0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢排BB腸胃唔舒服,成日肚瀉,大多都係稀便,有時多會爆片,唉!有冇人嘅BB都係咁?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

你用緊咩牌子片

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

你係想問腸胃問題定換尿片問題?肚屙唔正常,要睇醫生

複式洋房

PancakeSS 發表於 19-11-5 20:12
呢排BB腸胃唔舒服,成日肚瀉,大多都係稀便,有時多會爆片,唉!有冇人嘅BB都係咁? ...

我B都有些稀便...有需要睇醫生嗎?有冇好的港島區兒科介紹?

複式洋房

點稀法?勁水?我仔2個月多,有時都有稀便,通常每日第一篤都好稀,第二篤就正常返,我見佢第二篤係正常就當冇問題。

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓

PancakeSS 發表於 19-11-5 20:12
呢排BB腸胃唔舒服,成日肚瀉,大多都係稀便,有時多會爆片,唉!有冇人嘅BB都係咁? ...

我個仔食人奶,由細到大都係稀便(質地似麥皮粥/果蓉),到加固後食得夠多固體先變有形狀既便便
你擔心既不如帶佢睇醫生

複式洋房

冇辦法啦,等佢好返就冇事

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
臭Patpat小B 發表於 19-11-6 10:47
你用緊咩牌子片

MxxxY呀, 一出世用到而家喇

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 19-11-6 16:10
你係想問腸胃問題定換尿片問題?肚屙唔正常,要睇醫生

睇左呀, 而家都仲有食緊藥, 不過醫生都有講係要時間復原, 唉, 我意思係一來想問有冇過來人知要幾時先會好? 二來想問有冇咩方法可以唔會爆片?

禁止訪問

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
HS_lamlam 發表於 19-11-7 21:48
其實可以試吓轉另一隻尿片,我個仔早排肚瀉,用咗H牌,就冇爆片問題,因為呢隻片背部有防漏設計 ...

請問係huggies邊款?thanks

男爵府

2019新春慶豚圓

PancakeSS 發表於 19-11-7 20:06
睇左呀, 而家都仲有食緊藥, 不過醫生都有講係要時間復原, 唉, 我意思係一來想問有冇過來人知要幾時先會好? ...

屙清就會好,醫生有冇開豆奶俾你?因為奶粉越飲越屙得勁,同埋阿b幾大?可以加固未?如果加固就可以食蘋果,幫助收水。我女試過斷斷續續成半個月先好。
片我用h牌親膚,未試過爆

複式洋房

mybearbb 發表於 19-11-8 09:09
請問係huggies邊款?thanks

我都想知, 會唔會up 住皮膚?

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 19-11-8 11:05
屙清就會好,醫生有冇開豆奶俾你?因為奶粉越飲越屙得勁,同埋阿b幾大?可以加固未?如果加固就可以食蘋果 ...

有開豆奶呀, 已經飲左幾日, 不過到今日仲係偏稀, 比起早幾日直頭水咁係好左D, 佢而家4個幾月, 未加固呀, 有朋友叫我可以比d白粥佢試下, 不過我驚佢而家痾緊, 會唔會唔適應跟住再痾得勁D架?

男爵府

2019新春慶豚圓

PancakeSS 發表於 19-11-8 19:49
有開豆奶呀, 已經飲左幾日, 不過到今日仲係偏稀, 比起早幾日直頭水咁係好左D, 佢而家4個幾月, 未加固呀, ...

醫生有叫我俾,粥水都有營養。

複式洋房

PancakeSS 發表於 19-11-8 19:42
我都想知, 會唔會up 住皮膚?

唔會呀, pat pat 完全無紅呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊