3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

阿仔4歲 但鍾意食野 甜野 果汁唔少得
近來覺得佢有啲蛀牙
本來覺得乳齒又應該唔洗理 都會換
但又有朋友話帶佢睇下牙醫穩陣啲
大家覺得le

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
emilychubbb 發表於 19-11-7 23:58
阿仔4歲 但鍾意食野 甜野 果汁唔少得
近來覺得佢有啲蛀牙
本來覺得乳齒又應該唔洗理 都會換

要有蛀牙就要睇牙醫,蛀得太深會痛,發炎,仲會出牙瘡,蛀到要杜牙根就會好貴,小朋友蛀牙唔好忽視呀

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去睇下好D

民房

睇衛生署d牙科保健得唔得?
蛀牙可大可小,睇下啦,就算冇大事都可以買個安心。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
回覆 emilychubbb 的帖子

我仔黑晒d牙,睇左2個牙醫,佢哋都話太細吾會幫佢補牙或脫牙,到5、6歲,有問題既牙會先自動脱下換大牙。但家長都可要求補牙,起醫生角度就無需要甘做。

民房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
唔嚴重不如等換牙

複式洋房

發表於 前天 00:33 |顯示全部帖子
ChungFaFa 發表於 19-11-8 23:47
睇衛生署d牙科保健得唔得?
蛀牙可大可小,睇下啦,就算冇大事都可以買個安心。 ...

又唔係話嚴重ge 但比d fd講講下有啲擔心

複式洋房

發表於 前天 00:34 |顯示全部帖子
豆太太 發表於 19-11-10 20:29
回覆 emilychubbb 的帖子

我仔黑晒d牙,睇左2個牙醫,佢哋都話太細吾會幫佢補牙或脫牙,到5、6歲,有問題 ...

但有時係家長日日見到佢D牙咁,又會好擔心

複式洋房

發表於 昨天 23:01 |顯示全部帖子
有冇試過塗氟治療?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊