家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

有筆大約二十萬港幣到左期,今日續期話得三個月1喱98,最高有個一百四十幾日期2喱息...新資金2喱4...
所以出此post

大宅

0223 發表於 19-11-6 18:03
有筆大約二十萬港幣到左期,今日續期話得三個月1喱98,最高有個一百四十幾日期2喱息...新資金2喱4...
所以 ...
可唔可以講講邊間續期三個月得 1.98% ?

中信三個月新錢 2.6%, 舊錢 2.5%.

別墅

2019新春慶豚圓

StiltonCheese 發表於 19-11-6 18:29

東亞銀行

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恆生三個月都係得2釐

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

後來經過一間UA,門口見到有張紙仔貼住玻璃寫存款有2喱5
定係銀行好?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

所以 ...

集友

子爵府

BK Milk勳章

所以 ...
永隆十萬半年 2.5%

大宅

所以 ...

今日收到集友銀行的手機短信

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

人仔30萬新資金, 定期 邊間銀行比較高?

男爵府

StiltonCheese 發表於 19-11-6 18:29

本身有中信戶口做緊定期 , 如果再存錢做定期 , 是否新資金 ?
machuchu

珍珠宮

machuchu 發表於 19-11-7 22:42
本身有中信戶口做緊定期 , 如果再存錢做定期 , 是否新資金 ?

要等第二日先會顯示新資金

大宅

machuchu 發表於 19-11-7 22:42
你用 inmotion 入去做定期就會 show 畀你睇你啲新資金有幾多.

BTW, 不過呢期就算唔係新錢個 rate 都唔差.

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

x 2

前天才續了一畢80萬~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

2019新春慶豚圓

請問中信定期之前新舊錢利息是否都係相差唔大?
新開戶要預約嗎?

別墅

去MONEYHERO SEARCH下啦
https://www.moneyhero.com.hk/blog/zh/%E6%B8%AF%E5%85%83%E5%AE%9A%E6%9C%9F%E5%AD%98%E6%AC%BE-%E5%88%A9%E7%8E%87%E5%8F%8A%E5%84%AA%E6%83%A0%E6%AF%94%E8%BC%83

男爵府

南洋

工行新戶4。2

洋房

hksarhksar 發表於 19-11-9 14:49
南洋

工行新戶4。2

利害

伯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回

所以 ...

咁如果咁樣放短期得2.4%,點解唔放多幾年,多幾倍息?出面好多保險公司放5年,一次過比20萬,但最後有近20%回報?我都諗緊做唔做好。d錢買樓又唔得,買股又蝕到pk...

別墅

2019新春慶豚圓

christytsui 發表於 19-11-9 18:13
咁如果咁樣放短期得2.4%,點解唔放多幾年,多幾倍息?出面好多保險公司放5年,一次過比20萬,但最後有近20 ...

有筆已經響永利金融存左三年幾

伯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回

0223 發表於 19-11-9 19:18
有筆已經響永利金融存左三年幾

幾多%回報呀?我想搵下有無多過我而家個間,我問個間做到18%.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊