育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔依家一歲半,着 P牌學習褲,但係成日都好易走位,因為我個仔成日郁嚟郁去,都唔知搵邊隻學習褲先唔會走位變形

洋房

回覆 enca 的帖子

我個仔都係百厭仔, 著H 牌的都OK

2019新春慶豚圓

回覆 enca 的帖子

Hi encabeauty778,囝囝好活潑好動呀 學習褲適合活潑BB,可以令佢活動更自如,對將來戒片時學習著褲除褲仔有幫助,由於每個BB體形都有分別, 除左參考體重,亦要參考BB腰圍、patpat及大脾粗幼去選擇學習褲,穿上時需完全貼合BB腰部,可以拉到去肚臍上面,無滑落/移位情況,完全貼合BB大脾但不應過緊,褲襠有冇足夠空間俾BB活動時伸縮 (拉出兩側的防漏隔),減少大腿間摩擦。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

BB周圍跑都係好正常,應該搵一隻彈性好啲嘅

複式洋房

2018父親節勳章

我個仔都係活潑型,佢着緊Huxxies Diamond嗰隻學習褲,夠貼同埋不易變形,勁扭都冇問題

複式洋房

sunsun-mama 發表於 19-11-8 11:13
回覆 enca 的帖子

我個仔都係百厭仔, 著H 牌的都OK

好有同路人feelXD, 想問下係咪即係hugXXXX呀? 驚買錯, THX

複式洋房

[email protected] 發表於 19-11-8 15:35
回覆 enca 的帖子

Hi encabeauty778,囝囝好活潑好動呀 學習褲適合活潑BB,可以令佢活動更自如, ...

多謝呀! 原來要睇咁多野! 唔怪之得之前著到走晒位啦!

複式洋房

樓上講嗰隻出咗一排,我個女都有買來着,真係幾舒服,同埋佢夠薄,又唔會焗住皮膚

2019新春慶豚圓

enca 發表於 19-11-9 15:28
多謝呀! 原來要睇咁多野! 唔怪之得之前著到走晒位啦!

唔好客氣 通常 2-5 歲係小朋友戒片階段,如果發覺囝囝係日頭有2小時/午睡時冇尿濕, 或者大便時間開始有規律, 就可以開始試下戒片,媽媽多加留意佢通常咩時間會有便意, 去購買顏色鮮艷、得意便兜兜、有扶手嘅設計令佢更有安全感。
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊