潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Angus505 發表於 19-11-4 16:15
算吧啦你自己心知肚明啦

我都係嗰句,我就你時間去報警。完!

大家冇須再拗,一齊交由警方及律師處理吧。

大宅

叮噹媽媽 發表於 19-11-4 16:14
好啊,咁你邊日得閒去報警呀
我約定你,我行得正企得正
單又俾咗你,有晒日期同order no#

好!等

大宅

忍唔住都想覆多句,要唱人係咪先證實係假貨先?連少少證據都無(例如對比圖)就係咁唱人,就算到頭來原來係真貨,賣家聲譽都已經受損,仲post埋人哋嘅相,如果你趕住旅行,可以到證明係假貨再post, 有必要咁急?
我唔識樓主亦唔識賣家,只係睇唔過眼

男爵府

Deutsche 發表於 19-11-4 17:00
忍唔住都想覆多句,要唱人係咪先證實係假貨先?連少少證據都無(例如對比圖)就係咁唱人,就算到頭來原來係 ...

係囉, 我就係覺得啲人點解咁奇怪? 乜都大大聲鬧咗人先?

禁止訪問

男爵府

咩證據都未有,連袋都未check,就係到唱個袋係假既?
咁樣毀人清譽?到時證明到個袋係真既,人地係咪要告你誹謗?
買賣二手野,理應就係大家協議去check左真假先交收!
當大家協議左並且交收左,其實過程已完結!
係未經證實個袋係假之前,唔好用自己既方式去判斷真假!
怕假既何必買二手?

男爵府

其實樓主覺得有懷疑, 點解當場仲要俾錢呢?既然你唔肯定就唔好買啦, 對嗎?

你事後唔鍾意或者唔滿意個袋, 就話人地賣假野俾你, 其實呢啲袋個個都唔同, 就算在CC專門店買袋都有差次啦, 唔通又話CC賣假野喎?!

二手賣買99.99%都貨物出門恕不退換
俾著我, 我都唔會退返錢
點知會唔會換個假既俾返我

同埋既然你又趕住出門, 大可以返香港先交收呀, 而家個袋放喺你度十幾日, 中間發生咩變化邊個負責任呀?

大宅

Aeiing 發表於 19-11-4 17:15
其實樓主覺得有懷疑, 點解當場仲要俾錢呢?既然你唔肯定就唔好買啦, 對嗎?

你事後唔鍾意或者唔滿意個袋, ...

你哋朋友嚟㗎

伯爵府

2024勳章

Aeiing 發表於 19-11-4 17:15

你事後唔鍾意或者唔滿意個袋, ...

個次我肯退就係唔想煩同比人晒, 加上個買家肯蝕d唔洗全數退晒

Anyway, 同意大家所講, 只是講道理, 只能說咩人都有,

男爵府

Angus505 發表於 19-11-4 17:20
你哋朋友嚟㗎

點解會覺得我地係朋友呢?
就算調轉角色, 我睇法都唔會變架!!

大家都睇咗BK咁耐, 唔多唔少都知道二手賣買係咩一回事, 唔好話二手驚假, 代購有埋舖頭有埋網站都大把JM唔敢買, 就係因為怕有假!!

同樣道理, 你買得二手就一定要承擔呢個風險, 你係俾錢果個, 既然有懷疑點解唔即場拒絕交收呢?

就算你真係覺得假, 你都要俾證據出黎大家幫你評理架!! 呢度咁多經驗豐富既JM可以幫你睇下, 你咪post相對比一下囉....

而家你一句話假, 就放相起人底會唔會嚴重咗啲呢?

伯爵府

樓主其實你想點? 你都未有實質証據就話人賣假袋唱人地,如果你認為係假袋就應該去check左先,但你又話唔得閒!對方話同你一齊去報差館,你又話要出門!其他人幫口你又話人地夾埋,我反而想知如果最後証實個袋係真,樓主會點回應返呢件事?

子爵府

你乜嘢証據都冇係度誹謗我,又係二手講詐騙都算,有需要post 我個仔張相嗎?

FYI [根據香港法例第21章的《誹謗條例》,任何人或機構透過書面文字或說話,發佈惡意言論去損害另一人的聲譽;或發布虛假消息,以求惡意中傷或誣蔑他人,即屬誹謗。 ]

男爵府

baby_CH 發表於 19-11-4 17:29
個次我肯退就係唔想煩同比人晒, 加上個買家肯蝕d唔洗全數退晒

Anyway, 同意大家所講, 只是講道理, 只能 ...

作為賣家都好無奈, 我寧願大家出到黎話唔滿意唔交收, 總好過之後先爭拗!!

男爵府

Angus505 發表於 19-11-4 17:20
你哋朋友嚟㗎

重點係:咩證據都無就出post貼人相,又可以咁理直氣壯話人個袋係假?咁樣毀人清譽?
你唔係講緊道理!你係要人屈服於你,退番錢比你,而且你話要出國,咁多日唔係香港,個袋變成點,有無偷龍轉鳳又邊個知!
去驗證左個袋係假先,拎證據出黎,先可以說服其他人幫你!

子爵府

樓主好恐怖
Post小朋友相出嚟
就算真係賣家唔啱都禍不及家人丫
驚假又要買名牌買二手
唔知有皮版呢樣嘢就話人係假
其實你買過名牌未架?
不過儲夠錢去專門店買個全新返嚟儲下經驗先啦

男爵府

又無得話人唔肯同驗貨就係有問題....
因為你明明知唔同去驗貨
但你都比錢買
個風險就要自己負責GA啦

別墅

如果係擔心就唔好買啦!

伯爵府

2024勳章

raicherry 發表於 19-11-4 17:35
樓主其實你想點? 你都未有實質証據就話人賣假袋唱人地,如果你認為係假袋就應該去check左先,但你又話唔得 ...

通常開得post唱已經比我想像中和平了! 仲未罵我地

男爵府

Angus505 發表於 19-11-4 14:10
**** 該帖被屏蔽 ****

樓主,尊重人尊重自己啦!
未經證實就咁寫人,好多人未睇或者唔睇內容㗎!
無証據就改返個subject 或delete post 啦,你咁講真係好影響人

男爵府

Angus505 發表於 19-11-4 14:10
**** 該帖被屏蔽 ****

首頁

尾頁

跳至