懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

樓主你睇係想生bb嗰版 你睇完就知有好多人想嘔都無得嘔呀

別墅

2019勳章

我記得樓主之前出個post話自己因去左做美容療程而痛失個胎

依家小天使返番黎,要好好珍惜,美容扮靚又唔係成世冇得做,其實個人開心,自信啲,點都容光煥發啲

希望樓主好好珍惜,唔好輕言放棄

洋房

其實係可以扮靚,不過要㨂organic 同在家自己做(steam 面,massage, fu mask,家用美容儀-睇清楚孕婦可否用)
同埋可以化妝(留意成份)

不過我明白孕吐係堅辛苦
試吓保礦力同梳打餅
我係食e兩樣野食足3個月
加油

複式洋房

2019勳章

我開頭都係 嘔左4個月 好灰 爆喊 以為成世都係咁 之前過咗4個月就正常返但而家又中糖尿 不過我下月尾就生 就黎見到終點 好快 捱過就會冇事

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

做亞媽係咁架啦,第日生左仲辛苦呀
我陀bb時兩次柯唔到尿,要去醫生插住尿喉住個幾星期醫院,第一次我都有喊住話要返屋企,之後知道冇可能走到
就諗bb係同緊你一齊架
幾辛苦為左佢都要捱住
嘔,好多人都會啦
加油呀

複式洋房

TseU 發表於 19-11-8 00:57
陀左1個月多啲.. 已經不停嘔 ! 食乜都等於冇食! 真係好折磨! 再係咁. 我頂唔順..
又多禁忌! 又唔做得f ...

整甲得架喎,不過你一定要用孕婦用得既甲油喳嘛。
我有左之前已經買定哂成set gel 甲油同gel甲機for孕婦。只不過初頭人太攰,無動力幫自己gel甲喳

洋房

加油,要期待小天使出世

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊