1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點樣為之合適小朋友的playgroup?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

去試堂先

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

老師有愛心,小朋友仲細,不斷喊,走來走去仍然會耐心教導,唔會責怪。小朋友在開心環境上堂自然享受學習,課堂幫助訓練到小朋友大小肌肉發展,手眼協調,試過堂會知老師夾唔夾到小朋友。

複式洋房

EW99 發表於 19-11-6 17:23

我都覺得要試堂先,睇吓小朋友上得開唔開心。另外,我鍾意啲playgroup 多啲遊戲同小朋友玩,等佢一路學習,一路玩,唔會淨係坐喺度上堂咁悶。

複式洋房

dadalinder 發表於 19-11-11 22:08
我都覺得要試堂先,睇吓小朋友上得開唔開心。另外,我鍾意啲playgroup 多啲遊戲同小朋友玩,等佢一路學習 ...

但playgroup 咁多 究竟點揀好?

複式洋房

janede1314 發表於 19-11-7 11:59
老師有愛心,小朋友仲細,不斷喊,走來走去仍然會耐心教導,唔會責怪。小朋友在開心環境上堂自然享受學習, ...

十分認同要睇老師夾唔夾到小朋友,但我屋企bb好怕生 我一行開就喊到癲咗 試咗好多堂都係好fail

洋房

睇你想小朋友點樣發展啦

洋房

我都唔識 頭都大埋

複式洋房

EW99 發表於 19-11-6 17:23

我覺得12-18個月大既小朋友應該著重佢地大小肌肉訓練,之後就係認知、指令

複式洋房

EW99 發表於 19-11-25 10:40
但playgroup 咁多 究竟點揀好?

我鍾意搵啲以遊戲為主嘅playgroup,等小朋友一邊玩,一邊學習。如果係三歲以下嘅,就睇吓佢哋嘅活動有冇集中訓練小朋友嘅大小肌肉同埋刺激小朋友嘅前庭訓練,加強佢嘅學習能力,呢啲都係三歲以下小朋友會發展得好快嘅地方

複式洋房

子非魚 發表於 19-11-25 11:02
睇你想小朋友點樣發展啦

想train下思維 language

複式洋房

dadalinder 發表於 19-11-25 23:13
我鍾意搵啲以遊戲為主嘅playgroup,等小朋友一邊玩,一邊學習。如果係三歲以下嘅,就睇吓佢哋嘅活動有冇集 ...

一般都係以遊戲形式為主,但唔係每間導師都啱小朋友,又或者個環境唔係太滿意
所以左揀右揀 拖咗好耐...

複式洋房

EW99 發表於 19-11-26 18:28
一般都係以遊戲形式為主,但唔係每間導師都啱小朋友,又或者個環境唔係太滿意
...

小朋友初初去新環境通常都唔係幾適應架啦,喊就預咗啦,但係去多幾次,佢認得個老師,好快就會適應左。當然最緊要個老師都要有愛心同埋同個小朋友夾啦,另外就要睇吓小朋友有冇進步囉,所以都要去試堂睇下你鍾唔鍾意啲活動同埋個老師。

洋房

回覆樓主:

我想問下:
上playgroup
老師指令企,我小朋友就坐。
老師叫大家坐,我小朋友就企。
點解呢?

P.S. 放左學問番我個小朋友,鍾唔鍾意老師同上堂d歌,佢又微微笑答我:鍾意。

複式洋房

Cherrymabb 發表於 19-11-26 20:17
我想問下:
上playgroup
老師指令企,我小朋友就坐。

可能係attention seeking,想要多d注意力或者佢覺得好好玩?

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
其實點都要睇budget 地點 環境再揀㗎啦

洋房

啱啊 我之前住元朗就去咗proactive thinkers' academy 之後就搬咗

洋房

EW99 發表於 19-11-26 18:28
...

其實上網睇下做下資料,做下功課先啦

複式洋房

都係試下堂先 謝謝咁多位

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊