 John_3_16 的帖子

我地續第二個約嗰陣加到佢5千,所以應該差唔多萬三四,之前同佢提過,佢話就算請新工人我地都要卑,我都廢事同佢嘈,上個禮拜去in過本地工人,十個有九個都冇獨立房唔做

男爵府

回覆樓主:

乾唔乾淨手腳同性格係 2 樣野, 佢已經做左 4 年下個约要比長服你 C6知唔知架, 比錢請人點解要受 bang 門,個姐姐有無病,叫佢好行夾唔送啦

男爵府

wendy1224 發表於 19-11-3 23:12
炒佢啦,態度咁差無大無細,都唔明佢地點解打工打到個格咁衰,唔通佢地系自己國家返工都系咁既態度對住老 ...

我姐姐都係菲,佢唔敢咁對我同阿 sir. 可能佢知我唔係善男信女既人。

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

akiichau 發表於 19-11-22 16:33
回覆 John_3_16 的帖子

我地續第二個約嗰陣加到佢5千,所以應該差唔多萬三四,之前同佢提過,佢話就算請新 ...

我姐姐海外菲做左兩年都好好,又無咩食住要求,何不試試換個人。

複式洋房

点解而家的工人好似大過顧主?你呢个係菲律賓定印尼?講真嗰句,我真係忍唔到工人攞我人工仲要比氣我受。要比萬几蚊炒佢,我寧願比一個月通知,然後慢慢要佢做曬我要做的大清潔屋企,厠所……等佢無㽼,唔比佢玩手機。等佢一個月做一年的工作……

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊