夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

.

大宅

回覆樓主:

.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Wallsa626 的帖子

有工人,點解仲要老公幫手呢?你話佢對外人好過對你,咁你呢?
見你兩個女都仲要食奶咀,
相信你都好忙,
有冇疏忽C6或減少夫妻生活?
我覺得夫妻感情要培養,
試下多D嗲下C6啦。

大宅

soso1227 發表於 19-11-8 03:31

有工人,點解仲要老公幫手呢?你話佢對外人好過對你,咁你呢?

.

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

老公都係攰,所以無嘢講,
但唔代表無溝通,正常的 ;
咪等佢心情好先傾計囉 !

同外人/外傭比較家人客氣好傾,
因為家人太熟唔須要客氣(但唔代表無禮貌),就是相處學問,正常的,人人都如此的。

大宅

Wallsa626 發表於 19-11-8 03:50

工人總係有休息嘅時候嘅,我老公已經冇乜湊過個細女,再 ...
你細女未滿月?

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

好明顯好悶
雙方都厭悶
不如你去返工
等大家除左家庭同女之外,有多D其他話題

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

但你所謂普通語氣係語帶責備嘛。佢咁回應都幾正常。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

晦氣說話,可能一家人太熟悉,
所以說話語句唔使刻意修飾造作。
正所謂聽者有意,講者無心 !
何須執著斤斤較較語氣呢?

母性係女人天生職責,除非冷血,
否則樣樣嘢都親力親為才是最好 !
一旦有人幫手,亦不會放心。
咁啱老公大頭蝦(可能太累了),
才導致發生錯誤,經一事長一智,相信他下次會提高留意的。

老婆遇到谷氣唔開心,就上討論區訴苦,咁老公唔開心又點呢?唔係個個老公都上討論區既(這裡平台女多過男發言就知)。

不是在家應公平一點嗎?多點包容嗎?
【不喜勿插/觀點角度】

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Wallsa626 發表於 19-11-8 02:37
.

大宅

cedarcone 發表於 19-11-8 11:47
晦氣說話,可能一家人太熟悉,
所以說話語句唔使刻意修飾造作。
正所謂聽者有意,講者無心 !

.

公爵府

2019新春慶豚圓

點解仲生多一個

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊