自由講場

跳至
xxx  

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

真係唔使怕肉酸/唔好意思,係你應得丫嘛,最憎人呃飯食,咪whatsapp佢追,又唔使面對面,就算面對面都唔需要驚,如果佢話你唔係一餐飯都同佢計呀,你話返佢:一餐半餐冇所謂,餐餐都係咁就小數怕長計,如果你有困難,你可以出聲,我請你又點話

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

FJmom 發表於 19-11-8 06:05
冇用, 我試過約大家樂果D快餐店, 重約食早餐, 諗住將個傷害減到最低, 即是各自自己買, 點知佢可以厚面皮到 ...

咁cheap我唔會再同佢食囉. 可苦搵自己笨.

複式洋房

回覆樓主:

我發覺原來人人身邊都有呢啲人,我自己都見識過。

子爵府

親子王國15週年勳章

佢欠嘅次數應該比你想像中多, 呢D人專搵人著數, 少搵為妙

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你咪叫佢PAY左你先囉, 收到先去埋單
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

臭屁 發表於 19-11-8 00:59
每星期日都會同一位朋友食晏,經常都係我比咗先,有幾次都好耐冇比返錢我,都係我借啲易提佢,跟住都有比番 ...

比我就直接講,咩比住先呀!我自己份錢都囉咗出黎啦!唔好欠黎欠去,好煩囉!

伯爵府

回覆 FJmom 的帖子

咁你仲同佢食?

大宅

每星期日都會同一位朋友食晏,經常都係我比咗先,有幾次都好耐冇比返錢我,都係我借啲易提佢,跟住都有比番 ...

好明顯扮唔記得,明知你唔好意思追佢還,仲唔次次叫你比住先咩

子爵府

係未教友?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

如果係我,我會開口追,上次去xx食飯未比$。下次去食又賒數,我就再提,上次連今次即係$XXX未比。每次唔比就提佢合共幾多。

琥珀宮

回覆樓主:

下次同佢講pay咩me呀,直情同佢講aa制,你無信用卡eps無多餘現金,叫佢自己搞掂佢

其實食咁多次都咁,點解你仲要同佢食飯呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

S_family 發表於 19-11-8 08:44
屋企附近有,但office hour先有,其他時間圍曬板ar.... 但公司附近冇,變左星期六1pm前要去拎 ...

銀通機就得喎,除左匯豐恆生,其他機都得

我樓下都係大新同工商

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咪鬼再同佢食

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

我以前有個舊同事都係差唔多情況,但係佢唔係唔俾錢,而係明明個餐 $56 , 佢次次都話冇散子,剩係會比$50 $68 又係淨係會比$60 / $65 ,從來冇試過比多,唔明點解永遠要比少幾蚊

禁止訪問

珍珠宮

發payme去收款

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

一次過食左幾多request pay me叫佢比。再唔比wtsp佢問佢收唔收到?收到仲唔過數?呢種人真係唔使同佢客氣,因為佢一定睇死你唔敢問佢還!硬起心腸啦人地揾緊你苯!

公爵府

似是刻意走數
佢話會payme
用手機可以即時做啦!
駛鬼轉頭先payme 咩!
咁你又冇追返最近食完餐飯?

你試下問:候先餐飯xx錢
你payme我未?
佢肯定話未!
你打蛇除棍上:呀!我記得了,你仲有上兩餐未比,xx and XX蚊,前後一共xxx蚊!你而家payme埋比我啦!謝謝!

如果都係唔成功,咁唔好再同佢食喇!

男爵府

FJmom 發表於 19-11-8 06:05
冇用, 我試過約大家樂果D快餐店, 重約食早餐, 諗住將個傷害減到最低, 即是各自自己買, 點知佢可以厚面皮到 ...

嘩 簡直同我表姐一樣 佢住我屋企附近 成日叫出黎食野 次次都話佢去罷位喎 但其實大把位 就算去Starbucks 都係一坐低就同我講佢要飲乜 我家姐對住佢會話未諗到飲乜 叫佢自己去買先

首頁
23456...8

尾頁

跳至