夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我喜歡在生活中思考, 用有趣的角度帶來雙方的話題, 無聊但有趣令大家都輕鬆一下.....

昨天跟供應商晚飯, 喝了酒回家, 查完郵件快快上床訓, 剛太太在床睇走到"世界邊端"的男男故事, 完結後我跟太太說, 我想話比妳知, 其實我是同性戀者, 我要離婚同個男人一齊....!

太太望了一望, 例排菜用同一招數說, 我都想話比妳知, 我係女同性戀者, 要跟她一起.......

我即刻好開心駁尾, 咁我唔介意呀~ 明天就叫埋她回來 一齊訓啦, 我會令佢開心的, 我會訓中間 , 最多有時都扮下女仔 ....., 佢笑笑口唔夠講唔出聲.....

其實我這段期間的工作極忙, 鑊氣很多, 應酬亦多, 壓力很大, 說些無聊笑話對我可以減下壓, 唔洗對屋企人兇神惡殺的..... 既來之則安之, 辛苦得來為家人, 所以有空在家, 我唔會比家人很靜

侯爵府

2024年龍年勳章

尋晚有睇"邊端", 拍到比利時生活好浪漫好有質素令人羨慕
佢總結話要勇於活出真正自己,以自身做例子
不過前提個男主角條件太離地, 本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好,
唔係我地呢D平庸之輩有資格高攀

好奇是你是不是做IT NETWORKING?
成日周圍飛, 又應酬又狽鑊又會上BK?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 19-11-6 09:23
我喜歡在生活中思考, 用有趣的角度帶來雙方的話題, 無聊但有趣令大家都輕鬆一下.....

昨天跟供應商晚飯, ...
酒後........................................一切講的野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

男人...真係接受唔到,女性可能會

洋房

回覆樓主:

男男唔會接受

子爵府

小菜豆 發表於 19-11-6 11:23
不過前 ...

本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好 ---> 佢老豆唔支持佢, 佢只能讀更好來取得獎學金, 離開香港完成佢既夢想......, 但怎樣崇高都好, 佢其實係一個小三 , 唔係同性戀就可以把小三罪名洗脫....

IT 要周圍飛架咩? 我識個D 唔洗喎!

只能講做緊厭惡性行業.....

又要應酬 又要狽鑊, 跟上BK 係兩回事, 無關連架喎.....

禁止訪問

男爵府

PTMCYS 發表於 19-11-6 17:17
本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好 ---> 佢老豆唔支持佢, 佢只能讀更好來取得獎學金, 離開香港完成佢 ...

聽聞做IT好多都好宅

別墅

好難接受喎

珍珠宮

如果我先生咁回我(佢都會咁講笑)
我唔會唔識答。我會話:「唔使,我抵唸D,我讓你先帶你個男朋友返來。夾唔來,我再帶我女朋友返來,可能佢地雙性戀,一拍即合呢。」
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

小菜豆 發表於 19-11-6 11:23
不過前 ...

「本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好」,雖然條件太離地,我先生就係如此條件。
不過文化唔同,佢後天家庭背景好,唔關佢事。都係要自力耕莘。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

20150618bb 發表於 19-11-6 14:08
酒後........................................一切講的野

昨晚飲了杯53% 的郎酒, 雖然十年無咩點飲酒, 但思路仍好清晰....., 昨晚要講價講賠償, 唔醉得...., 我好少飲酒, 亦好少飲醉....

子爵府

amwoeun 發表於 19-11-6 17:38
我尋日同老婆講 : 上星期你用我部手機打長途電話去加拿大, 講左 10分鐘, 帳單來左, 比返電話費我.

幾多錢 ...

C 兄, 你意思係最後開左波

子爵府

mingmama 發表於 19-11-6 18:50
聽聞做IT好多都好宅

聽聞IT 男多生女就真.....

男爵府

PTMCYS 發表於 19-11-6 22:42
聽聞IT 男多生女就真.....

我朋友做IT是生仔的

子爵府

858D 發表於 19-11-6 22:32
「本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好」,雖然條件太離地,我先生就係如此條件。
不過文化唔同,佢 ...

佢係小三, 但因為是同性戀可免責, 大奶好慘O者....

子爵府

858D 發表於 19-11-6 22:25
如果我先生咁回我(佢都會咁講笑)
我唔會唔識答。我會話:「唔使,我抵唸D,我讓你先帶你個男朋友返來。夾 ...

其實太太又駁過我, 叫我帶埋個男人回家啦, 但我叫佢小心pat pat, KO 左佢.....

子爵府

mingmama 發表於 19-11-6 22:44
我朋友做IT是生仔的

我識幾個生女

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-11-6 17:17
本身先天(讀到書)及後天(家庭背景)好好 ---> 佢老豆唔支持佢, 佢只能讀更好來取得獎學金, 離開香港完成佢 ...
我先生從佢D同性戀朋友認識到其實同性戀畀異性戀更防備小三的事發生。
每次我先生同佢同性戀朋友飯局,朋友一定會先影張證明到我也在飯局中的相片即刻send過去佢男朋友手機以示清白。

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-11-6 22:49
其實太太又駁過我, 叫我帶埋個男人回家啦, 但我叫佢小心pat pat, KO 左佢.....
...
如果我先生咁講,我會即回:「你個pat pat 咪仲比我靚,性感同吸引。就畀你個pat pat啦。客要一味的款待嘛。

首頁

尾頁

跳至