想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年42了,本身就很想生小朋友,但前年先遇到對既人,今年年頭結婚,就開始嘗試造人,但過了大半年依然一無所獲,老公都係個中意小朋友既人,佢有講過如果生唔到就去領養,但我當然希望係我地既親生骨肉啦!

上網做過好多搜尋,似乎過左40歲做ivf既成功率好低,請問係唔係真?有無jm係過左40歲成功做到ivf?

大宅

回覆 yuncc 的帖子

快點做過全面驗身。。真係好講個人體質。。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

yuncc 發表於 19-11-5 18:00
今年42了,本身就很想生小朋友,但前年先遇到對既人,今年年頭結婚,就開始嘗試造人,但過了大半年依然一無 ...

係會低d, 但亦都係有人一兩次就中,有人做5,6 次都未中咁

其實如果真想要小朋友,不如馬上坐言起行。起碼有努力過人生不遺憾

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

對。。快找生植科詳細檢查。。愈快愈好

別墅

快d去做產前檢查先

複式洋房

我系由三十九歲做到四十四歲,總共做左五次先成功,吾知算吾算

大宅

回覆 catwong127 的帖子

你抽了5次卵才成功嗎?真不簡單

大宅

catwong127 發表於 19-11-6 10:27
我系由三十九歲做到四十四歲,總共做左五次先成功,吾知算吾算

請問是同一間嗎? 請問最後在哪裡成功呢?

複式洋房

Yes_Mom 發表於 19-11-6 10:31
回覆 catwong127 的帖子

你抽了5次卵才成功嗎?真不簡單

系呀,都好艱辛

複式洋房

yhyeung 發表於 19-11-6 10:38
請問是同一間嗎? 請問最後在哪裡成功呢?

前四次都系同一間中心做,每一次都系胚胎移植落子宮時失敗左,後來轉左去寶德只做一次就成功

大宅

catwong127 發表於 19-11-6 14:07
前四次都系同一間中心做,每一次都系胚胎移植落子宮時失敗左,後來轉左去寶德只做一次就成功
...

能否請教一下,在療程上,寶德和你之前的中心,在療程上,有沒有甚麼分別?

大宅

今年42了,本身就很想生小朋友,但前年先遇到對既人,今年年頭結婚,就開始嘗試造人,但過了大半年依然一無 ...

40後真係難啲,要耐性!我由37做到43由台灣做到去日本,感恩最後都成功咗!找一些對高O 婦女的ivf 醫院會比較有經驗!

洋房

最緊要你有多些卵子如果做 ivf, 否則抽得一兩粒很難的

大宅

我 38+ 做 ivf,好好彩咁一次成功, 39+ 生咗個仔。
40+ 再鼓起勇氣擺粒胚囊,又好好彩咁一 take 過,宜家 41+,陀女 24wk+。

每個人身體狀況唔同!想就趁早喇!
我 ivf 前 37+ 時做過一次 iui,醫生話我同老公的情況都唔樂觀,估唔到後尾 ivf 都可以一 take 成功,好感恩!
放鬆D,等你好消息!

大宅

我42歲生囝仔,是第4次抽卵才成功,之後再試都失敗。

複式洋房

yhyeung 發表於 19-11-6 14:48
能否請教一下,在療程上,寶德和你之前的中心,在療程上,有沒有甚麼分別?
...

其實療程分別都吾大,不過寶德既醫生同護士好細心,照顧得我好好,提點我一D之前冇留意既細節,會比好多詳盡意見比我。當時做左五次已經四十四,心態都磨滅了,不太抱希望,但感覺佢地把握十足,亦會分享唔同個案比我。

對比之前個間既醫療團隊就比吾到安心感覺我,做完第三次都失敗個陣就想轉,不過都系試多左次,到第四次都失敗,就把心一橫轉去其他中心。

大宅

catwong127 發表於 19-11-7 10:53
其實療程分別都吾大,不過寶德既醫生同護士好細心,照顧得我好好,提點我一D之前冇留意既細節,會比好多詳 ...

原來這樣!謝謝分享!

別墅

有,我身邊有朋友43歲先做ivf,我表哥個老婆直頭係44歲自然受孕添!

大宅

回覆 magyanyan 的帖子

你朋友成功了嗎

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊