6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB6個月大食開人奶,但開始想兩溝。因佢有D敏感所以揀能恩2號,但試左兩日佢唔係好肯食咁會嘔/反胃。我應該繼續試定轉奶粉?

大宅

2019勳章

Magchang 發表於 19-11-6 20:01
BB6個月大食開人奶,但開始想兩溝。因佢有D敏感所以揀能恩2號,但試左兩日佢唔係好肯食咁會嘔/反胃。我應該 ...

喂人奶係咁架...我之前都係咁...因為由出世到而家bb都未試過人奶以外既野,一時間未接受到其他味道既食物...唔洗擔心...慢慢黎...試多幾次bb就肯食架啦...我仔仔都試左2至3星期先肯食奶粉

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
你試下隻enfinitas,呢隻比較淡口,同埋敏感b都岩飲

大宅

2019新春慶豚圓

試過幾隻,illuma就個味比較淡,見佢含有hmo & sn2就比囡囡食,都夾得幾好

大宅

咁應該要轉過第二隻轉到夾到為止,我自己就補illuma organic,就一日一便便

複式洋房

木秦 發表於 19-11-7 13:26
你試下隻enfinitas,呢隻比較淡口,同埋敏感b都岩飲

好。等我睇多兩日佢唔食我就試吓呢隻

複式洋房

ookaren 發表於 19-11-7 15:07
試過幾隻,illuma就個味比較淡,見佢含有hmo & sn2就比囡囡食,都夾得幾好

等我又睇下先

複式洋房

ssssum 發表於 19-11-7 16:25
咁應該要轉過第二隻轉到夾到為止,我自己就補illuma organic,就一日一便便

都好似幾多人飲illuma⋯⋯不過都幾貴(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

能恩好恐怖 千其唔好飲 首先好多人話難飲 我識兩個都飲到濕疹 仲有好多柯綠色屎case .....

大把奶粉好過佢 真係咪亂試

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Magchang 發表於 19-11-7 18:17
都好似幾多人飲illuma⋯⋯不過都幾貴(emoji)

我覺得一定唔好比能恩阿b飲 真係好恐佈 雀巢根本唔係出開配方奶 無啦啦差只腳埋去 想分杯羮 真係靠害

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊