0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有冇JM都係揀羊奶粉比BB?我見個個都講羊奶粉就易消化d,但羊奶粉都有幾多選擇,其實有冇話邊隻好d?

大宅

2019新春慶豚圓

羊奶甘少牌子,冇選擇就真

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

都冇話邊隻特別好,都係睇下隻奶粉本身同bb夾唔夾啫~

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

redbus 發表於 19-11-7 12:35
羊奶甘少牌子,冇選擇就真

羊奶粉都係近幾年先多人食,牌子又真係冇平時普通個D奶粉多

別墅

羊奶粉我試過兩隻,一開始就試左卡洛XX個隻,不過好似同bb唔係太夾~~而家就轉左食biostime,暫時睇都夾得幾好~岩先見屈人寺有優惠,又入多左兩罐~

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
albertwang 發表於 19-11-7 16:17
都冇話邊隻特別好,都係睇下隻奶粉本身同bb夾唔夾啫~

都係既,奶粉又真係要試下先知岩唔岩

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
chankongsang 發表於 19-11-7 18:44
羊奶粉我試過兩隻,一開始就試左卡洛XX個隻,不過好似同bb唔係太夾~~而家就轉左食biostime,暫時睇都夾得幾 ...

咁poo poo呢?會唔會好難去?我怕bb熱氣呀

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
得好少牌子

別墅

發表於 前天 13:45 |顯示全部帖子
回覆 一田花c9 的帖子

羊奶粉牌子係有幾隻見得多,但岩唔岩你bb都要試下先~~你睇下有猜冇試用裝??
為餵母乳而感到自豪

別墅

發表於 前天 13:46 |顯示全部帖子
chankongsang 發表於 19-11-7 18:44
羊奶粉我試過兩隻,一開始就試左卡洛XX個隻,不過好似同bb唔係太夾~~而家就轉左食biostime,暫時睇都夾得幾 ...

我都有見到,係幾抵既~但我小朋友冇食奶粉
為餵母乳而感到自豪

洋房

發表於 前天 22:24 |顯示全部帖子
試下A+,雖然唔係羊奶,但都係大路牌子,多人食

洋房

發表於 前天 22:25 |顯示全部帖子
asgard 發表於 19-11-12 13:45
回覆 一田花c9 的帖子

羊奶粉牌子係有幾隻見得多,但岩唔岩你bb都要試下先~~你睇下有猜冇試用裝?? ...

有試用裝都唔可以亂轉,一陣夾唔到腸胃就麻煩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊