時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

深藍對深黃,杜汶澤好野蠻

大宅

難得啲黃絲覺得杜某講得好,完全唔知好個位係邊,聲大大無貨賣。

子爵府

回覆樓主:

係啦,又勁無禮貌,又大聲又插咀,唔好理彼此既理論岩與否,叻哥明顯比較有禮貌

mchan89    發表於 19-11-6 10:16
cathngai    發表於 19-11-6 08:21

大宅

義氣仔女 發表於 19-11-5 21:55
係啦,又勁無禮貌,又大聲又插咀,唔好理彼此既理論岩與否,叻哥明顯比較有禮貌
...

叻哥 EQ 好高, 我地要學下, 杜文澤講野完全冇 point. 成日睇唔到事實, 顛狗咁。

mchan89    發表於 19-11-6 10:16
cathngai    發表於 19-11-6 08:22

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

邊度有得重溫?
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

回覆 toffeetong 的帖子

https://www.facebook.com/rthk31thisweek/videos/810003789418366/

大宅

支持叻哥 EQ 高, 講中咗重點:冇警察,邊個維持治安,保護商家。杜文狗講野完全冇 point. 成日睇唔到事實, 一味顛笑!
我都唔相信民調失實結果,咩嘢叫七成人?支持暴力?杜汶狗⋯傻人

cathngai    發表於 19-11-6 08:22

水晶宮

回覆樓主:

黃絲一面倒叻哥

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇見杜汶澤個樣就憎,又無禮貌 衰咗仲死撐

子爵府

坦白講, 我以前唔鍾意叻哥, 因為覺得佢認叻臭串無內涵, 但睇完今次討論, 我對佢完全改觀, 佢面對杜汶澤既無禮, 不卑不亢, 無論雙方講既內容有無道理, 但好明顯睇得出叻哥有君子風範, 唔學似杜汶澤, 成個爛仔咁, 講野又大聲又插咀, 之後唔夠人講就講野悔氣, 完全無品

echo123    發表於 19-11-6 16:07
cathngai    發表於 19-11-6 08:23

男爵府

杜生好明顯係潑婦罵街,又低俗又冇point,最後發晦氣咁講嘢,無言⋯⋯⋯

複式洋房

義氣仔女 發表於 19-11-5 20:22
深藍對深黃,杜汶澤好野蠻

杜汶澤講嘢無point, 顛倒是非黑白, 不斷好似癲狗係咁吠, EQ極低

大宅

(杜,何,黃,)連明星,歌星都談不上,所以口木咪發洩在社會上面囉,唔係咁,搵鬼識佢咩。

大宅

我睇完之後,對叻哥改望咗態度正面,道理講得好啱!應該宅多幾句⋯軟飯澤

子爵府

回覆樓主:

杜飯有個觀點可以話解釋所有黃絲用黎逃避責任:我最憎暴力,放火掟彈係唔啱,你可以拉,但點解拉左跪係地仲要打佢? 警察失控唔應該當更,後生仔失理智就可以周街破壞? 杜生講到咁氣直理壯話自己最憎暴力,佢有譴責過班後生仔咩,容忍到呢個程度嘅破壞竟然容忍唔到暴徒被粗暴制止?簡直係個笑話。

五大謬告係要無條件釋放,你咁憎暴力又話可以拉但又要求釋放,法治係咪咁玩法架?

男爵府

iamlazy 發表於 19-11-5 23:03
黃絲一面倒叻哥

香港討論區好多師兄讚叻哥覺得好喎

伯爵府

我覺得好好笑,吾講杜既態度同內容,因為好明顯杜係準備幾手戲比大家睇,根本完全吾係同人辦論或討論件事,成日好似等機會搵預先準備好既對白同人講。仲有成過節目過程都用好多小動作拖延時間去掩飾自已內容上既不足。所以杜真係輸晒。。另外想講杜嘅演技,大家留意下佢啲節奏好生硬,佢自己都搞個頻道請過好多嘉賓訪問,啲嘉賓講完一句野需要佢假笑時係慢一兩拍先笑出來,仲要係內容同需要笑既力度吾成比例,雖然杜演藝係攞過獎,我估只係劇本同導演安排得好吧,因為用腦去演戲既人永遠情感同表情嘅表達時間上都吾會一致,吾怪之得佢要靠出位既言行戲同浮誇嘅表演先撈得掂啦。。最後講到阿叻,其實一句吾係大聲就有道理已經贏面好大,如果另再加多句周星星嘅。。吾大聲就好戲就更perfect,不過總括講今次真係好多謝阿叻幫正常市民發聲,好有修養咁串爆杜。勁呀

Sand8148    發表於 19-11-6 16:43
mchan89    發表於 19-11-6 11:52

大宅

杜文澤佢同泛民同黃屍一樣,用大聲cover你把聲,只放大佢想講既野,個都一樣。
https://m.youtube.com/watch?v=j3hnO7R57gY

Sand8148    發表於 19-11-6 16:43
cathngai    發表於 19-11-6 08:27

大宅

https://m.youtube.com/watch?v=iJVDMW6dXDI

伯爵府

回覆樓主:

最攪笑個當個主持返到現實世界既時候,杜生系咁chur個主持,你真系明,真系明!正小學雞

Sand8148    發表於 19-11-6 16:44

首頁

尾頁

跳至