自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我屋企慣左
邊個比錢 邊個話事

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

jasprincess 發表於 19-11-7 12:07
買部中間價. 你所講嘅牌子又貴左d

X2

試下睇中價的, 免傷和氣

瑪瑙宮

回覆樓主:

而家好多電器都唔會用得太耐,幾年貨仔就要換因好易壞,唔同以前,用好耐,買電器真係撞手神。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

虎到金來勳章

我都想咁講

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我同你諗法一致,換咗部M, 不過係陳列貨$5000+, 宜家用咗2年半,我當時諗陳列洗衣機都只是揭下睇下,唔會開機,膽粗粗買咗。

我覺得部機好好,又靜,唔會跳舞。 雖然保養係貴,但好過一年半載又出問題,又要約師傅,又未必整得好。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

無人保証貴野唔會好快壞,一陣真係好快壞佢實俾說話你聽

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我支持買平少少的洗衣機

珍珠宮

HOPEFORBB 發表於 19-11-7 12:21
回覆 師奶不認老 的帖子

你哋的選擇都有啲極端,你c6想嗰部就超平,你要嗰部就超貴

同意
而家電器好小話用到八九十年
揀返部中價小小

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

買部中價

公爵府

師奶不認老 發表於 19-11-7 12:04
C6佢就主張話好似之前咁買返部平平地既大陸牌子就算,過兩年壞咗再換,但我又唔想咁,因為換機其實都幾麻煩 ...

買幾靚嘅機都好至緊要都唔好超重。
買部M字頭嘅機,如果你超重都可能,用一兩年壞。

珍珠宮

回覆樓主:

買部5千左右既hitachi已經好好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁你揀果個..又真係太貴既...
你係睇牌子??

我覺得買番D中間價位的都OK...

但老實...電器好講運的...
我自己買就揀部平的...情願壞左即換...
因為我媽之前見我家果部幾好...
咁佢又買同我同款的...

結果佢果部3年左右就壞左啦..
叫師父黎整....過左試用...上門睇一睇就800
整一整又2000..
但其實買過部CHEAP的...都係講緊千幾2千有一部了....

最後當然買過部....

所以..真係唔駛買咁貴

公爵府

買西x子或者LG
我贊成你論點,但M對比之下太貴,LG/西x子都好耐用。

禁止訪問

大宅

樓主,我5年前同老媽買左部大家都話靚既牌子(唔記得左咩牌)七千幾蚊
一心以為可以用耐啲,貴買平用咁啦,點知5年後打柴
所以電器呢味野,真係講運氣,maybe八千幾真係太貴,或者可以再睇睇其他平啲既牌子

珊瑚宮

2024年龍年勳章

同意
8千幾我自己都覺得好貴,5千幾都ok

子爵府

買部西門x, 實用型。M 記太貴了

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

8千同之前真係差好遠喎, 比我會揀3/4千就算

伯爵府

回覆樓主:

講真一般牌子四五千都用到六七年 你一來就買八千,你c6想買二千,差距大左啲喎

珍珠宮

回覆樓主:

我會買二千內,粗用

首頁
34567...9

尾頁

跳至