6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
bb而家就半歲人仔,我之後諗住揾番份工黎做,諗住幫阿b補奶粉,而家揀緊補邊隻奶粉比bb先好,有冇咩提議啊?

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
szetop 發表於 19-11-7 15:52
bb而家就半歲人仔,我之後諗住揾番份工黎做,諗住幫阿b補奶粉,而家揀緊補邊隻奶粉比bb先好,有冇咩提議啊? ...

飲開人奶,如果轉奶粉最緊要bb肯接受隻奶粉味道同便便去得好,好難話邊隻比較好,始終每個小朋友都不同,睇你會唔會考慮埋價錢,濕疹,成日做優惠等因素

可以試左最多人飲個d牌子,例如 雅培HMO,illuma或s26,美贊臣A+或藍罐,雀巢等

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我都係人奶轉奶粉, 補BabyNes, 除左因為佢有水解蛋白、益生菌、益生原令bb吸收得好之外
因為佢係一個個capsule咁, 99、工人姐姐幫手餵唔會掂到奶粉, 衛生d, 我唔係屋企都放心d

複式洋房

我個個由人奶轉enfinitas,都幾夾到bb腸胃,佢都肯飲

別墅

2019勳章

bb而家就半歲人仔,我之後諗住揾番份工黎做,諗住幫阿b補奶粉,而家揀緊補邊隻奶粉比bb先好,有冇咩提議啊? ...

我bb飲卡洛塔尼,易消化&日日有poo poo
家有愛妻請勿打擾

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

我七個月寶寶開始加奶粉,呢款寄買一送一劵來我買了二罐,有人送劵一張比我呀,一共四罐奶粉,可以慢慢食,加人奶 米糊之類bb肯飲,每次開4-5安都飲得乾淨,慢慢增加奶量。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

cowgate

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 前天 11:56 |顯示全部帖子
我之前就係由人奶, 補奶用HiPP , 之後就全奶粉喇
真係好睇呀B 夾咩
HiPP 有機品牌 又唔係好貴 又加左益生菌 便便都好好

複式洋房

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子
要試下邊隻岩你bb wor,我自己就揀左a+,so far都ok

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊