懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位媽媽,我17週幾仲嘔緊,每日仲係四,五次有時真係呑唔到鈣片同葉酸,就算食左都嘔返岀嚟,點算好?

別墅

我見過有沖劑的

大宅

媽媽奶粉飲唔飲到?

大宅

回覆樓主:

試下飲媽媽奶啦,樓主你都捱到17週啦,好快就會慢慢減少嘔㗎啦

大宅

yan1008 發表於 19-11-6 19:56
媽媽奶粉飲唔飲到?

我飲唔到奶。。

大宅

Archung106 發表於 19-11-6 20:00
試下飲媽媽奶啦,樓主你都捱到17週啦,好快就會慢慢減少嘔㗎啦

我記得你呀我終於挨到17週,仲係嘔,好驚嘔到生我飲唔到奶。。

大宅

Mylove2017 發表於 19-11-6 11:54
我見過有沖劑的

我去搵下先,thanks

大宅

bchk8863 發表於 19-11-6 22:26
我記得你呀我終於挨到17週,仲係嘔,好驚嘔到生我飲唔到奶。。
...

唔好驚啦,我上星期都有一晚嘔到隻狗咁 不過已經好少會嘔啦,31週
應該踏入24週開始會嘔少啲,幾日1次,1星期1次,到1個月1~2次咁,加油呀,好快捱過

大宅

Archung106 發表於 19-11-6 22:29
唔好驚啦,我上星期都有一晚嘔到隻狗咁 不過已經好少會嘔啦,31週
應該踏入24週開始會嘔少啲, ...

下,你31週仲嘔?係我15週時嘔咗5日5夜,真係唔係誇張。。跟住忽然唔嘔,諗住好野16週真係岀關,點知,呢兩日又嚟過。。。我真係回氣都回唔切

大宅

bchk8863 發表於 19-11-6 22:32
下,你31週仲嘔?係我15週時嘔咗5日5夜,真係唔係誇張。。跟住忽 ...

頂住呀,我覺得過咗20週開始就真係嘔少咗,幾日1次咁,之後會慢慢再減少㗎啦
往好一方面諗,會嘔咪唔會暴肥,我一少咗嘔,1個月肥咗8磅 本身嘔都keep住有肥但肥得少,唔嘔就肥到嚇死人,搞到我飲咗2次糖水

洋房

bchk8863 發表於 19-11-6 11:51
請問各位媽媽,我17週幾仲嘔緊,每日仲係四,五次有時真係呑唔到鈣片同葉酸,就算 ...

嘔到18周丫我,慢慢就停左

大宅

bchk8863 發表於 19-11-6 11:51
請問各位媽媽,我17週幾仲嘔緊,每日仲係四,五次有時真係呑唔到鈣片同葉酸,就算 ...

只能講無食都唔駛太擔心的,唔好畀太大壓力自己! 我兩胎都嚴重嘔到生,bbs都健健康康,精靈活潑!加油呀

大宅

我個陣嘔到33週開始停,我都係飲唔到奶我就每日會沖2-3次檸檬水止嘔,出街就長期含住勁酸既糖/話梅

大宅

Archung106 發表於 19-11-6 23:46
頂住呀,我覺得過咗20週開始就真係嘔少咗,幾日1次咁,之後會慢慢再減少㗎啦
往好一方面諗,會嘔 ...

我發覺8週望12週,12週望16週,如果16週打後仲係嘔都係望20.24.28咁。。。撐撐下就嘔到生我有日同老公講,我情願肥30磅都唔想嘔

大宅

nokkwan 發表於 19-11-7 02:24
我個陣嘔到33週開始停,我都係飲唔到奶我就每日會沖2-3次檸檬水止嘔,出街就長期含住勁酸既糖/話梅:igiv ...

辛苦你了,孕吐真係最辛苦嘅野,好難忍

大宅

Csonmi 發表於 19-11-7 01:30
只能講無食都唔駛太擔心的,唔好畀太大壓力自己! 我兩胎都嚴重嘔到生,bbs都健健康康,精靈活潑!加油呀
...

我本身想生2個,但今次我嘔到咁,我都係嚴重嗰種,嘔血都試過,個胃,食道,通通都爛咁滯,我已經唔敢幻想第二次,我覺得你好勇呀

大宅

celia2497hy 發表於 19-11-6 23:57
嘔到18周丫我,慢慢就停左

我每次以後自己開始好,孕吐都捲土重來,我唔敢再幻想會岀關

大宅

bchk8863 發表於 19-11-7 07:38
我發覺8週望12週,12週望16週,如果16週打後仲係嘔都係望20.24.28咁。。。撐撐下就嘔到生 ...

我嘔到24週先開始嘔少啲,懷孕到而家都肥咗三十幾磅啦…我咪仲冤枉
不過我係因為頭3個月唔穩定食咗2個半月黃體素,初期已經肥咗十幾磅

大宅

Archung106 發表於 19-11-6 22:29
應該踏入24週開始會嘔少啲, ...

Btw,我尋日醫生終於開左隻貴嘅止嘔俾我,我尋晚食第一粒,訓到今朝,好似真係有料到,最重要係佢唔會食左暈到阿媽都唔認得,因為我之前食其他普通嘅止嘔,止唔到不得止,仲要暈到勁辛苦,好似坐左幾個鐘唔停嘅過山車咁

大宅

bchk8863 發表於 19-11-7 07:50
Btw,我尋日醫生終於開左隻貴嘅止嘔俾我,我尋晚食第一粒,訓到今朝,好似真係有料到,最重要係佢唔會食左 ...

點解而家先開比你?之前一直唔開?我好耐之前有同你提過有貴嘅但好work嘅止嘔藥㗎
一早開一早食咪舒服好多囉,個時我都係臨瞓食一粒,起碼唔駛半夜起身嘔咁辛苦呀

首頁

尾頁

跳至