母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請問用免提奶泵(eg cimilra, spectra, freemie, youha), 可以一路抱b一路泵奶嗎?會唔會頂住?

用緊medela+免提bra, 加埋儲奶樽,太大舊野阻住,抱唔到b,下下等到氹完b先泵奶又好晒時間

民房

我覺得難D, 我個時一路泵奶一路喺公司做野都難

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ochaken 發表於 19-11-4 11:03
想請問用免提奶泵(eg cimilra, spectra, freemie, youha), 可以一路抱b一路泵奶嗎?會唔會頂住?

用緊med ...

我用freemie cup,無話抱唔到嘅。只係會論盡少少,同埋BB個頭成日都砍埋你同埋會冇咁close。我成日都一路餵一路泵奶。

別墅

wincy2004 發表於 19-11-4 11:45
我覺得難D, 我個時一路泵奶一路喺公司做野都難

你用免提bra定cup?

都預左會論盡d, 不過有時bb扭計或者要餵奶,又唔想miss左泵奶個時間

別墅

mommy2015 發表於 19-11-5 06:35

我用freemie cup,無話抱唔到嘅。只係會論盡少少,同埋BB ...

你用咩泵配freemie cup?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ochaken 發表於 19-11-6 09:05
你用咩泵配freemie cup?

用返freemie liberty 有個扣扣着,咁就可以周圍走。我另外有一部優盒,都可以用。其實youha,camilre ,spectra都有 handfree。不過有人話,用免提式吸力冇traditional喇叭咁好,泵唔清。我就覺得其實係睇你對唔對得正個位。同埋如果太谷,最好揸小小出嚟先泵。

洋房

我上胎係一邊埋身同時另一邊泵奶架,慳好多時間

別墅

我而家一路泵奶一路用high chair 餵奶

別墅

caseycody 發表於 19-11-14 23:58
我上胎係一邊埋身同時另一邊泵奶架,慳好多時間

用集奶器?

別墅

ochaken 發表於 19-11-4 11:03

用緊med ...

我都係一邊泵一邊埋身
不過要睇下你就唔就到個角度

洋房

ochaken 發表於 19-11-15 18:45
用集奶器?

唔係呀,我直接用泵,就好個位就ok

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊