1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

angelhayley 發表於 19-11-8 12:44
扭計同累地都好令人頭痛!
你小朋友衣家全日N班會唔會好易惹到病?
學校一日嘅生活ok嗎?會唔會帶學生出去 ...
病就一定啦. 訓覺食野都一齊. 我個算病得少. 高燒過一次. 不過佢向來都係燒退得快, 但咳就好難斷.
playgroup 朋友仔讀另一間全日, 病左半個月無返.

唔會帶去公園. 因為外出活動次次要家長簽名, 高年級至比較多觀光.
我間N 班得一次同家長一齊郊遊.

大宅

angelhayley 發表於 19-11-7 16:17
佢的確情緒差啲,一至五我都跟時間表湊佢,即使佢好唔合作,最多我嘔血,可能係一個星期會去婆婆度過一兩 ...

係管教問題,就算轉左全日班都未必會如你所願有好轉,可能會更加trigger佢嘅情緒

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

angelhayley 發表於 19-11-8 12:41
你間學校全日係咪好難入?
我衣家先想轉驚搵唔到
全日學校有冇戶外操場跑跳下?

我間學校只提供全日班,難唔難入就唔清楚。如果你想一定入到,可考慮私校的全日班,很多全年收生。
全日班始終同老師和其他小朋友相處時間長,會學到點去同人相處,有紀律啲。你日頭的煩惱就少一點。
我仔夜晚同我玩,會叫我唔好跑,例如晚飯時又會叫我食飯要專心不說話。呢啲都係喺學校學返嚟,我覺得係好事。半日班很難學到太多這些東西。

大宅

2019新春慶豚圓

回覆 angelhayley 的帖子

囡囡唔開心,因為佢喜歡人同佢玩,嫲嫲唔係好識,所以有得揀,都唔會揀嫲嫲
我個女由1歲左右,我同佢一星期返一次親子班,出年可能會俾佢返宜家間學校嘅分離班,然後9月直接返k1

大宅

2019新春慶豚圓

全日啦,訓練下佢要守規矩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊