自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

公爵府

appledai 發表於 19-11-5 21:29
我都有樓出租在太子,好彩個租客不要求

咁你就比我好彩了

伯爵府

開心吸收勳章

BGCOME08 發表於 19-11-5 20:27
係呀,個發温要我先減30%,話簽半年,半年後再睇吓咩嘢環境先喎……
...

單憑佢呢點就已經唔會同佢還價,我會叫佢比定退租日子我

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

BGCOME08 發表於 19-11-5 21:24
未諗到,所以出post睇吓大家點睇?

坦白,我會好似樓上所講,同佢講放售唔再同佢續租

伯爵府

開心吸收勳章

舞娃娃 發表於 19-11-5 19:22
經濟問題因政治而起,就政治解決。

如果你係藍佢又係藍的,我會共渡時艱;

讚成這個做法。不過想問下怎樣知佢係黃就藍?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

pokipoki 發表於 19-11-5 21:34
單憑佢呢點就已經唔會同佢還價,我會叫佢比定退租日子我

X2 有咩理由租客大過業主

伯爵府

開心吸收勳章

pomanlife 發表於 19-11-5 21:36
X2 有咩理由租客大過業主

一聽就知呢個租客係麻煩友,仲要每個月都例遲交租,而家話3個月平3成,見樓主咁順攤分分鐘之後就要減一半

伯爵府

mandy952 發表於 19-11-5 21:31

而家買樓收租完全無so可言,計埋雜費交稅,仲衰過做定期, ...
樓主搞到要上土審處,諗起都煩!
買匯豐收息,賺幾多都唔駛交稅!咁當然樓可以供..

男爵府

照你自己底線每月減$2000 簽半年
吾得叫佢過住,租客搬屋都要使一筆
外面甘好租神早搬左啦,佢而家大你啫

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁真係要參考下附近樓租情。講真,唔住太子就可以大大聲話唔會過太子(包括我),但太子唔係變死城丫嘛咪一樣有人

我夠住另一重災區啦,都識人好耐無去行街,但住開嘅自然會住,始終旺區有佢優點。星期一至五放工正常返家唔會有咩影響。

所以睇租情決定啦,可問一問agent

禁止訪問

大宅

還20%?

公爵府

2024年龍年勳章

我會答佢,租約完不續約。一減減30%, 份人太大貪,我寧願不租給他。

侯爵府

經濟好時好多業主都加30%, 而家經濟咁差好多人随時失業甘減租都正常. 出年經濟重差, 都時區區減租都無可避免

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

BGCOME08 發表於 19-11-5 13:32
如果太子唔係搞成咁,一定叫佢過主了……

租俾佢又辣住自己條頸,佢又唔係特別好租客,個個月都例遲,只 ...

同佢傾你既底線,最盡減到呢個價,唔租就算,你諗難租出去,但佢出去都唔會容易租到平樓,佢又要比佣,又要搬屋都係錢

公爵府

畀面勳章

唔會應承囉㩒住搶

男爵府

BGCOME08 發表於 19-11-5 20:27
係呀,個發温要我先減30%,話簽半年,半年後再睇吓咩嘢環境先喎……
...

半年死约?餘下生約?

假如$4500x12=54000,如減成4千幾,一年死約少了5萬幾,幾金。

簽新客,要油漆$,agent $, 有機會1,2个月租唔出 ,條數也要好幾萬。

所以好難決定

男爵府

BGCOME08 發表於 19-11-5 19:47
都4千幾架,即係你租開萬幾,如果按佢咁嘅要求,而家變咗1萬都唔到囉……有冇可能呢個價呀?
...

叫佢過主啦,傻傻哋,減1000幾百就可以

伯爵府

而家租都唔會揀太子,催淚彈好毒架,所以佢叫減租都正常,試下再還價啦

公爵府

mom06 發表於 19-11-5 22:02
半年死约?餘下生約?

假如$4500x12=54000,如減成4千幾,一年死約少了5萬幾,幾金。

冇講咁多嘢,就係話簽半年,半年後由佢決定再租唔租你間屋,睇環境,換然之環境差又叫你減租囉

象牙宮

回覆樓主:

暫時減住先,唔簽實約,和平後回復正價!講真,而家旺角太子真係正常人唔敢住

首頁
34567...15

尾頁

跳至