時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

最慘是父母,要養佢一世

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

同學搞成咁,重要為自己揾藉口,永遠都係你哋嬴,唔好好諗下點解搞成咁,因由呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

二、周同學事發時並無作出攻擊性行為或配戴保護裝備,警方向其發射中國製催淚彈與謀殺無異

比佢地講哂, 美國製果D又話過期, 中國製果D又話強力得滯, 與謀殺無異, 咁用空氣清新劑好唔好

侯爵府

前晚(3日)網傳有警員於將軍澳「擺酒」結婚,惹來大批市民包圍婚宴場地「贈興」,結果爆發警民衝突。防暴警察發射多枚催淚彈驅散集結人士,眾人爭相走避,期間一名香港科技大學二年級學生懷疑在逃避時不慎失足墮樓,頭部重創

大宅

回覆樓主:

精神病情況差,要立即入院就醫,否則禍害社會

珍珠宮

leavemealone 發表於 19-11-5 07:05
香港有咁多呢啲所謂嘅大學生、 同埋盲撑冇腦嘅人,真係好悲哀!!!!!!
...
嘥納稅人D$,嘥資源,資助曱甴讀大學…作文作得咁差…

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

洗咩睇啫,總之,佢地冇錯,所有嘢都係政府嘅錯,係林鄭嘅錯,係警察嘅錯,係校長嘅錯。係父母嘅錯。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HKITMan 發表於 19-11-5 03:53
本學生會就該事件將出以下聲明:
一、本會嚴厲譴責警方阻止救護車進入事發現場,拖延傷者接受治療
二、周同 ...

好心喇,真心想傷者好嘅就積下陰德,繼續埋沒良知,散播仇恨,無意義,
人在做,天在看。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢有聿?咁夜要上停車場搞乜?新聞都有影到停車場有暴徒掉野落地襲擊警察!咁神奇嘅.....每層樓嘅圍牆/欄都咁高!唔係專登擒左上去.....否則正常都跌唔到落下層啦!所以佢應該係唔想比警察捉到,因為警察衝上去捉人,佢哋冇路走而冒險跳落下層!點知有人失手⋯⋯失足跌左落樓!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

toffeechoco 發表於 19-11-5 06:57
呢班暴徒一個又一個大話有佢講無人講, 佢地發d 咩聲明對正常香港人根本無意義
...

對!曱甴講乜都係歪理
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

一、本會嚴厲譴責警方阻止救護車進入事發現場,拖延傷者接受治療
二、周同 ...

佢地點知系中國制催淚彈? 麥警方要看看是否full gear 才可掟彈?市民阻警方進一步傷害,都跌左傷咩鬼害? 有無影到?
全部吾洗証據

水晶宮

回覆樓主:

D文筆極差,又老屈警方!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇報紙,係警方發現科大生受傷,再 call 白車……

男爵府

本㑹=黑衣人會

男爵府

二、周同 ...

垃圾声明!

其實呢d学生會再不糾正自己錯誤;继續散播仇恨同歪理;被政客利用;癲倒是非黑白;对自己暴動行為不負責任;只會害死更多同学!

侯爵府

回覆樓主:

當時佢在現場?目擊整個過程?

男爵府

MrAugust 發表於 19-11-5 07:50
最慘是父母,要養佢一世

我認我狠心,如係我仔女,我寧願白頭人送黑頭人,無謂苟活,大家都痛苦

大宅

消防已講警方沒有阻撓救人(from今日明報):

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

jackfruit    發表於 19-11-5 09:48

子爵府

小茂 發表於 19-11-5 07:01
嘩嘩嘩!!!
1. 無堵路嘅雜物,救護車會遲???
2. 警察以佢為目標,對準佢向佢射 TG??

講得好,講得啱,香港還有很多有良知有腦嘅人

男爵府

二、周同 ...

五、本會已為周同學安排法律支援 <—-自打嘴巴,行街中受傷要法律支援

首頁

尾頁

跳至