美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

bobo88hk 發表於 19-11-9 22:27
請問易唔易脫妝?熱d岩用嗎?因價錢唔平 謝謝

我係八月底買既
我油性肌用到啊
我之後有加碎粉

可以去counter 試下

子爵府

mimosa_t 發表於 19-11-9 22:33
我係八月底買既
我油性肌用到啊
我之後有加碎粉

Thank you!

伯爵府

sweety1 發表於 19-11-9 22:16
聽你講完,有啲燒著左 (emoji) 我之前都有用過ga粉底,佢確實比其他牌子好
...

你可以去counter 試下
我個時有慢慢試上手,再試上面

其實佢仲有支face fabric 摩絲粉底
都係較輕盈
不過未必有保濕和有光澤感
你可以去試真d

水晶宮

nana125 發表於 19-11-9 15:24
$500樓下我覺得Lunasol既粉底幾好,佢有幾種texture啱唔同膚質,唔會變暗

Lunasol water cream foundation好用 , 係Chantecaille Future Skin Foundation 平價版但coverage 仲好d

水晶宮

回覆樓主:

Chantecaille, GA, Lunasol都係my fave! 要coverage就MAC。

唔慣化妝嘅,Chantecaille Just Skin最啱用,手殘到推得匀又好薄貼,tune到靚膚色,唔會變暗,不過冇乜coverage, 但好自然透亮,氣息好左。

男爵府

Elenalan 發表於 19-11-9 23:10
Chantecaille, GA, Lunasol都係my fave! 要coverage就MAC。

唔慣化妝嘅,Chantecaille Just Skin最啱用, ...

Just skin 大約幾錢呀
個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

sweety1 發表於 19-11-9 23:12
Just skin 大約幾錢呀

$680, 現在官網做緊雙11優惠,全場8折

男爵府

明天去銅鑼灣試晒兩隻先
個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-11-9 23:05
Lunasol water cream foundation好用 , 係Chantecaille Future Skin Foundation 平價版但coverage ...

Lunasol water cream foundation 幾錢?同suqqu似嗎?

大宅

sabun 發表於 19-11-9 14:17
有人話變灰變暗

變灰係咪揀錯色? 我用冇呢個問題

大宅

Elenalan 發表於 19-11-9 23:05
Lunasol water cream foundation好用 , 係Chantecaille Future Skin Foundation 平價版但coverage ...

我未試過Chantecaille果隻呀~大概幾錢架?
Lunasol 我係用Skin modelling liquid finish應該係water cream foundation前身?改版後我就轉左用cdp既Radiant cream foundation現時最愛!

禁止訪問

男爵府

最近用緊Kesalan Patharan新粉餅,本身以為粉餅會乾,試上面個陣先知係霜狀,好保濕

珍珠宮

無糖茶妹 發表於 19-12-4 00:40
最近用緊Kesalan Patharan新粉餅,本身以為粉餅會乾,試上面個陣先知係霜狀,好保濕

...

請問喺邊度買? $?

民房

bare minerals 礦物粉,好得
唔立唔乾,簡單易用,又唔會出粉樣

大宅

虎到金來勳章

我自己中意用tom ford , 好似咁易氧化暗啞, 帶出街補妝就係missha cusion, 水亮D

男爵府

minmin 發表於 19-12-4 22:32
請問喺邊度買? $?

我係cwb Sogo Club 15/F買,我買左個set $580有粉底、鏡盒同埋遮瑕~個盒仲要係粉紅色❤️好靚

珍珠宮

無糖茶妹 發表於 19-12-18 00:42
我係cwb Sogo Club 15/F買,我買左個set $580有粉底、鏡盒同埋遮瑕~個盒仲要係粉紅色❤️好靚:i ...

thx

男爵府

Elenalan 發表於 19-11-9 23:10

唔慣化妝嘅,Chantecaille Just Skin最啱用, ...

我早兩日去左Chantecaille拎佢新出果隻粉底筆sample, 今日第一日試, 好似都ok, 簿, 唔焗身

伯爵府

sweety1 發表於 19-12-18 10:18
我早兩日去左Chantecaille拎佢新出果隻粉底筆sample, 今日第一日試, 好似都ok, 簿, 唔焗身
...

你仲未決定買邊隻啊?
Real Skin 以前係compact 來,
我買過一次,
coverage 比Just Skin 高
不過唔知依家變左筆型個質感係點

首頁

尾頁

跳至