嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

nicenicecarmen 發表於 19-11-5 08:48
佢一歲時家庭醫生就話小朋友包皮長,日後可能要割. 由細當時太細,我就無乜理.

到佢約4歲時有天何b仔突然 ...

Thx for sharing JM. 你兒子未返學,所以全天在家也方便照顧?我兒小一,想緊聖誕做,因發炎,冬天穿長褲用杯仔也應該也方便,對嗎?頭1⃣️、兩天不要洗澡?約放假10日至兩星期,應該之後可正常返學。

大宅

addicted 發表於 19-11-27 14:06
Thx for sharing JM. 你兒子未返學,所以全天在家也方便照顧?我兒小一,想緊聖誕做,因發炎,冬天穿長褲 ...

已返學,K2. 不過我覺得課程唔緊張,所以照做. 同埋其實佢係天天都出街,日日都係度玩,對佢平時生活無乜影響. 其實用左紙杯,基本著咩都無所謂,不過條褲要軟身同鬆身較好,你可以去uniqlo 看下有些勁軟熟朱地褲. 頭1-2天我沒有同佢沖涼,只抺身。其實5-7日佢開始慢慢覆完.....唔洗太擔心!

侯爵府

nicenicecarmen 發表於 19-11-27 00:08
我覺得有遺傳,我老公細個割,我發覺我二個小朋友都要割.

其實我仔做完手術同平時一樣,只係做完手術佢 ...

係呀,有可能係遺傳架。

大宅

pan 發表於 19-11-28 00:12
係呀,有可能係遺傳架。

都無所謂既.....唯有做左佢....煩少樣...(emoji)

大宅

最關心BB問題熱投勳章

nicenicecarmen 發表於 19-11-27 00:08
我覺得有遺傳,我老公細個割,我發覺我二個小朋友都要割.

其實我仔做完手術同平時一樣,只係做完手術佢 ...

請問係邊款紙杯蓋,係邊度可以買到?thanks

禁止訪問

大宅

flc0318 發表於 19-11-28 18:32
請問係邊款紙杯蓋,係邊度可以買到?thanks

個紙杯係個d專賣膠袋,叉呀個d店買. 比正常百佳惠康細2個size咁...

禁止訪問

男爵府

nicenicecarmen 發表於 19-11-27 14:15
已返學,K2. 不過我覺得課程唔緊張,所以照做. 同埋其實佢係天天都出街,日日都係度玩,對佢平時生活無乜 ...

ThNk u

禁止訪問

大宅

addicted 發表於 19-11-27 14:06
Thx for sharing JM. 你兒子未返學,所以全天在家也方便照顧?我兒小一,想緊聖誕做,因發炎,冬天穿長褲 ...

想問下發炎的話醫生係會開咩藥?我仔岩岩第一次發炎!醫生淨係比左藥膏同止痕藥水比我!係唔係要揸好幾日先會有好轉?因為我沒有經驗!

男爵府

Yingwang 發表於 19-12-27 21:39
想問下發炎的話醫生係會開咩藥?我仔岩岩第一次發炎!醫生淨係比左藥膏同止痕藥水比我!係唔係要揸好幾日 ...

Yes same. Doctor didn’t give my son’s medicine , but he recovered a few days later after he vv and we cleaned every tome those days

首頁

尾頁

跳至