自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

pbpk03845784 發表於 19-11-6 16:20
真心講、軟喼係輕D嘅

利申: 用緊Rimova, samsonite, Tumi 嘅硬喼

同意,我用左好多年Rimowa,未放野已經覺得重,軟喼真係可以放多好多野同吾怕比人掟爛,我次次塞野落硬喼真心燥,一定要啱啱好冇得夾硬嚟,就算坐上去夾硬都閂唔到個喼,個Rimowa用左8年都咁新,想換都冇得換。

wcpcelia    發表於 19-11-7 08:57

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ksliu7272 發表於 19-11-6 01:43
我自己喜歡用軟篋,覺得硬篋重,雖然軟篋保護性可能無咁好。

硬..

軟會好易DIRTY
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

複式洋房

回覆樓主:

硬既

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 19-11-6 01:53
硬,感覺拉鏈唔穩陣

我硬喼都係拉鍊咋

寶石宮

小紅梅 發表於 19-11-6 05:28
其實雙扣安全或是拉鍊安全呢?

有D雙拉鍊我都覺得安全

男爵府

軟。

有彈性,可以質多 D 嘢入去。
最後加入去嘅,開少少拉鏈都攝得到,
又唔洗瞓平晒嚟開篋.

但我喜歡硬篋嘅外觀

寶石宮

mimi88 發表於 19-11-6 06:01
剛敗咗呢個,29寸只有3.3kg, 比28寸的米老鼠軟喼還輕,又好推,如果中價貨嚟講,強烈推薦呢個牌子。

...

我都係呢個牌子...自我發現佢可以單面開, 我超LIKE..

網圖一張

寶石宮

bosch 發表於 19-11-6 06:59
軟, 隨時加多幾吋厚都得.

呢D都得架

寶石宮

KLDC 發表於 19-11-6 11:17
軟。

有彈性,可以質多 D 嘢入去。

硬, 可以貼貼紙

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

pigpigpong 發表於 19-11-6 13:03
曾經有個做導遊朋友教路...唔好用尼龍軟篋...因為有空間同容易比其他人塞D野入去等你幫佢帶過關.. ...
特別出面有拉鏈無鎖果款,好易出事。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

軟,用samsonite 大size 唔夠3kg

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

侯爵府

硬喼,穩陣和易清潔

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

寄倉用硬喼,hand carry 上機用細軟喼

男爵府

2019新春慶豚圓

硬。喜歡用samsonite拉鍊篋可加深幾吋嗰款,糅合硬篋同軟篋既好處

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

硬篋

子爵府

桑梓 發表於 19-11-6 12:51
硬喼點會重?新秀x,Rimoxa,Lxjel依d牌子都有超輕系列。平均29寸都係得3.3kg左右。
...

同意

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

屋企冇硬的

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

軟篋,因為唔鍾意硬篋2邊放野,到時放得唔平均推時會唔平衡,但上面有JM講個款下次換篋時可以考慮

大宅

2019新春慶豚圓

近排見到sogo 有款PP 料特價。有comment 嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊