想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我去過愛群四次,初診同埋抽卵兩次,第一次植入失敗,10月18號第二次植入,每次花費我都有記錄,到今日為止,我已經用佐HK$200000,外加交通住宿已經去到HK$250000。我有打IVIG兩次,11月3號飛台灣第三次打IVIG,又要加多兩萬。請問大家都用佐幾多錢?如果唔介意可以分享下。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

CometoMum 發表於 19-11-4 21:26
我去過愛群四次,初診同埋抽卵兩次,第一次植入失敗,10月18號第二次植入,每次花費我都有記錄,到今日為止 ...

唔洗咁震驚。我都係愛群做了幾次療程,都多過你個數。不過我都唔特登記住費事帶壓力比自己。

不過就算洗唔少錢,其實會比喺hk 或其他地方,所得到的內容是多很多。即hk 你洗同一筆錢,只能做到最基本的抽卵殖入,所以都係化算的。

複式洋房

yhyeung 發表於 19-11-4 22:33

唔洗咁震驚。我都係愛群做了幾次療程,都多過你個數。不過 ...

多謝妳!原來係咁,我覺得你講的好有道理,可能因為一開始我心裡面預算不是這個數,一直覺得台灣會平過香港。所以有D好奇其他人用佐幾多。

大宅

CometoMum 發表於 19-11-4 22:44
多謝妳!原來係咁,我覺得你講的好有道理,可能因為一開始我心裡面預算不是這個數,一直覺得台灣會平過香 ...

你係咪有做pgs? pgs hk 亦貴很多很少人做
hk 吊ivig 那些貴幾倍
及hk 很多醫生不信免疫,你也要自己找醫生去做
因為我自己試過喺台灣和第二個地方做,所以比較番台灣費用平好多,而療程內容係細緻好多嘅

大宅

香港驗最基本免疫同凝血已經要1萬多,
台灣應該已經比香港平一半。
Ivig香港超貴,有朋友做藥廠,
佢話細細枝一樽要$1000
我相信用藥多嘅case喺台灣一定比香港平。

祝好孕

複式洋房

xanexane 發表於 19-11-4 23:09
香港驗最基本免疫同凝血已經要1萬多,
台灣應該已經比香港平一半。
Ivig香港超貴,有朋友做藥廠,

關於免疫我無係香港諮詢過,原來貴咁多!我吊10支IVIG, 台灣大概HK$16000,香港需要HK$25000,所以我都係返回台灣吊。

別墅

2019勳章

回覆樓主:

我day 3 胎植入一次都$90K,未計機酒,打肝素貴

別墅

2019新春慶豚圓

我去過愛群四次,初診同埋抽卵兩次,第一次植入失敗,10月18號第二次植入,每次花費我都有記錄,到今日為止 ...

我抽卵pgs3粒 植入一粒day 5 胎,連用藥到14週hkd100K,未計機酒

複式洋房

hohoajm 發表於 19-11-6 08:32

我抽卵pgs3粒 植入一粒day 5 胎,連用藥到14週hkd100K,未 ...

我今天五週三日又小產,心情奔潰。

大宅

CometoMum 發表於 19-11-6 13:00

替你難過
有冇得check下係咩原因
你免疫問題好嚴重?今次胚胎有冇pgs?
祝你身體快啲好返
Actions speak louder than works

複式洋房

vvyy1016 發表於 19-11-6 14:21
替你難過
有冇得check下係咩原因
你免疫問題好嚴重?今次胚胎有冇pgs?

放佐兩粒PGS胚胎,grade好好。唔知咩原因,可能又係免疫問題⋯⋯

別墅

2019新春慶豚圓

Jm加油! 養好身子再作戰!祝福你呀

複式洋房

2019新春慶豚圓

CometoMum 發表於 19-11-6 14:24
放佐兩粒PGS胚胎,grade好好。唔知咩原因,可能又係免疫問題⋯⋯

你有無植前植後吊ivig?

複式洋房

Miffywsc 發表於 19-11-6 17:41
你有無植前植後吊ivig?

植入前同植入後都分別吊佐10支IVIG。

複式洋房

hohoajm 發表於 19-11-6 17:35
Jm加油! 養好身子再作戰!祝福你呀

多謝你的鼓勵!謝謝

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

你驗下個胎,如果沒有基因問題,應該是免疫問題,搵出原因,下次一定成功的!加油!

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

我唔係愛群做。我18年係瑋度做。全數用左$50000 。

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

之前我吊ivig 用左$10幾萬,ivf 幾次加植胚胎,都五敢認真計!

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
charlenebb 發表於 19-11-8 19:46
之前我吊ivig 用左$10幾萬,ivf 幾次加植胚胎,都五敢認真計!

請問你最終第幾次植入成功懷孕?我第二次植入之前吊佐IVIG,植入之後又繼續IVIG,一直到植入後第13日,HCG已經去到1100幾,但係就在要再次吊IVIG的前一日,突然大出血小產佐。我真係好傷好痛心。

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
pkh0207 發表於 19-11-8 00:17
我唔係愛群做。我18年係瑋度做。全數用左$50000 。

瑋都好好,請問你有無免疫嘅問題?有無做PGS?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊